Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır ne demek? Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır ne demektir?

Atasözleri ve deyimler çoğu zaman kaynağını gerçek bir durumdan alan ancak bunu gerçek dışı bir şekilde ifade eden sözlerdir. Birleşik fiiller ise ifade etmeyi kolaylaştıran sözlerdir ve deyimlerde de kullanılırlar. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller hayatın her alanında kullanılan ve ifade yeteneğini arttıran sözlerdir. Bu sözlerden biri olan Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, TDK sözlükte ne anlama gelir? Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Reklam
Reklam

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır Ne Demek? Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır TDK sözlük anlamı nedir?

  • Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. mart ayındaki şiddetli soğuklarda insanlar ellerine geçen her şeyi yakmak zorunda kalırlar anlamında kullanılan bir söz

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

mart ayı dert ayı mart çıkmadıkça dert çıkmaz mart dokuzunda çıra yak, bağ buda
mart havası gibi mart içeri, pire dışarı
Anahtar Kelimeler: