Maryland İle Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir dizi temas ve görüşmelerde bulunmak üzere gittiği ABD'de...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir dizi temas ve görüşmelerde bulunmak üzere gittiği ABD'de Maryland Eyaleti Valisi Martin O'Malley ile işbirliği protokolü imzaladı.

Başkan Karaosmanoğlu, ABD'deki programının 2. gününde ülkenin ilk başkenti olan 6 milyon nüfuslu Maryland Eyaleti ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol, iki kent arasında ekonomik, sosyal, kültürel, ticari alanlarda işbirliği yapılmasını, bağların güçlendirilmesi ve kentler arasında her türlü ilişkinin desteklenmesini içeriyor.

Reklam
Reklam

Kocaeli ile kardeş şehir olunması önce Eyalet Senatosu'nda, sonra da Eyalet Temsilciler Meclisi'nde oybirliği ile ve alkışlar eşliğinde kabul edildi. Eyalet meclislerinden oybirliğiyle geçen kardeşlik önergesi sonrasında Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker'e Kardeşlik Kararı takdim edildi.

Maryland Eyalet Valisi Martin O'Malley, imza töreni sonrasında yaptığı konuşmada Kocaeli'nin dünya standartlarında olan limanlara ev sahipliği yaptığını ve araştırma, geliştirme ve yenilik lideri olduğunu ifade etti. Maryland ve Kocaeli'nin bu alanlarda, diğer birçok alanda olduğu gibi ortak yanları olduğunu ve bu hususlarda birlikte çalışmayı arzu ettiklerini belirtti.

Başkan Karaosmanoğlu ise iki ülke kültürü, medeniyeti, dostluğu, ticareti ve sanatının kurulan bu dostluk köprüsü sayesinde birbiriyle daha çok kaynaşacağına inandığını ifade etti ve bu kardeşliğin hayırlı olmasını temenni etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: