Masa ailesinin dramı

BARTIN (İHA) - Bartın'da genetik yapı bozukluğu (treacher colllins) hastalığına yakalanan Masa ailesinin 7 yaşındaki çocukları Seçkin Masa, doğuştan duymuyor ve konuşamıyor. Seçkin, arkadaşlarının kendisinden korkması sebebiyle sokağa çıkamıyor.

Eşine çok az rastlanan bir hastalık olan genetik yapı bozukluğu Masa ailesinin hayatını değiştirdi. Aileden gelen genetik bozukluk sebebiyle İsmail (32) ve Fadime (27) çiftinin 7 yıl önce dünyaya gelen çocukları Seçkin'in de yüzündeki bozukluk dünyasını kararttı. Treacher collins hastalığı sebebiyle yüzü diğer insanlardan farklı olan 7 yaşındaki Seçkin, arkadaşlarının kendisinden korkması üzerine sokağa çıkıp oyun bile oynayamaz hale geldi. İşi olmayan İsmail Masa, inşaatlarda çalıştığını ve ailesinin geçimine sağlamaya çalıştığını ifade etti. Oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için kendisinin sigortalı bir işe girip çalışması gerektiğini, sigortanın, çocuğunun tedavisindeki bütün masrafları üstlendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Genetik Bilim Dalı Başkanlığı'nda tedavi edilen Seçkin Masa'nın konuşabilmesi ve duyabilmesi için beynine kemik yolu işitme cihazı takılması gerekiyor. Yaklaşık 50 milyar civarında olan cihaz takıldıktan sonra Seçkin, diğer çocuklar gibi konuşup, onları duyabilecek. Bu ameliyatın arkasından Seçkin'in başka bir hastanede estetik ameliyat olacağını belirten baba İsmail Masa, "Ailemiz genetik bir hastalığa yakalandı. Seçkin dünyaya geldikten sonra farkına varabildik. Şimdi doktorlar başka bir çocuğumuzun olmasının daha da riskli olduğunu söylediler. Mahalledeki çocuklar oğlumun yüzünden korkuyor. Oğlumun da diğer çocuklar gibi olabilmesi için ameliyat olması, ameliyat olması için de benim sigortalı bir işe girmem gerekiyor. Ben sadaka istemiyorum, sigortalı bir iş istiyorum. Herkesin çocuğu var, insanların kendi yerlerine bir an olsun beni koysunlar ve ne kadar üzüntü bir durumun içinde olduğumu görsünler" dedi.

İsmail Masa, şu an kalorifer işçiliği yaptığını, ailesinin yakacak ihtiyacının ise komşularının sağladığını belirtti.

Reklam
Reklam