Masa Tenisi Yıldızlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonası Mardin’de yapıldı

Okullar arası Masa Tenisi Yıldızlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonası Mardin’de yapıldı. Mardin Gençlik Hizmetleri...

Okullar arası Masa Tenisi Yıldızlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonası Mardin’de yapıldı.

Mardin Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Kupası Grup Şampiyonası'nda Mardin Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu bölge ikincisi olarak 20 yıl aradan sonra finallere katılma şansı yakaladı. 3 gündür devam eden okullar arası Masa Tenisi Yıldızlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonası 15 Bayan - 16 Erkek takımının katılımıyla sona erdi.

Bayanlarda, birinci, Hatay Namık Kemal İlköğretim okulu, ikinci Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yasevi İlköğretim Okulu, üçüncü ise Bitlis 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu oldu. Erkeklerde ise, Birinci Adana Özel Burç Öge İlköğretim Okulu, İkinci Mardin Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu, üçüncü ise Hatay Namık Kemal İlköğretim Okulu oldu.

Reklam
Reklam

Büyük bir heyecan içinde geçen turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Adil Yeğenler, Masa Tenisi Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeleri Recep Özfidan ve Cevat Özer ile Mardin masa tenisi antrenörü İzzettin Atasever dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Mardin’de son dönemlerde başta satranç ve masa tenisi olmak üzere birçok branşta önemli adımların atıldığını söyledi. Geçen ayda Mardin masa tenisi takımından Milli takım kampına 5 sporcu göndererek tarihi bir başarı elde ettiklerini belirten Kuzu, "Türkiye grup şampiyonasında ilk 6, Türkiye kupası grup şampiyonasında ise ilk 4’e girerek Türkiye kupasına katılmaya hak kazandık. Masa tenisinde Türkiye ikinci liginde ilimizi genç masa tenisi takımı başarıyla temsil etmektedir. 5 sporcu ile milli takım kamplarına en fazla sporcu gönderen iller arasındayız. Bu yarışmada da bir okulumuz uzun bir zamandan sonra Masa Tenisi Yıldızlar Türkiye Kupası'nda tarihi kentimizi temsil edecek. Mardin kültür ve turizm alanının yanı sıra sporda da elde ettiğimiz başarılar ile anılacak. Bizler büyük destekleri olan Mardin Valisi Turhan Ayvaz’a teşekkür ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan dereceye giremeyen öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı. Antrenörler, öğrencileri teselli etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz