MASFED Ile Kimse Yok Mu Derneği Eski Osmanlı Topraklarına Hastane Yapıyor

Marmara Sağlık Federasyonu (MASFED) ile Kimse Yok Mu Derneği Etiyopya'da hastane yapıyor. MASFED Başkanı Dr...

Marmara Sağlık Federasyonu (MASFED) ile Kimse Yok Mu Derneği Etiyopya'da hastane yapıyor. MASFED Başkanı Dr Ahmet Seyfi Gözaydın, "Harar bölgesi bir dönem Osmanlı toprağı olarak kaldığı için bizim için önemli. Hastane tamamlandıktan sonra bir çok hekim arkadaşlarımız buradaki görevlerini bırakıp, Harar'da vazifeye başlayacak." dedi.

Marmara Sağlık Federasyonu (MASFED) ile Kimse Yok Mu Derneği tarafından yapılan hastanenin tanıtım programı Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) saat 20.00'da gerçekleştirildi. İki ülkenin milli marşıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti devam etti. Salondaki davetlilere Etiyopya'nın sağlık sorunları hakkında bir sinevizyon gösterisi de yapıldı. MASFED Başkanı Dr Ahmet Seyfi Gözaydın program hakkında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yaptı. Başkanı Dr Seyfi Gözaydın, "Harar bölgesi bir dönem Osmanlı toprağı olarak kaldığı için bizim için önemli. Bağımız olan bir bölge. Hastane tamamlandıktan sonra bir çok hekim arkadaşlarımız buradaki görevlerini bırakıp, Harar'da vazifeye başlayacak. "Kurumsal olarak yurt dışında hizmet vermek istiyoruz. Bu amaçla ilk kez Etiyopya da bir hastane kurmaya karar verdik. Programla bünyemizdeki sağlık çalışanlarını bir araya getirerek bu konunun önemini anlatacağız. Konu hakkında arkadaşlarımızdan yardım talep edeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Etiyopya'ya bu kadar büyük bir yatırımın yapılması Etiyopyalı yetkilileri sevindirdiğini ifade eden Dr. Gözaydın, "Afrika'daki ortalama ömrün 40 olduğunu belirtti. Gözaydın, "Bebek ölümleri ve sağlık sorunları çok fazla. Bir nebze dahi olsa yapacağımız hastane iyi gelecektir." ifadelerini kullandı.

Programı Samanyolu Ana Haber Sunucusu Kemal Gülen sundu. Her alanda Avrupa ve Amerika ile boy ölçüşecek büyük yarışlara girdiklerini söyleyen Gülen, "Bu konuda boy ölçüşmeye devam edeceğiz. Bu boy ölçüşmelerde sivil toplum örgütlerin katkısı yadsınamaz. Sivil toplum örgütleri bir araya gelerek. önce Türkiye'de birlikte işler yaptılar. Daha sonra sınırları aştılar. Yurtlar, yuvalar, okullar, müesseseler yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

Programa Harar Eyalet Bayındırlık ve İskan Bakanı Yusuf Fereç, Eyalet Sağlık Bakanı Muhammed Ahmet, Harar Eyaleti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nebi Mehti, Harar Eyaleti Cumhurbaşkanı Murat Abdulhadi, MASFED Başkanı Dr Ahmet Seyfi Gözaydın ve Kimse Yok Mu Dernek yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Ayrıca, programda Etiyopyalı gencin 'Yıldızları da al yanına' adlı eseri seslendirmesi büyük beğeni topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: