MASİAD'dan Köylülere Keçiboynuzu Fidesi

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), sosyal sorumluluk projeleri kapsamında köylülere bin 500  keçiboynuzu fidesi dağıttı.

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), sosyal sorumluluk projeleri kapsamında köylülere bin 500 keçiboynuzu fidesi dağıttı. MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Akar yaptığı yazılı açıklamada, Manavgat'a bağlı Aksaz, Belenobası, Tepeköy ve Gebece köylerinde bin 500 keçiboynuzu fidesi dağıttıklarını bildirdi. MASİAD olarak Manavgat'ın her açıdan gelişimi için imkan ölçüsünde projeler üretmeye çalıştıklarını belirten Akar, tarımsal ekonomi konusunda gündem yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Akar, yapılan araştırmalara göre bölgenin en iyi keçiboynuzunun Aksaz, Belenobası, Tepeköy ve Gebece köylerinde yetiştiğini ve Antalya Organize Sanayi Bölgesinde keçiboynuzu işleyen tesislerin mevcut olduğunu söyledi. Tesislerin ürün yetersizliğinden dolayı kapasitelerinin ancak yüzde 15'ini kullanabildiklerini belirten Akar, keçiboynuzunun yaz kız yeşil kalan ve zahmetsiz bir ağaç olduğunu ifade etti. Akar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından meyvelik ağaç statüsüne alınan keçiboynuzunun, ekonomik değeri olan, sağlıklı ve organik meyve olduğunu da açıklamasına ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: