Maskeli soyguncu 1,5 kilo altınla kayıplara karıştı

Bağcılar’da kuyumcuya giren maskeli ve silahlı soyguncu, işyerindekileri silahla tehdit ettikten sonra vitrinde bulunan 150...

Bağcılar’da kuyumcuya giren maskeli ve silahlı soyguncu, işyerindekileri silahla tehdit ettikten sonra vitrinde bulunan 150 bin lira değerindeki 70 adet altın bileziği alarak kayıplara karıştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Güneşli Evren Caddesi 69 numarada bulunan Ali Ekber Dursun’a ait Özlem Kuyumcusu’nda saat 18.00 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti: 25-30 yaşlarında yüzü maskeli bir kişi, işyeri sahibinin eşi Aslıhan (40) oğlu Atakan Dursun (5) ve iki çalışanının bulunduğu işyerine geldi. İşyerindekileri silahla tehdit eden soyguncu daha sonra vitrinde bulunan 150 bin lira değerindeki 70 adet bileziği alarak kaçtı. Bitişikte bulunan Yıldız Sokak’tan aşağı yaya olarak kaçan soyguncuyu yakalamak için bazı vatandaşlar peşinden koştu. Ancak soyguncu takip edildiğini anlayınca birkaç el silahla ateş ederek kayıplara karıştı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri ve çevresinde parmak izi araştırması yapıp, boş kovan arayan olay yeri inceleme ekipleri Mobese ve iş yerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bu sırada eşkâle uyan bir kişiyi emniyet ekipleri gözaltına aldı.
Başında şapka, yüzünde maske bulunan bir şahsın kuyumcuya girdiğini belirten görgü tanıklarından İsa Meriç, "Soyguncu 45 saniye, 1 dakika gibi kısa bir sürede içerisinde olayı gerçekleştirmiş. Çaldığı altınları yanında getirdiği çantanın içine koyup, kaçmış. Peşinden koşup, yakalamaya çalıştık. Ama silahla ateş edince, takip etmeyi bıraktık." diye konuştu.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz