Maslak’ın Sarıyer’e Birleştirilmesi Kararı Başkan Genç’i Sevindirdi

İstanbul Şişli'ye bağlı Maslak ve Ayazağa'yı, Sarıyer'e dahil edilecek olması Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü...

İstanbul Şişli'ye bağlı Maslak ve Ayazağa'yı, Sarıyer'e dahil edilecek olması Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i sevindirdi. Başkan Genç, Maslak’ın Sarıyer ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek kararın çok doğru olduğunu söyledi.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili Büyükşehir kapsamına alan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi kabul edildi. Kabul edilen bir önergeyle İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı. Bunun üzerine Maslak’ın Sarıyer’e dahil edilmesini değerlendiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önce böyle bir girişimlerinin olduğunu ve olumsuz sonuçlandığını belirterek, “Yaklaşık 2 buçuk yıl önce sınırların güncellenmesi anlamında biz müracaat ettik. Bunun sebebi de yukarıda o bölgede sınırlar ve yetki alanları konusunda çok kötü bir karışıklık vardı. Şişli’nin mi, Sarıyer’in mi Büyükşehir’in mi kimin? Kim hizmet verecek? Zaman zaman bu sıkıntıları yaşıyorduk. Teknik anlamda bugün çıkmış olan karar doğru. Gecikmiş olması kötüydü. Şimdi nasıl bir sebeple çıktı bilemiyorum. Onun üzerinde de çok fazla durmuyorum. Mutlaka bir düşünceleri yatırımları vardır. Ama ben öncelikle bir yerel yönetici olarak, bir belediye başkanı olarak hizmet alanımıza yeni bir alan daha eklendi. Biz aynı anlayış, aynı çabayla da o bölgeye hizmetlerimizi şu anda Sarıyer’de yaptığımız gibi halkla beraber, orada yaşayan insanlarla beraber karar alarak, onları da sürecin içine katarak, yaşamının her alanına da dokunarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Seçim sırasında ne olur, onu da göreceğiz. Şimdiye kadar seçime yönelik hiçbir çalışma yapmadım. Önceliğimiz insan. Hiç kimseyi ayırmadan, kırmadan, siyasi, dini görüş olarak ayırmadan bu hizmeti götürmek amacımız vardır” dedi.

Reklam
Reklam

Şişli Belediyesi’nin verilen karara tepki göstermesinde haklı olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Sevgili Başkanım haklı. Hiçbir belediye başkanı ister mi kendisinden bir karış toprak alınsın, bir başka yere katılsın. Bir belediye başkanı da kendisine toprak katılmasına tabi ki mutlu olur. Ama biz yöneticilerin değerlendirme yapması gereken ana kriter topluma ve vatandaşa ulaşabilmek ve onlara hizmet edebilmek” diye konuştu.

Maslak’ın Sarıyer ekonomisine büyük katkı sunacağını belirten Şükrü Genç, “Kuşkusuz katkısı olacaktır. Sarıyer’de bir sıkıntı vardı. Coğrafi olarak çok büyük bir alanız. Yaklaşık 16 bin hektar üzerinde kuruluyuz. İş yerlerini n çok az sayıda olması, gelir getirici kaynakların olmaması anlamında sıkıntılı bir bölgeydi. Yapılması gereken özelikle İstanbul metropolüne yapmaya çalıştığımız, özellikle gecekondu bölgelerindeki değişikliklerin daha hızlı olmasını da beraberinde getirecektir. Büyükşehirle çok ciddi çalışmalar daha öne çıkacaktır. Hizmetler artacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“BU KONU YASALLAŞINCA MUSTAFA SARIGÜL BAŞKANIMLA GÖRÜŞECEĞİM”

CHP yönetiminin kararla ilgili görüşlerini değerlendiren Başkan Genç, “Burada partimizin ve genel başkanımızın söylemiyle benim söylemim çelişmiyor, aksine çakışıyor. Biz bir kere Türkiye’de CHP’nin seçimleri almasını istiyorsak, iktidar olmak istiyorsak en uç noktaya gitmek zorundayız. Burası CHP’li değildir, burayı bırakalım diye bir şey yok. Her noktaya gitmek zorundayız. İnsanların sorunlarını dinlemek zorundayız. Bunları göz önüne aldığımızda bizim arkadaşlarımızla söylediğimiz çelişmiyor. Ama böyle bir kararın seçimlerden öncesinde oldubittiye getirilme görüntüsü, gece yarısı böyle yapılması kötü. Bu işin daha demokratik ortamda bütün siyasilerin katıldığı tartıştığı, hatta en önemi paydaşlar olan o işin içindeki toplumun, o bölgede yaşayan insanların kendileri üzerinde alınacak kararlara ortak edilmesinin doğruluğu konusunda arkadaşlarımızın özellikle üzerinde durduğu nokta bu.” dedi.

Tasarının yasalaşmasıyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le görüşeceğini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Genç, sözlerini şöyle sürdürdü;

Reklam
Reklam

“Mustafa Başkanımla henüz görüşemedim. O da tabi bu konuda üzgün olduğunu sebepleriyle söyledim. Bu konunun yasallaşmasından sonra görüşeceğim ilk kişi Sayın Mustafa Sarıgül’dür. Bu karar hayırlı olsun diyorum. Oradaki vatandaşlarda hiç kuşkulanmasın, hizmetler katlanarak devam edecektir. Maslak bize yabancı bir bölge değildir. Kimse bu konuda moral bozukluğuna sahip olmasın. Bu konuda hiçbir sıkıntı yapılmamalıdır.”

Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e katılmasıyla Başkan Genç, Sarıyer’in 350-400 bin civarında olan nüfusunun, 400-450 bin olacağını, hektar olarak da 15-16 bin civarında olan Sarıyer’in, şimdi ise 17-18 bin hektara ulaşacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: