Massa'ya motor engeli

Ferrari'nin Çin Grand Prix hazırlıkları, Felipe Massa'nın serbest antreman turlarının ikinci bölümünde yaşadığı motor arızasıyla kötü başladı. Massa'nın antreman turları sırasında V8 motorunda bir problem olduğunu farketmesi üzerine, motor takım mühendislerince incelemeye alındı. Mühendislerin yaptığı analizlerin ardından motorun değiştirilmesi gerektiğine karar verildi. Massa'nın motorun değişecek olması nedeniyle 10 sıra grid cezası alması Renault ile Markalar Klasmanı'nda dişe diş mücadeleye kilitlenen Ferrari açısından ciddi bir kayıp olacak.

Reklam
Reklam

Massa konuya ilişkin yaptığı açıklamada henüz arızanın tam olarak ne olduğunu tespit edemediklerini belirterek, "Aracı stop ettiğimde motordan farklı bir sesin geldiğini hissettim. Şu an motorun içini kontrol ediyoruz. Fakat kesinlikle (motoru) değiştirmek zorunda kalacağız" dedi.

Massa, "Bu gerçekten hiç de iyi bir haber değil. Özellikle de aracımın burada çok hızlı olduğunu gördükten sonra. İyi tur zamanları yaptım. Burada yarış için doğru donanım ve doğru lastiklere sahip olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

10 sıra geride başlamanın bir felaket de olmadığını ifade eden Massa, "İyi bir yarış çıkarmaya çalışacağız ve bu yönde motive olacağız" şeklinde konuştu.

Grid cezasına rağmen yarışı ilk beşte bitirme şansının yüksek olduğunu belirten Massa, Michael Schumacher'i ön de Renault pilotları Fernando Alonso ve Giancarlo Fisichella ile mücadelesinde yalnız bırakacağının farkında olduğunu da söyledi.

Massa, "Motoru değiştirmek zorunda kalmak şanssızlık. Fakat bu pistte bir şekilde geçmek mümkün. Şangay'da değişik stratejiler de uygulanabilir. Dolayısıyla iyi bir ayrış çıkarabileceğiz. Belki ilk beş mümkün olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan Massa'nın motor arızası nedeniyle sadece 8 tur yapabilmesine karşın Schumacher'le birlikte tur zamanları Renault pilotlarından hızlıydı.

Renault'nun podyum için yarışacağını ancak kendilerinin de aynı şeyi yapacağını belirten Massa, "Çok iyi bir araca sahibiz. Belki onlardan biraz daha iyiyiz" dedi.

Massa son olarak, "Fakat gerilerden başlamak farklı bir durum. Şu an kendi yarışama odaklanmam ve yarışta geçebildiğim kadar aracı geçmem lazım" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.Com