Mastöb’ün Kongresi 7 Ekim’de

Merkezi İstanbul’da bulunan Malatya Sivil toplum Örgütleri Birliğinin (MASTÖB) genel kurulunun 7 Ekim'de İstanbul’da yapılacağı...

Merkezi İstanbul’da bulunan Malatya Sivil toplum Örgütleri Birliğinin (MASTÖB) genel kurulunun 7 Ekim'de İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

MASTÖB Ankara Şubesi Başkanı Bahattin Atila, yaptığı yazılı açıklamada, MASTÖB Genel Merkezi’nin Malatyalı sivil toplum örgütlerinin üst birliği olmaktan uzak olduğunu iddia ederek, “Sivil toplum olarak Malatya’yı ayağa kaldırabilmek için MASTÖB Genel Merkezi Malatya’ya taşınmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Bahattin Atila, pazar günü gerçekleştirilecek genel kurul için belirlenen delege listesinde vahim hatalar yapıldığını da ileri sürüp, “Sağduyu sahibi Malatyalılar ile genel kurul delegelerinin artık Malatya’ya zarar verir hale gelen bu derneği feshetmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atila, ”Çok değerli delegelerimiz MASTÖB’ün yaşamasını istiyorlarsa Malatya Şubesi’ni genel merkez yapma konusunda karar almalıdır. Malatya şubesi, hem fizik olarak hem de misyon olarak genel merkez olmaya çok uygundur. Biz buna inanıyoruz. Genel merkezi Malatya şubesine teslim etmeliyiz. İstanbul’da çıkarlar için kullanılan bu derneğin böylece prestijini de kurtarmış oluruz. Ayrıca Malatya Valimiz Sayın Vasip Şahin de fahri genel başkanımız olmalıdır. Tüm bu gerekçelerle 7 Ekim 2012 Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek genel kurula Ankara Şubesi olarak katılmayacağımızı Malatya kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: