MASÜB:Yaz Sıcağında Ayran Içerek Serinleyelim

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB), ayran içimini yaygınlaştırmak için 'Yaz sıcağında ayran içerek...

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB), ayran içimini yaygınlaştırmak için 'Yaz sıcağında ayran içerek serinleyin' kampanyası başlattı. MASÜB Başkanı Bilal Ay, kampanyayı kendisi ve birlik üyeleriyle ayran içerek başlattı. Kampanya ile ilgili birlik binasında açıklama yapan Ay, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bizim milli içeceğimiz ayrandır' sözünün moral değerlerini yükselttiğini söyledi.
Yaz sıcağında serinlemek için en doğal içeceğin ayran olduğuna inandıklarını belirten Ay, içinde yoğun bir şekilde şeker barındıran gazlı içecekler içme yerine milli içki ayranı içmenin de milli bir görev olduğunu kaydetti. Anne ve babaların evlerinde çocuklarına rol model olması için birlikte ayran içmelerini tavsiye ettiklerini anlatan Ay, gazlı içecek içen bir ebeveynin çocuğuna ayran iç demesinin hiç bir faydasının olmayacağını dile getirdi. Ay, "Süt içmede ayran içmede bir kültür. Çocuklarımızın gazlı içecekler ve alkolle tanışmadan önce milli içeceğimiz ayranla tanıştıralım. Çocuklarımıza küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırırsak ayranda içecektir. Yeter ki anne ve babalar bu konuda çocuklarına rol model olsun. Yaz sıcağında gazlı içecek içerek değil, ayran içerek serinleyelim. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: