Masum Türker: 29 Ekim Yürüyüşüne Destek Vereceğiz

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da yapılacak olan...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da yapılacak olan yürüyüşe destek vereceklerini söyledi. Türker, “Halkın, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak istemesi aslında iktidarda olanların isteyeceği bir durumdur.” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker İstanbul’da partililerle bayramlaştı. İl binasında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Türker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara’da düzenlenecek olan ancak valilik tarafından yasak getirilen yürüyüşün ötekileştirme politikası ve yasalarda olmayan bir düzenlemeyle men edildiğini söyledi. Bu yasağın önceden belli olduğunu öne süren Türker, şöyle konuştu: “Biz DSP olarak yürüyüşe destek vereceğiz. Halkın, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak istemesi aslında iktidarda olanların isteyeceği bir durumdur. Diyanet İşleri Başkanı’nın hemen istifa etmesi gerekmektedir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı, Cumhuriyet Bayramı ile Kurban Bayramı bir araya gelmesin diye bize Kurban Bayramı’nı bir gün önceden kutlatmıştır.”

Reklam
Reklam

Yürüyüş düzenlenmesinin hükümetin sevinmesi gereken bir durum olması gerektiğini ifade eden Türker, “Durumun bu hale gelmesini anlamış değiliz. Bu karar Ankara Valisi’nin değil doğrudan doğruya Başbakan’ın talimatıyla gerçekleşmiştir. Başbakan Bayram Namazı çıkışında bazı tehditlerin olduğunu söylemişti. Biz buna sadece güleriz. Polis orada güvenlik önlemi almak için olmalıdır yürüyüşü engellemek için değil.” dedi.

Parti kurucuları olan merhum Bülent Ecevit’in 1977 yılında da benzer bir durumla karşılaştığını anlatan Türker, şöyle devam etti: “Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel Taksim’de yapılacak miting için benzer şekilde Bülent Ecevit’i korkutmak istemiştir. Bülent Ecevit tek başıma olsam dahi gideceğim demişti. O gün Taksim’de çok görkemli bir miting yapılmıştı ve kimsenin burnu dahi kanamamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: