Masum Türker: Atatürk, dünyanın saygı duyduğu önemli bir yol göstericidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ulusumuzun tarihini yazarken dünya tarihine de damgasını vuran Ulu Önder...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ulusumuzun tarihini yazarken dünya tarihine de damgasını vuran Ulu Önder Atatürk, sadece Türk insanının değil, dünyanın da saygı duyduğu önemli bir yol göstericidir.” dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Atatürk’ün 73. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türker mesajında, “Ulusal Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, farklı etnik kökenden insanları ortak değerlerde buluşturarak ulus bilincini yerleştiren Atatürk ve ilkelerinin asla unutmaması gerektiğini belirten Türker, “O’nu unutturmaya çalışanlarla mücadele etmeliyiz.” görüşüne yer verdi.
Türker mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ulusumuzun tarihini yazarken dünya tarihine de damgasını vuran ulu önder Atatürk, sadece Türk insanının değil, dünyanın da saygı duyduğu önemli bir yol göstericidir. Atatürk, bağımsızlık için verdiği mücadele ile bir milleti ayağa kaldırmış, ülkemizin onurunu koruyarak bugünlere gelmemizi sağlamıştır. Çağdaş medeniyetler seviyesini yeni nesillere hedef göstermiş olan Atatürk’ün bıraktığı bayrağı onurla taşıyacak, O’nun gösterdiği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. Atatürk, ulusal birliğimizin, beraberliğimizin, barış içinde yaşamamızın yollarını göstermiştir. Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da rehberimiz olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz