Mataş Matbaacılık devler ligine girecek

Ofset baskı alanında her türlü üretim ve satış gerçekleştiren Mataş Matbaacılık, sermayesinin yüzde 37.5’ini halka açıyor.

Şirket, halka arzdan elde edeceği sermaye ile Web Ofset makinaları alarak, üretim kapasitesini 6 kat büyütecek.

1977’den bu yana ofset baskı makineleri ile her türlü matbaa ürünlerinin üretimini ve satışını gerçekleştiren Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., sermayesinin yüzde 35.7’sini halka açıyor. Halka arzdan elde edeceği gelir ile Web Ofset makinaları almayı planlayan Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu yatırım ile birlikte üretimini 6 kat büyüterek, Yunanistan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelere ihracata yönelecek. Sermaye arttırım yöntemiyle yapılacak halka arzda, şirket sermayesi 5 milyon TL’den 8 milyon TL’ye artırılarak, 3 milyon lot hisse halka arz edilecek. Halka arzdan elde edilecek gelir şirketin kasasına girecek.

Reklam
Reklam

Yatırım yapılacak
Halka arz ile ilgili açıklamada bulunan Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kavak, 3 milyon TL hisse senedinin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin aldıklarını, şirketin nakit olarak artıracağı sermayesini temsil edecek payların, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arzedilmesini planladıklarını ifade etti.
Halka arzdan 10 milyon TLgelir beklediklerini de kaydeden Ahmet Kavak, buradan elde edecekleri geliri şirketin büyümesinin finansmanında ve planlanan yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanacaklarını vurgulayarak, “Halka arzdan elde edeceğimiz ek sermaye ile Web Ofset Makineleri yatırımı yapacağız. Bu yatırım ile birlikte de üretim kapasitemiz 6 kat artmış olacak” dedi.

İhracata yönelecek
Büyümenin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi, kurumsallaşma, şirket bilinirliği ve tanınırlığının artırılması, şeffaflık ve hesapverebilirlik düzeyinin yükseltilmesi, finansal kaynakların artırılması için Mataş Matbaacılık’ın yüzde 37.5’ini halka arz edeceklerini belirten Ahmet Kavak, “Halza arz geliri ile yapacağımız yeni yatırım sayesinde yeni makineler alacağız. Bu alanda yapacağımız yatırımlar ile matbaacılık ve ambalaj sektörü devler liginde yerimizi alacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni yatırım ile birlikte istihdam sayısını da 70’ten 120’ye çıkaracaklarını açıklayan Ahmet Kavak, “Türkiye’de matbaacılık sektöründe ihracat çok az. Biz üretim kapasitemizi 6 kat artırarak, Doğu Avrupa ülkelerine yöneleceğiz. Özellikle Romanya ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere farklı ülkelere ihracata başlayacağız. Özellikle bu üç ülkeden teklif almaya başladık. Çevre ülkelere ihracatımızı da artıracağız” diye konuştu.