Matbaacılardan Ustalara Saygı Gecesi

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren matbaacılar, matbaa sektörüne damga vurmuş ustalara saygı gecesi düzenledi.Şanlıurfa Matbaacılar Dernek Başkanı...

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren matbaacılar, matbaa sektörüne damga vurmuş ustalara saygı gecesi düzenledi.

Şanlıurfa Matbaacılar Dernek Başkanı Ramazan Birgül’ün çabaları sonucu kentte faaliyet gösteren matbaa çalışanlarının da katıldığı gece renkli görüntülere sahne oldu.

Yıldız Saray Konuk Evi’nde düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi’ne Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Matbaacılar Dernek Başkanı Ramazan Birgül, GAP Gazeteciler Cemiyet Başkanı Kemal Kapaklı, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve çok sayıda matbaa ustasının yanı sıra matbaa çalışanları katıldı.

Reklam
Reklam

Düzenlenen gecede konuşan Matbaacılar Dernek Başkanı Ramazan Birgül, “Hepinize katılımızdan dolayı çok teşekkür ederim. Şimdi birçok cemaatin önünde çıkıp konuşma yaptım. Ama bu akşam heyecanlı olduğum kadar hiçbir yerde heyecanlanmadım. Sözlerime öncelikle Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifiyle başlamak istiyorum. Allah resulü; “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a şükür etmez” diye buyuruyor. Bize üzerimizde çok emekleri olan şehrimizde mesleğimizin ilerlemesine vesile olan ustalarımıza hem sözlü hem de maddi değeri olmasa da manevi değeri olan plaketleri vererek onlara huzurunuzda şükranlarımızı sunmak istiyoruz, çünkü bu bizim boynumuzun borcudur. Şöyle ki bizler bugün bu mekana geldiğimizde bu binanın mimarisine hayranlığımız aslında sıradan basit taşların ustaların elinden geçerek bir sanat eserine dönüşüdür. Bu yapıya görkem katan bu yapının her bir sıradan taşına nakışlar işleyerek gerekse matematiksel ölçülerle bu sıradan taşlar bir esere dönüşmüştür. Bir sanat eserine değer katan aslında o eserin hammaddesi değil onun ustasıdır. Sıradan bir odunu kesip biçip motif işleyip mücevher sargılar ile onu değerli kılan o odun değil o oduna o taşı işleyen o motifi işleyen ustadır. Her birimize alıp yanlarında çalıştırıp zaman içerisinde biz farkına varmadan bize değer katan ustalarımıza kuru bir teşekkür bir plaket vermekle elbette borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Birgül, konuşmasına şöyle devam etti:

“Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba mesleğimizin kentimizde ilerlemesine yönelik mesleğimizin ufkunu açacak önemli bir projenin alt yapısını bize sundu. Bundan 3 yıl önce buna benzer bir toplantıda Sayın Belediye Başkanımız mütevaziliği ile gelip o gecemize katıldı. O gece bizim duruşumuza bakıp sonra aramızdan bulunan Ökkeş Bey ağabeyimiz sağ olsun o gece lafı tam yerine denk geldi. Ökkeş Bey, ‘Şanlıurfa’ya matbaacılar sitesi yakışır’ demişti. Sağ olsun Belediye Başkanımız o gece Ökkeş Beyin teklifini olumlu buldu daha sonra görüşmelerimiz neticesinde inşallah Evren Sanayi Sitesi bölümünde 15 dönüm matbaacılar sitesi yapmak üzere bize arsa tahsis etti. Bu arsa ile inşallah Türkiye’de sayılı illerde becerilebilmiş bir siteye bizde kavuşacağız. İnşallah Urfa’da matbaacılık mesleğini Urfa’da hak ettiği yere getirmeye çalışacağız.”

Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, “İdarecilerin görevi gerçekten halkın önünü sivil toplum örgütlerinin önünü açmaktır. Onlara hizmet etmektir, gerçekten hizmetin odağında insan olduğu zaman başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Bu anlamda bizde görevimizi yaptığımıza inanıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Gerçekten bize verilen bu plakette bize bir onurdur ve aynı zamanda motivasyondur. İnşallah matbaacılar sitesinin açılışında da böyle bir araya geliriz. Bu birlikteliği bu mutluluğu orada da yaşarız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Düzenlenen etkinlikte ustalara ve gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: