Matbaacılık Sektöründe Yetişmiş Personel Sıkıntısı

 Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Delialioğlu, Türkiye’de teknolojiye paralel gelişen matbaacılık sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Delialioğlu, Türkiye’de teknolojiye paralel gelişen matbaacılık sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını belirtti. Matbaacılık sektörünün sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Delialioğlu, hızla gelişen teknolojinin matbaacılığı da etkilediğini ifade etti. Dijital baskı teknolojisine rağmen matbaacılığın geçerliliğini koruduğuna işaret eden Delialioğlu, “Buna karşın sektör yetişmiş eleman konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Sektörde yetişen kalifiye eleman sayısı az olmamakla birlikte hala matbaacılık usta-çırak ilişkisiyle devam ettirilmeye çalışılmaktadır" açıklamasında bulundu. Delialioğlu, sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, bu alanda eğitim veren okul sayısının yetersiz olduğunu, kurslar açılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: