'Matematik Köyü' kapanmayacak

Selçuk (AA)- İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde Nesin Vakfına ait arazide yaptırılan, ancak inşaat ruhsatının bulunmadığı, tarımsal amaçlı elektrik enerjisinin kaçak olarak çekildiği ve izinsiz öğretim kurumu açıldığı gerekçeleriyle yasal işlem başlatılan Matematik Köyü'nün açık kalması için gerekli prosedürün tamamlanacağı bildirildi.

Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin, Matematik Köyü'nün inşaatının devam edeceğini belirtti.Gerekli prosedürün yerine getirileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali Nesin, "Önümüze çıkan tüm engelleri halletmeye çalışacağız. Öyle ya da böyle Matematik Köyü kesinlikle kapanmayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Dünyada ilk kez Selçuk ilçesinde kurulduğu bildirilen Matematik Köyü'nde iki adet hamam, bir adet matematik sınıfı, bir amfi tiyatro (inşaat ruhsatı olmadığı için yapımı durdurulmuş), üç adet taştan yapılma oda, üç tane 11 odalı prefabrik ev ve bir adet mutfak bulunuyor.