Matkap: Mustafa Kemal Koştururken Bunların Ataları Işgalcilerle Işbirliği Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Başbakan Erdoğan ve arkadaşları kongreyi stadyuma...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Başbakan Erdoğan ve arkadaşları kongreyi stadyuma adam taşımaktan ibaret sayıyorlar. Mustafa Kemal ve arkadaşlar tam bağımsız Türkiye adına kelle koltukta gezerken, bunların ataları padişah ve ülkemizi işgal eden güçlerle işbirliği halindeydiler." dedi.

Hükümetin, eğitim sistemini, eğitimden hiç anlamayan 5 milletvekilinin önergesiyle TBMM gündemine getirdiğini öne süren Matkap, "Dayatarak, zorla, milletvekili arkadaşlarımızı konuşturmayarak yasamayı gerçekleştirdiler. Bütün arkadaşlarımızın bu çabası sonuç vermedi. Ama bunu da bu haliyle bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen CHP Bursa İl Kongresi'ne katılan Nihat Matkap, hükümeti sert dille eleştirdi. Matkap, CHP'nin bir milyon olduğunu, bir üyenin dahi birikimini kenara atma lükslerinin olmadığını söyledi. Partisinin Bursa kongresini takdir eden Matkap, şunları söyledi: "Sayın Başbakan ve arkadaşları kongreyi stadyuma adam taşımaktan ibaret sayıyorlar. Gelsinler kongre izlesinler. AKP’nin genel merkez yöneticilerini Bursa’ya davet ettiyseniz de staj verseydiniz, kongre nasıl oluyor, görselerdi. Aslında AKP’liler kongre sözcüğünden hoşlanmazlar. Kongre deyince akıllarına 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi gelir. Sivas Kongresi, biliyorsunuz Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kongredir. Tam bağımsız Türkiye öncesinin konuştuğu kongredir. Onlar Mustafa Kemal ve arkadaşları tam bağımsız Türkiye adına kelle koltukta gezerken, bunların ataları padişah ve ülkemizi işgal eden güçlerle işbirliği halindeydiler. Onun için bunlar kongre sözcüğünden hoşlanmazlar."

"4+4+4 DİRENİŞİMİZ BİTMEDİ"

Reklam
Reklam

Siyasal bir partinin, ülkenin temel konularında değişiklik yapmak istemesinin doğal olduğunu anlatan Matkap, "Değişiklik önergesi hazırlayabilir, örneğin eğitim konusunda. Eğitim temel konu. Eğitim, toplumun bilincini şekillendiren bir sistem, toplumun geleceğine yön veren sistem. Eğer siyasal bir parti ‘ben bu konuda değişiklik yapacağım’ diyorsa buna kimse bir şey diyemez ama toplumsal mutabakat gereken böyle bir konuyu kamuoyundan saklayamaz, gizleyemez. En azından bunu seçim öncesi tüm ilgili kesimlerle tartışır, seçim bildirgesine taşır, eğer hükümet kurma yetkisini alırsa bunu hükümet programına taşır. Bütün bunları yapmadılar. Eğitimden hiç anlamayan 5 milletvekilinin önergesiyle emri vakiyle TBMM gündemine getirdiler. Dayatarak zorla, milletvekili arkadaşlarımızı konuşturmayarak yasamayı gerçekleştirdiler. Bütün arkadaşlarımızın bu çabası sonuç vermedi. Ama bunu da bu haliyle bırakmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz. ‘4+4+4’ diye uygulanan olay hiçbir demokrasiyle yönetilen ülkelerde örneğine rastlanmış bir olay değil." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MEDYANIN YÜZDE 95'İ AKP'Yİ DESTEKLİYOR"

Konuşmasında, medyayı da eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, medyanın yüzde 95'inin AK Parti'yi desteklediğini öne sürdü. Matkap, şunları kaydetti: "Bir değişiklik düşünüyorsanız, bunu kamuoyundan gizleyerek mi yapacaksınız? Tüm bu yönetim tarzı Türkiye’de AKP’ye olan güveni hızla eritti. Tüm gözler CHP’de. Tüm bu olaylar yaşanıyor ama yurttaşlarımızın büyük kısmı bu olaylardan habersiz. Bunun da temel nedeni medyanın kuşatılması. Geçenlerde medyanın üstadlarından Rahmi Turan, (Ne yazık ki medya tüm özgürlüklerini yitirmiş durumda. Medya AKP’yi destekleyen güçler medyanın yüzde 95’ini kontrol eder durumda) dedi. Görüyorsunuz bütün iş CHP'dedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: