Matlı: "herkes Bursa Üst Kimliğinde Buluşmalı"

Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, DAĞDER'i ziyaret etti.Matlı, ziyarette, dağ yöresindeki son gelişmeler hakkında...

Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, DAĞDER'i ziyaret etti.

Matlı, ziyarette, dağ yöresindeki son gelişmeler hakkında DAĞDER Başkanı Mustafa Bay’dan bilgi aldı. Bursa’nın sanayi, tarım, turizm gibi birden fazla alanda gelişmiş bir il olduğu için sürekli göç aldığını belirten Milletvekili Matlı, Bursa’ya gelen insanların da çeşitli hemşehri dernekleri kurduğunu söyledi. Hemşeri derneklerinin, göç eden insanların dayanışma içinde olmasına katkı sağladığını ve geleneklerin yaşatılmasında önemli bir görev üstendiğini ifade eden Matlı, “Kendi gelenek, göreneklerinizi korumanın yanında Bursa üst kimliğiyle hareket etmek ve kentlilik bilincini yaşamak çok önemlidir. Bursa hepimizin ortak değeridir ve bu değeri yukarı çıkarmak gerekir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Dağ yöresinin en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu, ancak tarım alanlarını işleyecek gençlerin bölgeden göç ettiğini hatırlatan Matlı, dağ yöresinin tekrar canlandırılması gerektiğine işaret etti. Bu konuda STK’lara da iş düştüğünün altını çizen Matlı, “DAĞDER olarak sizlerin projeler olarak siyasetçiye yön vermeniz gerekir. Bu hususta STK’larla siyaset iyi ilişkiler kurarsa çok güzel projeler ortaya çıkabilir” dedi.

Bay ise, “Sayın Matlı’nın ziyareti iş birliğimizin ilk adımı olacaktır. DAĞDER olarak sizlerle ortak projeler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

DAĞDER rozeti takılan Matlı fahri DAĞDER üyesi oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: