MATOB Başkanı Barut: Turizmin Temelini Karşılıklı Güven Oluşturur

MATOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Turist için kaldığı otelin konforu kadar konaklama tesisi dışına çıktığında...

MATOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Turist için kaldığı otelin konforu kadar konaklama tesisi dışına çıktığında güven içinde alışveriş yapması da çok önemli. Turist otelde gördüğü ilgi ve alakayı dışarı çıktığında alışveriş yaparken de görmek istiyor. Sürdürülebilir turizmin temelini karşılıklı güven ve müşteri memnuniyeti oluşturuyor." dedi.

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MATOB)'nin her yıl yaptırdığı geleneksel müşteri memnuniyeti anketine göre turistlerin, Manavgat-Side destinasyonunda bulunan konaklama tesislerinden yüzde 98 oranında memnun kaldığı ifade edildi. MATOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada, turistlerin konaklama tesislerindeki müşteri memnuniyetinin dışarı çıkınca da görmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD)'nin müşteri memnuniyeti, alışverişte karşılıklı güven ve satılan ürünün marka değeri ve güvenli alışveriş yapımı üzerine yaptığı eğitim çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Barut, bunun Manavgat geneline yayılmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti. 3 bin kilometreden tatile gelen bir turist için alışverişte karşılıklı güven ve müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunun altını çizen Barut, alışverişteki karşılıklı güven ve müşteri memnuniyetinin turist için kaldığı otelin konforundan daha çok önemli olduğunu söyledi.

"MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ TURİZMİN OLMAZSA OLMAZ KURALI"

Son yıllarda dünyada turizmde müşteri memnuniyeti ve yeşili ve çevreyi koruyarak yapılan turizm hizmetlerinin ön plana çıktığını belirten Barut, uluslararası tur operatörlerinin turist getirmede, konaklama tesislerinde Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) çevreyi korumaya yönelik belirlediği kriterleri yerine getirme belgesi istediklerini kaydetti. Barut, "Turist için kaldığı otelin konforu kadar konaklama tesisi dışına çıktığında güven içinde alışveriş yapması da çok önemli. Turist otelde gördüğü ilgi ve alakayı dışarı çıktığında alışveriş yaparken de görmek istiyor. Görmek istemesi de en doğal hakkı. Sürdürülebilir turizmin temelini karşılıklı güven ve müşteri memnuniyeti oluşturuyor. Müşteri memnuniyeti turizmin olmazsa olmaz kuralı. Turist alışveriş yaparken güven içinde olmalı. Esnaf bunu turiste hissettirmeli. Turist alışveriş yaparken kendisini güvende hissederse sürdürülebilir turizmi geleceğe taşımış oluruz." dedi.

Reklam
Reklam

Barut, Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 4 milyonunu Manavgat'ın ağırladığını bu sene bu rakamı geçerek 4 milyar dolar gelir beklediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: