MATSO, sertifika almaları hususunda üyelerini uyardı

Antalya'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), üyelerini Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uymaları hususunda uyardı....

Antalya'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), üyelerini Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uymaları hususunda uyardı.
Oda Başkanı Dr. Şükrü Vural, yaptığı yazılı açıklamada; 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 44 maddesi ve 18 Nisan 2005 tarihli 25790 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan fikir ve sanat eserlerinin tespit edildiği materyallerin dolumu, dağıtımını yapan ve yayan işletmelerin sertifika almaları hususunda uyarıda bulundu. Sertifika alımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın protokol imzaladığını hatırlatan Vural, sertifikalandırılmaya ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik gereği kitapevi, yayınevlerinin CD, VCD ve DVD film ve ses kaseti satışı, hafıza kartı dağıtımı yapan matbaalar(dergi ve gazete basımı hariç) ve sinemalar gibi işyerlerinin Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydetti.
Konu ile ilgili Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün Denetim Komisyonu kurduğunu hatırlatan Vural, "Üyelerimizin belirten hususlarda mağduriyet yaşamamaları için sertifikalarını almasını istiyoruz. 5846 Sayılı Fakir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet edenlere ise 10 ile 30 bin lira para cezası uygulanacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz