Mavi Akbil ile denizde seyahat bedava

İSTANBUL (İHA) - Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 21 Ocak'ta yapılan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin katıldığı, kentin trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm arayışlarının görüşüldüğü "Ulaşım Zirvesi'nde" konuşulan, şehir içinde entegrasyonu sağlanmış toplu ulaşım araçlarında tek bilet kullanılacağı müjdesi, 1 Şubat Çarşamba günü hayata geçirilecek.

Reklam
Reklam

İDO, İETT ve Ulaşım A.Ş'nin ortaklaşa yürüttükleri projenin hayata geçirilmesi ile İstanbullular, 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren tek bilet ile kentin bir ucundan diğer ucuna seyahat edebilecek. Vapurların devrinden sonra yeni hat planlamaları, var olan hatların optimize edilmesi, trafikte denizden daha fazla yararlanılması konusunda yürüttüğü projeleri bir bir hayata geçiren İDO, şimdi de kara ve raylı toplu ulaşım araçlarına şehir hatları gemilerini entegre ediyor.

1 Şubat Çarşamba gününden itibaren otobüs, deniz yolu ve raylı sistemde yürürlüğe girecek tek bilet uygulaması kent içi ulaşım entegrasyonunu sağlayacak. Mavi akbil sahibi yolcular 85 YTL karşılığında bir ay boyuncu sınırsız seyahat etme hakkına kavuşacaklar. Şehir içi ulaşımda deniz yolunun kara ve raylı sistemlere entegre edilmesi İstanbulluların uzun mesafeleri zahmetsiz ve ekonomik geçmelerine olanak tanıyacak

Kara, demiryolu ve deniz yolunda yürütülen entegrasyon hakkında bilgi veren İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, projenin hayata geçirilmesiyle toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı cazip hale getireceklerini, köprü trafiğine alternatif olacak bu çözüm sayesinde binlerce İstanbulluyu deniz ile buluşturacaklarına inandığını söyledi. Paksoy, "1 Şubat itibariyle başlayacak uygulama toplu taşıma araçlarında yüzde 30 oranında ucuzluk sağlayacak. Kara, demir ve deniz yolunda yapılan işbirliği toplu taşımayı özendirecektir" dedi. Ahmet Paksoy, kent içi ulaşımda mavi akbil ile yapılacak seyahatlerde deniz yolu kullanımının bedavaya geleceğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

İstanbul'da 1 Şubat'ta başlayacak tek bilet uygulamasıyla, aylık 85 YTL karşılığında deniz ulaşımı ücretsiz gerçekleşmiş olacak. Daha önce İETT otobüsleri, metro, tünel ve tramvayı kapsayan mavi akbil, şehir hatları gemilerinde de uygulanarak deniz yolu yolcu geçişleri ücretsiz yapılmış olacak. Bu arada İDO'nun daha önce deniz otobüsü yolcularına yönelik gerçekleştirdiği İDOMETRO uygulaması devam ediyor. Deniz otobüsü ile şehir içi hatlardan biri kullanıldığında 2 saat boyunca metro, hafif metro, tramvay ve tünel ücretsiz olarak kullanılabiliyor.