Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödülleri

Gazeteci Öztürk Akkök’ün, fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, ‘Kar Şehri Erzurum’ isimli kitabının...

Gazeteci Öztürk Akkök’ün, fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, ‘Kar Şehri Erzurum’ isimli kitabının tanıtımı Öğretmen Evinde düzenlenen ‘Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül’ gecesinde yapıldı.

Geceye, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Başsavcı Ramazan Apaçık, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Akkök’ün gazeteci meslektaşları katıldı.

Reklam
Reklam

Gazeteci Öztürk Akkök, yayımladığı eserde 10 yıllık birikimini ortaya koyduğunu ifade etti. Erzurum genelindeki 315 farklı mekandan çekilmiş fotoğrafların kitapta yer aldığına vurgu yapan Akkök, "Erzurum, tarih, kültür ve folkloruyla ilgili önceden kişi, kurum ve kuruluşların yayımladığı eserler vardı. Ancak bunların aynı kaynak kitaplardan beslendiği için benzerlik gösteriyordu. Önceki eserlerde ayrıca yazı ağırlıklı olup fotoğraflar çok az yer alıyordu. Güncel bilgi ve fotoğraflarla şehrin kültür, medeniyet ve folkloruna ayna tuttuk. Sahibi olduğumuz zenginlikleri iyi bir sunumla ortaya koymak istedik. Eserimizde farklı zaman ve mekanlarda çekilmiş, özel olarak işlenmiş 315 fotoğraf var. Özgün metin ve fotoğrafların yer aldığı kitap için 10 yıl boyunca yaklaşık binlerce kilometre yol kat ettik. Azimli ve özverili çalışma sonucunda Erzurum ve ülke kültürüne 'Kar şehri Erzurum'u kazandırdığımız için mutluyum." dedi.

Daha sonra gecede ‘Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül’leri verildi. Ödül alan isimler; Vali Sebahattin Öztürk, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Muhammer Taşyürek, Necati Bölükbaşı, Prof. Dr. Durkaya Ören, Dadaşın Gönül Sesi, Mehmet Çalmaşur, Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek ve Başsavcı Ramazan Apaçık oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz