'Mavi Bisiklet'e Yunanistan'dan iki ödül

Mavi Bisiklet, "En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü" ve "Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanan Mavi Bisiklet Yunanistan'da düzenlenen 19.Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali'nden iki büyük ödülle döndü.

Katıldığı tüm festivallerde övgüler alan ve birçok ödüle layık görülen Mavi Bisiklet'in başrol oyuncusu Selim Kaya, canlandırdığı Ali karakterindeki başarılı oyunculuk performansıyla 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali uluslararası jürisi tarafından uzun metrajda 'En İyi Genç Erkek' ödülüne layık görüldü. Filmin çekildiği Akşehir-Konya'da gerçekleştirilen ön çalışmalar sırasında düzenlenen eğitimlere katılan 400 çocuktan biri olarak başrole seçilen Kaya, karakterini çok hassas bir şekilde yansıtmış olması sebebiyle jürinin dikkatini çekmeyi başardı. 3-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Festivale 120'nin üzerinde film katılmış ve 12 film yarışmaya seçilmişti.

Avrupa'nın önde gelen festivallerinden birisi olan 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali'nde Mavi Bisiklet ayrıca 'minimalist yönetmenlik tarzı ve güçlü senaryosu gerekçeleriyle' 'Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü'nün de sahibi oldu. Ödülleri Mavi Bisiklet'in yapımcısı ve ortak senaristi olarak festivale katılan Nursen Çetin Köreken teslim aldı.