''Mavi Gözlü Dev'' 9 Mart'ta gösterimde

Filmin fragmanı için tıklayın

İstanbul - AA-Nazım Hikmet'in yaşamını anlatan "Mavi Gözlü Dev" filminin yönetmeni Biket İlhan, filme izleyicilerden bir kısmından olumsuz yansımalar gelebileceğini belirterek, "Çünkü herkesin kafasında bir Nazım var. Bu da benim Nazım'ım, bizim ekibimizin Nazım'ı" dedi.

İlhan, 9 Mart'ta gösterime girecek filme ilişkin ünlü şairin hayatını anlatan bir film yapmaya yıllar önce karar verdiğini dile getirdi.

Filmin senaryosunun ilk olarak 2003 yılında yazıldığını, Metin Belgin'in hazırladığı senaryo üzerinde 8 kez değişiklik yapıldığını vurgulayan İlhan, filmi bir belgesel havasında çekmekten çok Nazım Hikmet'in insan yönünü ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Böyle bir film çekileceği medyada yer aldığında insanlardan daha çok olumlu tepkiler aldıklarını ve "geç bile kalındı" denildiğini anlatan İlhan, " 9 Mart'ta vizyonda olacak. Bunun için de çok heyecanlıyım. Filmi gördükten sonra olumsuz yansımalar da olacaktır mutlaka. Çünkü herkesin kafasında bir Nazım var. Bu da benim Nazım'ım, bizim ekibimizin Nazım'ı..." diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlhan, filmin başrol oyuncusu Yetkin Dikinciler'in Nazım Hikmet'e çok benzediği yorumlarına ilişkin de, oyuncuları seçerken karakterlere benzerliklerini de göz önüne aldığını, ancak öncelikle tümünü "iyi oyuncular" olduğu için seçtiğini söyledi.

Biket İlhan, "Birebir benzemesi gerekmiyor ama çok etkiliyor insanı benzerlik. Hele Nazım gibi birini canlandıracak kişi için. Yetkin Dikinciler'in Nazım'a bu kadar benziyor olması, bir şans oldu. Ama sadece benziyor olsaydı ve herhangi biri olsaydı bu projede yeri olmayacaktı. Yetkin, çok donanımlı, Nazım Hikmet'i taşıyabilecek bir aktör. Buna inandığım için onu seçtim" dedi.