'Mavi Kuş' yedi yaşında

200 milyondan fazla kullanıcının takip ettiği sosyal paylaşım sitesi Twitter 7 yaşına girdi. Jack Dorsey tarafından kurulan sosyal paylaşım ağının piyasa değeri 10 milyar dolar...

200 milyondan fazla kullanıcıya sahip sosyal paylaşım sitesi Twitter bugün 7 yaşına girdi.
Bilişim sektöründe çalışan Jack Dorsey bir gün bir kaydırağın tepesine çıktı, ve arkadaşlarına ‘Basit ama akla gelmemiş bir şey. Sadece yazıyorsunuz’ diyerek yeni bir sosyal paylaşım sitesi tanıttı.

Ardından ilk twitini attı; 'Twitter'ımı kuruyorum'.Takvimler 21 Mart 2006'yı gösteriyordu. Bugün 200 milyon kullanıcıya sahip olan Twitter, 7 yıl önce ABD'de işte böyle kuruldu. Piyasa değeri yaklaşık 10 milyar dolar olan sosyal paylaşım sitesi bugün 7. yaşını kutluyor. Twitter, Odeo isminde bireysel ses kayıtları yapan bir şirketin yeni fikirler ve iş sahaları bulmak amacıya açtığı yarışmayla doğdu. Twitter'ın yeniden twitleme, cevap verme, etiketleme, mobil uygulama gibi özelliklerinin hiç birini şirketin kendisi üretmedi.

Reklam
Reklam

Tüm bu özellikler Twitter kullanıcıları tarafından üretildi. Kullanıcılar buna karşılık şirketten hiç pay almadılar.
Twitter’in logosu Larry isimli mavi bir kuş. İsmini ABD’in ünlü basketbol takımı Boston Celtics’in efsane oyuncusu Larry Bird'den almış. Twitter’in kurulduğu Massachusetts'de Larry Bird sevilen bir basketbolcu.

EN FAZLA JUSTIN BIEBER TAKİP EDİLİYOR
Twitter’da 36 milyon ile pop müzik şarkıcısı Justin Bieber en fazla takipçiye sahip kişi. Youtube ise 25 milyon kişiyle en çok takip edilen şirket.