Mavi Marmara Baskınının Yıl Dönümü

Gazze'ye insani yardım götürürken saldırı düzenlenen Mavi Marmara gemisinin yolcularından Mehmet Vural, "Yaşanan olayların ardından Mavi Marmara gemisi değil,o gemiye

Gazze'ye insani yardım götürürken saldırı düzenlenen Mavi Marmara gemisinin yolcularından Mehmet Vural, "Yaşanan olayların ardından Mavi Marmara gemisi değil,o gemiye yüklenen misyonun unutulmaması gerekir" dedi.

Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan kanlı baskını hala unutamadığını söyledi.

Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli köyünde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Vural, 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayda çok sayıda kişinin de yaralandığını anımsatarak sorumluların halen cezalandırılmamasının üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

"Yaşanan olayların ardından Mavi Marmara gemisi değil, o gemiye yüklenen misyonun unutulmaması gerekir" diyen Vural, şöyle devam etti:

"'Bizim Gazze'ye gidişimizdeki amaç oraya maddi yardım götürmek değil, orada uygulanan ambargonun kaldırılmasını sağlamaktı. Ölümü göze almıştık. Mavi Marmara denildiği zaman cihad, şahadet ve erdemlik akla gelmeli. Nuh'un da bir gemisi vardı. Ancak o gemi kayboldu gitti. Fakat o geminin yüklendiği misyon hala yaşıyor. İşte Mavi Marmara'da bu, Mavi Marmara'yı önemli kılan da budur. İsrail'deki sorumlular ceza almadan, Gazze'deki ambargo tam olarak kaldırılmadan acımız hafiflemeyecek. Sorumlar hakkında ilerleyen günlerde maddi ve manevi tazminat davası açacağım. O davadan kazanacağım parayı da Gazze'ye göndereceğiz. Bizim sorunumuz İsraillilerle değil, İsrail hükümetiyledir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz