Mavi Marmara Baskınının Yıl Dönümü

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan Latif Selvi, Filistin sorununun bir insanlık sorunu olduğunun ortaya çıkmasına yardımcı olan

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan Latif Selvi, Filistin sorununun bir insanlık sorunu olduğunun ortaya çıkmasına yardımcı olan Mavi Marmara'nın bir milat olduğunu söyledi.

Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayın 2. yıl dönümünde üzücü olayı tekrar hatırladıklarını belirtti.

Mavi Marmara'yla insani amaçlı bir yolculuk için yola çıktıklarını dile getiren Selvi, "Bu yolculuk, insani amaçlı olarak Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesinden gelen insanların katılımıyla, İHH'nın öncülüğünde bir insani yardım gemisi olarak, Filistin topraklarında yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve gemide bulunan insani yardımları oradaki mazlum kardeşlerimize ulaştırmak için gerçekleşen bir yolculuktu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Filistin topraklarında yaşanan zulme dikkat çeken Selvi, şunları kaydetti:

"Bütün dünya bildiği halde görmezden geliyor. Hatta yönetimler halkların gözünden kaçırarak, oradaki mazlum insanları suçlu gibi tanımlayabiliyorlardı. Bunun görülmesi gerekiyordu. Bunun için de Mavi Marmara gemisi çok özel anlam ifade eden bir yolculuk oldu. İsrailli yetkililer, Filistin'de gerçekleştirmiş olduğu insanlık dışı uygulamaların ve Filistin halkına yapmış oldukları zulmün bir benzerini gerçekleştirmek üzere, uluslararası sularda korsanların yaptığı gibi, uluslararası hukuku da çiğneyen bir saldırı gerçekleştirdi. Bunun sonucu itibariyle İsrail, dünya kamuoyundan yıllardır gizlemiş olduğu zulümleri artık gizleyemez oldu. Mızrak çuvaldan çıktı. Filistin topraklarında bir zulüm yaşanıyor. Kutsal mekanlar işgal altındadır. Orada yaşayan hiçbir insana İsrailli değilse yaşama hakkı yoktur. İnsanlar bunu tespit etti."

Yaşanan olay sonrası dünyada bir infial oluştuğunu ve bu infialin birçok gelişmeye neden olduğunu anlatan Selvi, "Bu infialin sonucu olarak Mısır'dan açılan ancak kapalı olan Refah kapısı, artık insani yardımların geçebildiği bir noktaya geldi. Yaşanan insanlık dramı Birleşmiş Milletler'de Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın katkılarıyla dünya gündemine geldi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"İsrailli yetkililer inşallah mahkum olacak"-

Selvi, Mavi Marmara'nın ardından dünyanın İsrail'in yaptığı zulmü daha iyi gördüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İsrail'in uyguladığı ambargonun kaldırılması, Filistin'in bağımsızlığının tanınması ve insani yardımların ulaşmasıyla ilgili konular, dünyanın gözü önüne taşındı. Mavi Marmara, Filistin sorununun bir insanlık sorunu olduğunun ortaya çıkmasına vesile oldu. Bu nedenle Mavi Marmara bir milattır. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da o günün direktiflerini veren komuta kademesindeki insanların mahkum edilmesiyle ilgili savcılık ilk çalışmalarını tamamladı. İki yıl sonra davayı açtı. İnşallah, İsrailli yetkililer mahkum olacak. Dünyanın pek çok yerinde açılan ve bu mahkemenin kararını bekleyen mahkemeler var. Her yerde bu davalar açılacak. En son La Hey'de de bu karar verilecek. Bizler, açtığımız davalarla İsrailli yetkilileri mahkum edeceğiz inşallah"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: