Mavi Marmara Baskınının Yıl Dönümü

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Mavi Marmara baskınının üzerinden 2 yıl geçmesinin bizlerin ve tüm halkımızın gönlündeki Filistin davasını

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Mavi Marmara baskınının üzerinden 2 yıl geçmesinin bizlerin ve tüm halkımızın gönlündeki Filistin davasını azaltmamış aksine gün geçtikçe artırmıştır" dedi.

Şahin, Mavi Marmara baskının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanlığa savaş açan İsrail hükümetinin Filistin'de yaptığı insanlık dışı saldırılarla tüm dünya kamuoyuna bir kez daha meşru olmadığını gösterdiğini belirtti.

İsrail'in işgal altında tutuğu topraklardan çekilmedikçe meşruluğunun yeryüzünde hiçbir zaman kabul görmeyeceğini ifade eden Şahin, Mavi Marmara baskınının İsrail'in aslında yıllardır Ortadoğu'daki politikalarıyla gerçekleştirdikleri katliamlardan sadece biri olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

"İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin İsrail askerleri hakkında hazırladığı iddianameyi oy birliğiyle kabul etmesini haklı ve yerinde bir gelişme" olarak değerlendiren Şahin, şöyle devam etti:

"Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi bizlerin ve tüm halkımızın gönlündeki Filistin davasını azaltmamış aksine gün geçtikçe artırmıştır. Mavi Marmara katliamının emrini veren ve bu katliamı uygulayan tüm suçlular cezasını çekmedikçe, ülke olarak kararlılıkla bu davanın üzerine gitmeye, bu konuda girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: