Mavi Marmara Davası Başlıyor

Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli...

Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine başlanıyor. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya bugün, yarın ve cuma günü devam edilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Mavi Marmara” baskınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'n hakkında iddianamede hazırlanmıştı. Sanıklar hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek'' suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmişti.

Reklam
Reklam

İddianamede şüpheliler hakkında ayrıca 114 müştekiye karşın ''silahla yaralama suçuna azmettirmek'' 14 müştekiye karşın ''kemik kırığına neden olacak şekilde yaralamaya azmettirmek'', 61 müşteki için ''yaralama suçuna azmettirmek' 490 müşteki için ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçuna azmettirmek, 490 müşteki için 'Eziyet suçuna azmettirmek' 490 müşteki açısından''Yağma suçuna azmettirmek'' suçlarından 8 bin 578 ile 18 bin 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istenmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi davanın bugün, yarın ve cuma günü görülmesini kararlaştırmıştı.

Dava Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın en büyük salonu olan ve başta Şike davası olmak üzere büyük davaların görüldüğü duruşma salonunda görülecek.

Mahkeme duruşma salonun yetersiz olmasından ötürü iddianamede yer alan 490 müştekinin aynı anda salona alınamayacağını hükmetmiş ve müştekileri 3 gruba ayırmıştı.

Duruşma salonunun bulunduğu koridor güvenlik görevlileri tarafından kapatıldı. Duruşma salonun bulunduğu koridordaki görevlileri bugün salona alınacak müştekilerin isimlerini kontrol ettikten sonra salona girmelerine müsaade ediyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan mahkeme tensip kararıyla İstanbul Barosu’na yazı yazarak İsrailli komutanlara avukat atanmasını talep etmişti. Davada İsrailli komutanlarının da İstanbul Barosu’ndan atanan avukatlar tarafından temsil edilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: