Mavi Marmara Davasında Müştekiler Dinleniyor

Mavi Marmara gemisinde yaşananlarla ilgili İsrailli komutanların yargılandığı davanın ilk duruşmasında, müştekiler ifade vermeye başladı....

Mavi Marmara gemisinde yaşananlarla ilgili İsrailli komutanların yargılandığı davanın ilk duruşmasında, müştekiler ifade vermeye başladı. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası duruşma salonunda ifade verirken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başlayan duruşmaya sanık olarak belirtilenler katılmadı. Davada adı geçen 490 müştekinin bir kısmı duruşmada hazır bulundu. Davanın görüldüğü 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma salonuna bazı müştekiler ve avukatları geldi. Hakim önce kimlik tespiti yaptı. Sanıkların duruşmaya katılmadığını tutanaklara geçirdi. Daha sonra gemide bulunan bazı yabancıların ifadelerine geçildi. Tercümanlar ifade işleminde yardımcı oldu.

Reklam
Reklam

Duruşmada Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ifadesini verirken zor anlar yaşadı. O gün yaşananlara ilişkin bilgi veren Doğan, “ Furkan çok çabaladı bu gemiye binmek için. Sonuçta Kayseri’den bu gemiye binen 9 kişiden biri oldu. 31 Mayıs sabahı televizyondan izlerken annesinin çığlığı ile sarsıldık. Saldırı başlamıştı. Bir daha da kendisinden haber alamadık. Havaalanında kendisini karşılamaya gittim. Ama kimse onun nerde olduğunu bilmiyordu. Bana Adli Tıp’ta henüz tespit edilmemiş cesetler olduğunu söylediler. Gittiğimizde Adli Tıp’ta bana gösterdikleri Furkan’dı. Alnından vurulmuştu. Gülüyordu.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Doğan bu ifadeleri kullandığı sırada salonda duygusal anlar yaşandı. Bazı müştekiler ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. İfadesini tamamlayan Ahmet Doğan sanıklar hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Müşteki ifadelerinin ardından duruşmaya bir saat ara verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: