Mavi Marmara Mağduru: Üzerine Küçük Abdest Yapılmış Tişörtüm Iade Edildi

Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisine ilişkin davada mağdurların ifadelerinin alınmasına...

Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisine ilişkin davada mağdurların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Kameraman Abdullah Camioğlu, bütün eşyalarına el konduğunu, yalnızca üzerine küçük abdestin yapıldığı 2 tişörtün kendisine gönderildiğini söyledi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasında, gemide bulunanların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Yaşadıklarını anlatan Kameraman Abdullah Camioğlu, kendisini cezaevine götüren İsrail askerlerinin, "Madem Gazzelileri bu kadar çok seviyorsunuz o zaman onları ülkenize alın. Biz dost olabiliriz. Gazzelileri araya sokup bizi düşman yapmayın. Türkiye’ye selam söyleyin." dediklerini anlattı.Tüm elektronik cihazlarına el konulduğunu söyleyen Camioğlu, "Yalnızca üzerine küçük abdest yapılmış 2 tişörtüm bana verildi." dedi.

Reklam
Reklam

Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’nin yargılandığı davanın duruşmasında, saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan ve geminin organizasyon işlerini sağlayan Ayhan Altıntaş'ın ifadesinde ilginç diyaloglar da yaşandı.

Mahkeme Başkanı tarafından saldırıya ilişkin detay vermesini isteyince Altıntaş, "İsrail Devleti önlem olsun diye 100 hakim ve 100 avukattan oluşan bir heyet oluşturdu. Bizim olayın mağdurları olarak hakkımızı arayabileceğimiz tek yer burası. Bırakın burada her şeyi anlatalım. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, "Ben devlet yargılamıyorum. Ben sadece iddianameye bağlıyım” ifadelerini kullandı.

Altıntaş ifadesini uzatınca Mahkeme Başkanı bu kez de ifadesini kısa tutması konusunda uyarıda bulundu. Altıntaş’ın "Bütün dünya bu olayda 9 şehit olduğunu biliyor. Burada önemli olan ayrıntılar." demesi üzerine Mahkeme Başkanı "Ben burada dünyaya yayın yapmıyorum. Ben size yaptıklarını soruyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: