Mavi Marmara Resim Sergisi Açıldı

Mavi Marmara baskınının 2. yılı nedeniyle Adıyaman'da açılan resim sergisinde, duygusal anlar yaşandı.

Mavi Marmara baskınının 2. yılı nedeniyle Adıyaman'da açılan resim sergisinde, duygusal anlar yaşandı.

Demokrasi Parkı içerisinde çoğunluğu Mavi Marmara gemisinde bulunan ve şehit düşen Fahri Yaldız'ın resimlerinin oluşturduğu sergiye ilgi büyük oldu. Serginin açılışına Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) ve İHH gönüllüsü Remzi Akkuş, HAS Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ve Fahri Yaldız'ın ailesi katıldı. Adıyaman İnsani Yardım Derneği ve İHH gönüllüsü Remzi Akkuş, sergiye katılanlara 'hoş geldiniz' konuşması yaptı.

Reklam
Reklam

Mavi Marmara gemisinde bulunan Nevzat Taşkın da yaptığı konuşmada, İsrail'e 'dur' demek ve Filistin'e destek vermek için burada bulunduklarını belirterek, o gemide bulunanların Filistin halkına destek vermek için bu sergide bulunduklarını söyledi. Taşkın, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi, Filistin davasının gündemde tutulması, İsrail'in o coğrafyada yalnızlığa itilmesi ve Filistin ablukasının kaldırılmasının Mavi Marmara gemisindeki insanların amacı olduğunu aktardı.

Fahri Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız ise, oğluyla gurur duyduğunu ve Filistin'in özgür olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmalardan sonra sergi gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: