Mavi Tırtıl Yaz Okulu Sona Erdi

Karaman'da düzenlenen "Mavi Tırtıl Yaz Okulu Projesi" sona erdi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik...

Karaman'da düzenlenen "Mavi Tırtıl Yaz Okulu Projesi" sona erdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karaman Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Mavi Tırtıl Yaz Okulu Projesi" sona erdi.

Kimsesiz çocukların toplumla sosyal uyumunu sağlamak amacı ile başlatılan projeden 70 çocuk faydalandı. Kız yetiştirme yurdunun salonunda gerçekleştirilen törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Müftüsü Nuri Değirmenci ile öğrenci ve velileri katıldı.

Reklam
Reklam

Yaz okulunu bitiren öğrencilerin Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duası ile başlayan program, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri ve konserle sona ererken, izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman'ın proje hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, yaz okulunu yakından takip ettiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan da konuşmasında, proje ile bilinç düzeyi yüksek, başarılı, sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Erkan, "Gençlere yönelik istismarın ve şiddetin engellenmesi ile gençler arasında her türlü ayrımcılığın giderilmesi en büyük amacımızdır ilkesiyle çıktığımız bu yolda geldiğimiz noktaya ve aldığımız mesafeye baktığımızda yapılan yoğun ve yorucu çalışmalardan dolayı kıvanç ve onur duyuyoruz. Bu çalışmada vaktini emeğini hiç esirgemeden bütün imkanlarını seferber edenlere teşekkür ederim. Kurumumuz bünyesinde barınan çocuklarımızın aldıkları değerler eğitiminin hayatlarına yansıması ile yaptığımız işin mutluluğunu yaşıyoruz. Topluma eğitimli insanlar kazandırmak amacı ile yaptığımız bu projenin başarısı Karaman’ın başarısı olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: