Mavi trenle konforlu yolculuk

KAYSERİ (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDDY) tarafından işletilmeye başlatılan Mavi Tren ile vatandaşların ısı ve ses yalıtımlı, tam otomatik klimalı, ergonomik koltuk dizaynlı, yataklı modern vagonlarda ekonomik fiyatla seyahat etmeye başladığı bildirildi.

Devlet Demir Yolları, Kayseri İşletme Müdürlüğü'ne gönderilen son model lüks trenlerle yolculara konforlu bir yolculuk yaşatıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan TCDDY Kayseri İşletme Müdürü Selahattin Sarıkaya, Kayseri-Ankara, Ankara-Kayseri arasında toplam 6 tane etkin ısı ve ses yalıtımlı, tam otomatik klimalı, ergonomik

Reklam
Reklam

koltuk dizaynlı modern vagonlardan oluşan, her kesime ve keseye hitabeden fiyatlarla mavi trenlerin işletildiğini söyledi.

Her perşembe günü İran'a uluslararası modern bir trenin işletildiğini belirten Sarıkaya, "Yolcular 4 Eylül Mavi Treni ile Kayseri'den her gün saat 00.00'da hareketle saat 07.00'de, Çukurova Mavi Treni ile saat 01.20'de hareketle saat 08.00'de, Erzurum Mavi Treni ile saat 04.20'de hareketle saat 10.30'da Ankara'ya ulaşıyor. Çukurova Mavi Treni ile Adana'ya, 4 Eylül Mavi Treni ile Sivas ve Malatya'ya, Erzurum Mavi Treni ile Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'a gitme imkanı var" dedi.

Lüks vagonlarda yolculuk etmek için bilet fiyatlarının da uygun olduğunu ifade eden Sarıkaya, "Kayseri-Ankara bilet ücretleri tek kişilik yataklı modern vagon 38 YTL, 2 kişilik 26 YTL, 4 kişilik 18 YTL, Pulman koltuk fiyatları ise 9.50 YTL'dir. Bu lüks trenlerimizde yemekli vagonlarımız da var. Rezervasyonlar için önemli bir değişiklik yok. Kayseri Gar gişelerinden kredi kartıyla bilet temin edilebiliyor" diye konuştu. Kayserililer için bu hizmetlerle sınırlı kalınmayacağını kaydeden Sarıkaya, Ankara-Kayseri arasında talep artışına göre ilave olarak modern trenler işletebileceklerini belirtti.

Reklam
Reklam