Mayına basan asker şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlarda bir asker mayın patlaması sonucu şehit oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar kamsamında mayına basan bir asker şehit oldu.

Çukurca'daki dünkü hain saldırının ardından bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Skorksky tipi helikopterlerle Kavuşak, Işıklı ve Kazan Vadisi bölgesine özel eğitimli komandolar taşındı. Skorskylerin hemen ardından 2 Kobra helikopteri Haskel Dağları üzerinden geçip Zap Vadisi boyunca bölgeye bomba yağdırdı. Sevkiyat sırasında helikopterden inen bir asker mayına basarak şehit oldu.

Reklam
Reklam

Şehit askerin kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının ardından Kazan Vadisi, Kavuşak bölgesinde başlatılan operasyona giden birlikten mayına basan 1 uzman çavuşun şehit olduğunu bildirdi. Böylece Çukurca'da iki günde şehit düşen asker sayısı 25'e çıktı.

KOMUTANLAR BÖLGEDE Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu operasyonun bölgesini helikopterle havadan inceledi. Komutanlar, saldırıya uğrayan ilçe merkezindeki 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komando Bölüğü'nde de incelemelede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz