Mayıs 2014 Aylık Burç Yorumları

Bu ay aşk, iş ve kariyer konularında ne gibi değişimler yaşanacak?

KOÇ BURCU

MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ

3 Mayıs tarihinde burcunuz üzerinde seyrine başlayacak Venüs, beraberliklerde kontrolü elinizde tutma arzunuzu işaret ediyor. İlişkide liderlik gücümüzü baskın kılmaktan yanayız. İlişkisi olmayanlar açısından böyle bir geçiş genel olarak flört etmeye yatkınlık, kısa süreli birliktelik arzusudur. İlişkisinde sorun olanlar açısından ise, ilişkiyi gözden geçirmek gerekliliğini vurgular. Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihine kadar, gerek yeni başlayan beraberliklerde, gerekse problemli beraberliklerde aceleci kararlar vermemek gerekir. 20 Mayıs sonrası duruma yeni bir gözle bakılabilir. İş ortaklıklarında da Venüs Koç geçişi önemlidir. Fakat bireysel kararları vermeden önce ortam şartlarına bakmamız gerekir.

Reklam
Reklam

7 Mayıs tarihinde, Merkür yönettiği burç olan İkizler'de seyrine başlayacak. Bu hepimiz için iletişim açısından aktif bir dönemin göstergesidir. Yakın çevre ilişkilerinde, özellikle genç insanlarla anlaşmak, farklı çevreden insanlarla tanışmak, eğitim, yolculuklar ve haberleşmede ön planda olacağız. Olayları incelerken duygusallıktan ziyade mantığımızı ön plana alacağız. Manevra kabiliyetimiz çok yüksektir. Bulunduğumuz ortamda liderliği hemen ele geçirebiliriz.

14 Mayıs tarihinde Akrep burcunda Dolunay meydana gelecektir. Bu dolunayda ortaklaşa ilişkiler sürdürdüğümüz, mali anlamda paylaşımda bulunduğumuz insanlarla olan birlikteliğimizin o andaki mevcut durumuna bakacağız. Paylaşımlarda adaletsizlik varsa, gelir tatmin etmiyorsa çok sabırlı olmamız gerekir. Borç ve alacak konuları, miras ve hisseli paralar, ortaklıklar anlamında biraz zorlanabiliriz. Fakat bu zorlanmalar Ağustos civarında yerini kuvvetlenmeye bırakacaktır. Önümüzü görmediğimiz borçlara girmemeliyiz. İşlemeyen ortaklıklar varsa bu dolunayda ortaya çıkacaktır.

Reklam
Reklam

20 Mayıs tarihinde, Mars düz seyre geçecektir. Böylece 25 Temmuz'a kadar mevcut durumumuza yeni bir gözle bakacağız. Düz seyirle hem geçmişi ele alacağız, hem de bundan sonrası adına bulunduğumuz durumu net gözlerle görerek yeni kararları uygulama fırsatı bulacağız. 'Ben' demek yerine 'biz' demeyi başarmak gerekiyor. İçimizde sıkıntı yaratan bir beraberlik yaşıyorsak, bu geri hareketin bitişiyle de nerelerde aksaklık olduğunu ele alacağız.

21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başlayacak ve ardından 28 Mayıs'ta Yeniay ikizler burcunda oluşacaktır. İletişim, haberleşme, eğitim ve çevreyle ilişkilerde istekliyiz, yeni bir karar vermek istiyoruz, gelişmek ve büyümek arzusundayız. Diğer yandan da ailevi konular bunun içerisinde yer alır. Aile içerisindeki birlik ve beraberliğin iletişimsel anlamdaki durumuna bakacağız. Ev hayatıyla ilgili konuların üzerinde duracağız.

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta Venüs burcunuzda ilerleyecek ve sizler için, karşı cins üzerinde etkili olacağınız bir dönem başlayacak. Arzu ve isteklerinizi bir ilişkide elde etme gücünüz yüksek. Genelde bu geçişte, kimseye hesap vermeyiz. Bizim ilişkideki beklentilerimiz önemlidir. Ancak şunu da belirteyim, partnerinizle ve karşı cinsle olan bağlantılarda dengeli hareket etmek gerekiyor. Sen ve ben diye diretmek yerine, biz olmayı bilmek lazım.

Reklam
Reklam

5-11 Mayıs haftası: Bizim için ailevi değerlerimiz ve güven içinde, huzurlu bir yaşam sürme arzumuz yoğun şekilde haftaya adım atacağız. İlişkilerde iletişime dikkat etmemizde yarar var. Birbirimizi kırıcı, hayal kırıklığı yaşamasına yol açıcı şekilde konuşmamak lazım. Ayrıca iyi niyetliliğin sınırlarını da belirlemek gerekiyor. Eğer bir ilişki gelecek vaat etmiyorsa, sorunlar devam ediyorsa ve birbirinize karşı dürüst davranmıyorsanız, bu beraberliğin uzun soluklu olması çok zor. Bir küsüp bir barışmak, sonra başkasıyla tanışıp, tekrar eski ilişkiye şans tanımak sizi yorabilir. Merkür-İkizler burcunda 7 Mayıs tarihinde etkili olacak. Bu sizler için hem akıllıca düşünmek hem de kendinizi dilediğiniz şekilde ifade etmek anlamına geliyor. Ancak biraz önce değindiğim gibi, dilimizin ayarını da bileceğiz.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta isteklerimizi elde etmek ve kendimizi güçlü hissetmek isteyeceğiz. Karşı cins üzerinde etkin olmak, sözümü dinletmek, ilişkide hakim partner profili çizebiliriz. Tutkular bir hayli yoğun olacak. Özellikle cinsellik merkezde yer alıyor. Bir yandan benim arzularım diyeceğiz, diğer taraftan karşı tarafı kaybetmemek için esneklik göstereceğiz. Ancak baskı ile yine son sözü söyleyen kişi olmaya çalışacağız. Beraberliklerde zorlu bir hafta olacak. Haftanın bir başka özelliği, özgür olmak, ilişkilerde denetim altına alınmamak, farklı olana yönelmek, değişim ve yenilenmek isteği önde olacak. Bir anda aşık olabiliriz, bir anda vazgeçebiliriz. Problemli bir ilişkimiz varsa, koparıp atabiliriz.

Reklam
Reklam

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Uzun aylardır bir ileri bir geri ilişkilerde pek lezzetli dönem yaşamadık. Bazen ayrıldık sonra barıştık. Aramızdaki bağ bir gerildi, bir koptu. Gözden geçirdiğimiz beraberliğimizi veya aşka bakış açımızı, olan ve bitenleri şimdi bir başka gözle ele alarak dengeli bir beraberlik için, al gülüm ver gülüm halini kollayacağız. Güneş bu hafta itibariyle İkizler burcunda seyrine başlayacak. İletişim, bilgilenme, hazır cevaplılık, meraklılık ve seyahat arzusu bir hayli ön planda olacaktır. Karşı cinste zeka, hareketlilik, fikir paylaşımı, yolculuklar, yazışmak, haberleşmek, hobilerimizi paylaşmak, yeni insanlar tanımak arzumuz yükselecek. İkna edemeyeceğimiz pek kimse yok. Karşı cins bizim çok zeki ve oldukça aktif biri olduğumuzu görecek.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Aşk hayatımızla ilgili konularda olumlu bir enerji. Hem dürüstlük hem huzur hem güven unsurunu gözeteceğiz. Mali konularda gücü olan kişileri tercih edeceğiz. İlişkimizde tutkularımız yükselecek. Cinsellik etkili. Sadakat unsuru bir hayli kıymetli olacak. Konuşarak, fikir alışverişinde bulanarak ilişkimizi güçlendireceğiz. Yeni bir aşk kapıyı çalabilir. Beraberlikte sorunlar tatlı şeker yaklaşımlarla çözülebilir.

Reklam
Reklam

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta görevlerimizi düzgün şekilde planlamamızda, kendimizden emin bir şekilde üstümüze düşen görevleri yerine getirmemizde yarar var. Zaten siz de, gayretli olacaksınız. Otorite konumundaki kişilerle iletişiminiz gayet güçlü, yenilikleri uygulama arzunuz, derleyip toparlama işleriniz başarıyla sonuçlanır. Bir işi yaparken, anlamadığınız bir şey olursa sorular sorunuz, bilgileniniz, projelerinizi yenilikçi bir gözle ele alınız. Hangi sektörde çalışıyorsanız, o sektörle ilgili piyasanın durumuna bir bakınız. Yeni fikirlerinizi etrafınızdaki kişilerle konuşarak, alışverişlerde bulunarak uygulayınız. Acele etmeyiniz. Bilinçli, sakin, kendinizden emin bir şekilde her işin altından kalkabilirsiniz. Ortaklaşa iş yaptığınız veya birlikte çalıştığınız kişilerle yapıcı, çözüm bulucu tarzda konuşunuz. İlla ben haklıyım demek yerine, nasıl birlikte ilerleriz, bunu düşününüz.

5-11 Mayıs haftası: İletişim ve işbirliğinin, dilden çıkan her sözün dikkatli ve akıllıca edilmesi gereken bir haftaya adım atıyoruz. Hem kendi değerlerimize hem de başkalarının görüşlerine saygı göstermek lazım. İyi niyetin, ortaklaşa düşünmenin, aynı dünyada yaşadığımız gerçeğinin göz ardı edilmemesinde yarar var. Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerleyecek. İş hayatımız, haberleşme ve bilgilenme anlamında gayet yararlı. Girişimlerde bulunarak, ticari, ulaşım, satış-pazarlama, eğitim, medya ve yayıncılık faaliyetlerinde bulunarak, dil öğrenerek, kendimizi geliştirerek hızlı bir biçimde işlerimizi yoluna koyacağız.

Reklam
Reklam

12-18 Mayıs haftası: Ortaklık ilişkilerinde özellikle dikkatli olmak gerekiyor. Görevimizi yaparken, işin sahipleri veya iş yaptığımız insanlarla bağlantımızda özenli davranalım. Olumlu birçok görünüm var. Bunlar hem yeni projeleri, girişimleri, bağlantıları işaret etmekte. Yeni ve farklı olana yöneleceğiz. Özgür olmak isteyeceğiz. Hızlı ve gayet aktif çalışacağız. Bir yandan hareketli ve kendine özgü davranırken, diğer yandan güvenceyi de göz ardı etmeyeceğiz. Doğur alan da bu zaten. İletişim becerimiz, kendimize güven duygumuz yüksek olacak. Ancak en başta da belirttiğim gibi başkalarıyla da bağlantılarda özenli davranmamızda yarar var.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Kişisel ve ilişkiler anlamında içe yönelerek düşündüğümüz, üzerinde çalıştığımız, ortaklaşa hareket etmeye özen gösterdiğimiz bütün meseleleri şimdi yeni bir bakış açısıyla insanlara sunacağız, işbirliği yapacağız.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta iletişimde dikkatli ve ölçülü hareket etmek, sırf çıkarımız var diye kimseyi de yanıltıcı konuşmamak gerekiyor. Bir yandan aktif olacağız diğer taraftan yaratıcı tarzda yeteneklerimizi bir iş veya proje üzerinde gösterebileceğiz. Bazen dağınık çalışabiliriz. Böyle hallerde bir plan üzerinden gidilirse yanlışlık yapılmaz. Sağlımıza da özen göstereceğiz.

Reklam
Reklam

PARA

1-4 Mayıs arası: Bu hafta kazanç konularında, borçlarımızla ilgili meselelerde bilinçli davranalım. Sonradan pişman olacağımız harcamalara, işlere kalkışmayalım. Üzerimizde bir baskı oluşabilir. Bazen ödenmemiş bir borç veya dikkat edilmeden yapılan bir alışveriş bütçemizi zorlayabilir. Hafta içinde olumlu bir görünüm var. Bu sizi kazanç anlamında rahatlatabilir. Paranıza daha fazla dikkat edersiniz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta, paranın ve bizim için kıymetli olan her şeyin hayatımızdaki anlam ve önemi üzerine düşüneceğiz. Ne olursa olsun, yaşadığımız ve öğrendiğimiz dersleri unutmayacağız. Çünkü bu dersler bize maddiyatın ne kadar önemli olduğunu öğrettiği için dikkat edeceğiz. 10 Mayıs tarihinde maddi konularda biraz nakit paraya ihtiyaç duyabiliriz. Bir şeyler yapmak isteriz ancak elimizdeki yetersiz olabilir. Bankalarla alakalı konularda hesabımızı bilelim. Ortaklaşa paralar, miras, hisse payları, kredi borçları anlamında bilinçli olmak durumundayız.

12-18 Mayıs haftası: Haftanın en etkili görünümü, Akrep burcunda oluşacak Dolunay. Ortaklık ve paylaşım ilişkilerinde tedbirli olmamız lazım. Çok iyi düşünmeden alınan kararların bizi zor duruma düşürebileceğini göz ardı etmeyelim. Bir mülkün satışı, bir mirasın paylaşımı, bir iş ortaklığının maddi anlamda ele alınması yönündeki her türlü meseleyi bilinçli şekilde inceleyelim.

Reklam
Reklam

19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi, ortaklaşa kazançların pay edilmesi, görüşülmesi, uzun aylardır devam eden problemlerin şimdi yeni bir bakış açısıyla tekrar ele alınarak düzenlenmesi anlamında yararlıdır. Hafta içindeki görünümler sağlamlaştırmak, güven altına almak yönünde önem taşıyor.

26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Mali açıdan bu bizi rahatlatıcı ve sağlam bir şekilde bütçemize yapmamızda, borçlarımızı ödememizde, yeni kazançlar elde etmemizde faydalıdır. Elimize para geçer. Merkür-Yengeç burcunda ilerleyeceği için Ailemizle veya kendimizle alakalı ihtiyaçlar üzerinde dururuz.
MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-15-16-20-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 3-4-11-12-18-31
Aşkta En Şanslı Günler : 6-7
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 26-27

Yeniay : 23-24-25-26
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 10-11-12-13
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,

[Nasıl TV - Koç burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Koc-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)

BOĞA

MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ

İlk etkili enerji, 3 Mayıs tarihinde Venüs Koç burcu geçişi. Bu biraz geri planda ilişkilerimizi gözden geçirme yönünde bazen agresif tutuma yol açabilir. Özellikle dış dünyada, bağlantı içerisinde bulunduğumuz insanlarla ilişkimizi, özel hayatımızdaki durumu, çalışma ortamındaki insanlarla olan irtibatımızı gözden geçireceğiz. Ama bu gözden geçirmede dikkat edeceğimiz husus; adil, paylaşımcı, nazik ve hakkaniyetli insanlarla çalışıp çalışmadığımız ele almaktır. Gerginlikten uzak duralım, kendimize yüklenme olabilir. Fiziksel ve ruhsal manada hiçbir şey size baskı yaratmasın. Ama dış dünyada da işimize sahip çıkmamız gerektiğini, nezaketi de elden bırakmamamızın önemli olduğunu mutlaka hissedelim.

7 Mayıs tarihinde Merkür yönettiği İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bu seyir boyunca mali konularda hızlanırız. Boğalar sağlamcıdırlar. Kendilerini garanti altına almak isterler. Merkür'ün bu geçişinde de, bir takım insanlarla bir araya gelip kendilerini ifade ederek, kazanç elde etme yolunda ilerleyeceksiniz. Burada iki yönlü kazanç fırsatları da karşımıza çıkabilir. Belli bir işimiz vardır, ama başka bir fırsatı da değerlendirerek artı bir kazanç elde edebiliriz. Çocuklarımızla ilgili alışverişler, kendi ihtiyaçlarımızla ilgili olarak teknolojik aletlere fazlasıyla para yatırabiliriz. Biraz hızlı para harcama görülebilir. Ayarımızı bilirsek sorun çıkmaz.

14 Mayıs tarihinde, karşıt burcumuzda bir Dolunay meydana gelecektir. Bu dolunayla kimlerle irtibatte ve kimlerle işbirliğinde bulunuyorsak, bu kişilerle aramızdaki mali konular üzerinde duracağız. Ayrıca ikili ilişkilerde belirli bir baskı söz konusu olabilir. Bizim değerlerimizle, birlikte olduğumuz insanın farklı bakış açısı arasında bir gerilim oluşabilir. Bu iş ortaklıklarında da aynı şekilde görülür. Sakin olmak ve arka planda iş koşullarını mutlaka gözden geçirmemiz gerekiyor. Sağlığımız çok önemli, gerginlikten uzak durmaya çalışacağız.

20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında Mars seyrini düz olarak devam ettirecek. Bu süreç içerisinde çalışma hayatımızla ilgili konularda aksaklık yaratan, dengeyi bozan, işbirliğini geri planda bıraktırıcı konuları şimdi yeni haliyle bir daha gözden geçiriyoruz. Dengelerin yerli yerine oturması adına gerekli olanları gözden geçiriyoruz. Yeni bir iş fırsatı karşımıza çıkarsa, bütün maddeleriyle ele alıp uygulayabiliriz. Detaylı bir şekilde düşünün, huzuru, emniyeti ve güvenliğinizi mutlaka merkez alarak olaylara bir bakmaya fayda görüyorum.

21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda, kazanç evimizde ilerlemeye başladıktan bir hafta sonra, 28 Mayıs'ta yine aynı alanda yeni ay gerçekleşiyor. Her yeni ay bir umuttur, dilektir. Burada parasal kazanımlar, yakın çevre ilişkilerimiz, yeni şeyler yapma arzumuz yüksektir. Bağlantılar kurarak kazanç fırsatlarını değerlendirmeye çalışacağız.

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Koç burcunda ilerleyecek Venüs, ilişkilerde genel olarak kendi bildiğimiz şekilde aşkı ele alış biçimidir. Bazen gizlice hareket edilir bazen cinsellik bir hayli etkilidir, çoğu zamanda problemleri çözme arzumuz ve ilişkiyi sağlama alma dürtümüz çok daha öndedir. Eğer beraberliğinizde tutku yoğunsa, ne olursa olsun vazgeçmezsiniz. Boğa gibi sağlam ve kararlı birinin bu dönemde sevgisine sahip çıkacağını ancak gerektiğinde de kendi arzularını kabul ettirmeye çalışacağını söyleyebiliriz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta bizim için geleceğe dair umutlarımız ve hayattan beklentilerimiz gayet önem arz edecek. Buna göre bakacağız dünyaya, buna göre ele alacağız durumları. Olur da kendimizi bir boşlukta, hatta kendimizi bırakmış hissedersek, mutlaka özgüven duygumuzla inadına yaşama, hedeflerimize sarılacağız. İsteklerimizi hangi yolla, hangi kişilerle, hangi şekilde elde edeceğimizi bileceğiz. Yanlışlarımızı, eksiklerimizi de kabul edecek, düzeltmeye çalışacağız. Hafta ortasındaki önemli bir görünüm, isteklerimizi ve kendimizi haklı görmeye, değerlerimizi korumaya çalışacağımızı ancak diğer yandan ilişkilerde gerekli esnekliği göstermemizin önemini işaret ediyor.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek Dolunay, evlilik ve uzun süreli ilişkilerde özellikle birlik ve bütünlük içinde olmanın önemini işaret ediyor. Mars geri hareketi devam ettiği için, bu Dolunay eskiye ait ilişki sorunlarının da ele alınması ve birbiriniz üzerinde denetim, baskıda bulunmamanızı, yüzleşmelerde bulunarak hareket etmeniz gerektiğini işaret etmekte. Kıskançlık, kin, gücü elinde tutan taraf olmayı değil, bu ilişkiyi birlikte nasıl yürütebiliriz bunun üzerinde durmak lazım. İlişkisi olmayanlar lütfen körü körüne kimseye bağlanmayalım, illa olsun diyerek, yanlış ilişkilere kalkışmayalım. Evimiz ve ailemizle ilgili konularda sabit fikirli davranmayalım. Huzursuz olmamak için, iyice düşünelim taşınalım.

19-25 Mayıs haftası: Mars düz seyre geçiyor. Partnerimiz kendi bakış açısıyla değil tarafsız düşünebildiyse tabii ki doğru bir sonuca varabilir. Ancak hala dediğim dedik tarzında ele alırsa durumları pek hoş olmaz. 24 ve 25 Mayıs tarihleri önemli. Olumlu enerjiler mevcut olacak. Problemleri ortaklaşa çözebilmek kolaylaşacak. Beraberlikte denge çok kıymetli. Akıllıca düşünen kişiler hem ilişkide hem de gelecek konusunda doğru kararlar verebilirler.

26-31 Mayıs haftası: Venüs burcunuzda ilerliyor. İlişkilerde olumlu güçler devreye giriyor. Hem dış dünyada hem de kendi içinizde huzur, güven ve sağlamlık yönünde olumlu gelişmeleri simgeliyor. Fiziki anlamda dikkatler üzerinizde toplanacak. Merkür-Yengeç burcunda aşk hayatımızla ilgili konularda bizi destekleyecek.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Bu haftaki enerjiler sizi hem dış dünyada hem de kararlarınızı uygulama yönünde kuvvetlendiricidir. Ne istediğinizi bilirsiniz ve ona göre hareket edersiniz. Problemlerinizi sakince ve kontrollü bir şekilde çözmeye çalışırsınız. Düzen, devamlılık sizin için kıymetlidir. Aynı yerde çalıştığınız insanlarla temas içinde ve ekibin yararına olacak şekilde düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Karşınıza çıkan fırsatları bilinçli bir şekilde ele alırsınız. Sabırlı ve düzenli bir şekilde işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Özel ilişkinizde ve iş ortaklıklarında dikkatli olmakta yarar var.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iş anlamında özellikle 11 Mayıs tarihinde dikkatli olmamızda yarar var. Sağlığımıza önem vereceğiz, işlerimizi düzenli takip edeceğiz ve çalışma hayatındaki meseleleri hem kendimiz hem de başkalarıyla ortaklaşa hareket edebilecek kıvamda tutacağız. Bu sizi, gerginlikten ve stresten koruyacaktır.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta bazen endişeli düşünmemiz kimi zaman ne yönde hareket edeceğimizi seçememek gibi bulanık haller yaşayabiliriz. Mücadele ederiz, kazanmak isteriz, fakat en ufak bir terslikte, dış etkenle karşılaştığımızda gerilim duyarız, stres altına gireriz. Belki de o yüzden her şeyin altında bir şey arayacağız. Bilinçli olmak, durumları sakince gözden geçirmek lazım. 16 Mayıs tarihindeki görünüm, her türlü sıkıntının, endişenin üstesinden gelebilmek için kendimize biraz fazla yüklenmemize neden olabilir. Değişimler, beklenmedik gerginlikler işimizde verimsizliğe ve çabucak tepki göstermeye, başkalarıyla uyumsuz hale gelmeye sebep olabilir. Lütfen sağlığımıza dikkat edelim.

19-25 Mayıs haftası: Mars düz seyre geçiyor. Çalışma hayatımız, sağlığımız, hedeflerimiz ve günlük tempomuzda hızlanma ve yenilikleri tekrar bir ele alarak uygulamaya gayret edeceğiz. Ancak bu demek değil ki, her şeyi istediğimiz gibi, gönlümüzden geçtiği haliyle yapacağız. Başkalarının da ne düşündüğünü önemseyeceğiz. Birlikte hareket etmeye, ortam şartlarına uymaya çalışacağız. İş planlamasında bulunmayı, işlerimizi takip etmeyi bileceğiz. Ortaklık ilişkiniz varsa, bu meselelerde mutlaka bilinçli düşünülmesi, pürüzlerin birlikte çözüme ulaştırılması şarttır. Hafta içinde olumlu bir görünüm var. Bu hem büyüme hem verimlilik hem de güvence dolu işlere yönelmemizde, sağlam hale getirmemizde, ortaklıklarda bir çok meselenin ele alınmasında önem taşıyacak.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta çalışma hayatında yine geleceğimizi düşünerek ve iş ilişkilerimizi önemseyerek hareket edelim. Bizi stres altına alan ilişkilerden, bencil hareket etmekten ve uyumsuz davranmaktan uzak duralım.

PARA

1-4 Mayıs arası: Bu hafta iş, para meselelerinde özellikle ortaklaşa kazançlarda dikkatli olmalısınız. İnatlaşmalar, size uymayan görüşler veya karşı tarafın baskın tavırlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda aşırı beklentili olmamakta, ortama göre bilinçli davranmakta yarar var. Mutlaka gerçekçi olunuz.

5-11 Mayıs haftası: Bu haftanın ilk günlerinde maddi konularda yine akıllıca hesaplamalarda bulunacağız. Hemen sonuç alayım, hadi şunu da yapayım demekten ziyade, elimdeki parayla ekonomik şekilde nasıl hareket edebilirim diyerek düşünmek lazım. Merkür İkizler burcunda 7 Mayıs tarihinde seyre başladığında akıllıca bütçemizi yapacağız. Yetenekli olduğunuz iki ayrı alandan para kazanabilirsiniz. Yazı, söz, iletişim, haberleşme, satış-pazarlama, medya yayıncılık, el yetenekleriniz, emlak, muhasebe, edebiyat, sanat ve bankacılık bunlar arasında sayılır.

12-18 Mayıs haftası: 12 ve 15 Mayıs tarihlerinde kazanç evimizi yöneten Merkür olumlu görünümler yapacak. Ancak ben yine de hesabınızı iyi yapmanızdan yanayım. Çünkü dürtüsel bir şekilde yapılan harcamalar sonra sıkıntı yaratır. Bir de iş ortaklığınız varsa, mali konularda lütfen dikkatli olunuz.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Güneş-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Kazanç getirici işler, akıllıca düşünerek hareket etme, iki farklı yerden gelir elde etme yönünde olumlu. İletişimde bulunarak, yazarak, insanlarla bir araya gelerek yeteneklerimizi gösterebiliriz. Para hesabımızı zekice yapabiliriz. Açıkgöz davranabilir, herkesten daha çabuk öne çıkabiliriz. Eğitmenlik, ticaret satış pazarlama, el becerisi gerektiren işler kazandırıcı gözüküyor.

26-31 Mayıs haftası: 29 Mayıs günü biraz dikkat etmeyi gerektiren bir görünüm var. Çok da zorlayıcı değil. Çünkü Merkür-yengeç ve Venüs de sizi destekleyici Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bunlar olumlu yöndeki akışı destekleyicidir. Elimize para geçer, gereksinimlerimizi alabiliriz.

MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler : 3-4-8-9-18-22-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-20
Aşkta En Şanslı Günler : 8-9
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 1-2-28-29

Yeniay : 26-27-28
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 13-14-15
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,

[Nasıl TV - Boğa burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Boga-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **İKİZLER** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** İlk etkili enerji, 3 Mayıs tarihi itibariyle etkili olacak Venüs Koç burcu geçişidir. Sosyal hayatı canlandırır, arkadaşlık ilişkilerinde, gruplarla olan temaslarda ve girişimler anlamında da iletişimin yoğun olduğu bir zamandır. Genellikle bekar İkizler için tanışma fırsatlarının yoğun olduğu bir zamandır. Özellikle de karşılıklı samimiyetin, eğlencenin, fikirleri paylaşmanın, dostlukları kurmanın da yüksek olduğu bir zaman dilimidir. 7 Mayıs tarihinde Merkür burcunuzda seyrine başlıyor. İkizler insanları aktif, akıllı, manevra kabiliyetleri yüksek, bulundukları ortamda fikirleriyle insanları etkileme gücüne sahiptirler. Bu da aktif bir dönemdir. İş girişimlerinde bulunacağız. Fikirlerimizi ve yeteneklerimizi öne süreceğiz. Bu dönemde karşınıza yeni fırsatlar çıkabilir. 14 Mayıs tarihinde, Akrep burcunda çalışma hayatınızla ilgili alanda bir dolunay meydana gelecektir. Bu dönemde ortaklaşa işlerin, çalışma ortamında birlikte yaşadığımız insanlarla olan ilişkimizin geldiği sürece bakacağız. Mali anlamda doyurucu bir işte mi çalışıyoruz, hangi konularda istemediğimiz durumlar gerçekleşiyor, arka planda güvenmediğimiz insanlar var mı, bizi rahatsız edici problemler yaşanıyor mu, bunlar sorgulanır. Dolunay, özellikle zayıf noktaları ve şartları görmemizi sağlar. Biz de bu duruma göre çalışma yaşantımıza bir bakacağız. Olan resimdeki aksayan noktaları tespit ederek gidermeye çalışacağız. 20 Mayıs tarihinde, Mart ayından beri geri hareketini sürdürmekte olan Mars düz seyre geçiyor. Bu geçişte bizim aktif olarak öne sürmek istediğimiz ve bir türlü tam olarak dengeye kavuşturamadığımız bir takım konularda, iletişim ve paylaşımı, biz olmayı başarma yolunda öne atılma enerjisi sağlar. Yenilik anlamında adım atamadığımız konulara yeni bir gözle bakacağız. Enerjimiz çoğalacak, Temmuz'a kadar da sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacak. 21 Mayıs tarihinde yeni bir yaş döngüsünü başlatacak Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bu da yeni bir olgunlaşmanın göstergesidir. 28 Mayısta da burcunuz üzerinde yeni bir ay oluşacaktır. Bu yeni ay mali konularda önemlidir. Çeşitli fırsatlar karşınıza çıkabilir. Aktif bir şekilde projenin, planlamanın dış dünyada ortaya konması şeklinde bir niyette bulunabilir. Mali konularda geleceğe dönük düşüneceğiz. Hayatımızı garanti altına almak isteyeceğiz. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta Koç burcunda ilerleyecek Venüs, sosyal hayatın canlılığı, aktif hale gelişi, karşı cins üzerinde etkili oluşunuz, yeni arkadaşlıklar, faaliyetler şeklinde özetlenebilir. İlişkiler çabucak kurulur, arkadaşlıklar bir hayli ön plandadır. Bununla da kalmaz. Girişken ve gayet hevesli bir şekilde yenilikleri kucaklarsınız. Kendi arzularınızı daha fazla öne alabilirsiniz. Bu güvenli haliniz bazı kişilerin sizin hakkınızda, -Çok fazla rahat demesine yol açsa da, size kazandırdığı cesaret bir hayli ilgi çekecektir. Beklemeye tahammülünüz yoktur. Farklı bir şeyler yaşamak istersiniz. Tek başınıza bile olsanız, hayatın keyfini çıkarırsınız. İlişkinizde partnerinizin bu aktif yanlarınızın farkında olması ve size ayak uydurması yerinde olacaktır. Aşktan yana şanslı bir dönemdir. 5-11 Mayıs haftası: 7 Mayıs tarihinde burcunuzda ilerleyecek Merkür, tabii ki Venüs'ün ardından sizler için bir ikinci şans anlamına geliyor. Cinsellik bir hayli etkili. Her ne kadar yeni arkadaşlıklara açık olsak da, eğer şu anki ilişkimizde sorunlar varsa bunları el birliğiyle çözmek lazım. Toplumsal ilişkilerde hatalı veya eksik yanlarımızı da ele alalım. Tabii ki hepimiz mükemmel değiliz. Bazen biz veya başkaları bizde hayal kırıklığı yaratabilir. Bunlar hayata dair. Ancak yeri geldiğinde dikkatli davranmak, ayarı bilmek, toparlamak için, el birliği şarttır. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta kıskançlık, tartışma, birbiriniz üzerinde güç uygulama ve çözüme değil, kopmaya yönelik davranışlara dikkat edelim. Hafta içinde aşkta çok hızlı gelişmeler gündeme gelecek. Sürpriz aşklar, hızlıca tanışmalar, özgürlük, heveslilik, farklı bir şeyler yapmak, yaşamak arzusu bir hayli yüksek olacak. Bunlar gelip geçici tarzda olabilir. O anda, ortamın güzelliğine bağlı olarak yan yana gelinir ve ilişkiye başlanır. Arkadaşlıklar kurulur, sosyal gruplara girilir, değişik insanlarla özel yakınlaşmalar gerçekleşir. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi bitiyor. Böylece aşk hayatımız eski tadına kavuşuyor. İlişkilerde daha rahat olacağız. Kendimize güveneceğiz. İsteklerimizi elde edebileceğiz. Arkadaşlık etmek, sanatsal faaliyetlerde bulunmak, sahnede yer almak, kendinizi nezaketle kabul ettirmek kolaylaşacak. Hobilerinize yöneleceksiniz. Hedefler belirleyeceksiniz. Güzellik ve çekicilik bir hayli yükselecek. Aktiviteler hoşumuza gidecek. Geleceğe ait kararlar almayı, ilişkilerde ortaklaşa hareket etmeyi isteyeceksiniz. 26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor bu hafta. Sizin için aşk hayatınızda huzurun önemi, sadakat olgusunun yeniden gözden geçirilmesi, değerlerinizi koruma arzunuz yükseliyor. Ailenin önemi, güvenilir bir aşkın hasreti ve kıymeti çok büyük. Duygularınızı kendi içinizde ve gerçekten bunlara önem veren biriyle yaşamaktan yana olacaksınız. 31 Mayıs tarihinde enerjiniz olumlu. Kendinize güven ve ilişkilerde arzu ettiğiniz güzelliklere kavuşabilirsiniz. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta amacınız her ne ise, dağılmadan ve bilinçli bir şekilde üzerine gidiniz. İşinize ait problemlerinizi veya rutin sağlık şikayetlerinizi önemseyiniz. Çünkü bunlar verimli çalışmanızın önüne geçen engellerdir. İş yükünüz artabilir. Sistemli çalışmakta yarar var. Ne fazla kendinizden ödün verin ne de rehavete kapılıp görevlerinizi ihmal ediniz. 5-11 Mayıs haftası: Merkür burcunuzda ilerliyor. Bu sizler açısından gayet olumludur. Bildiğiniz, tecrübeli olduğunuz konu ve alanlarda girişimde bulunabilir, gerekli kişilerle bağlantılar kurabilirsiniz. İnsanları rahatlıkla etkileme gücünüz var. İkna yeteneğiniz yüksek olduğu için işlerinizi başarılı bir şekilde koordine edebilirsiniz. İş girişimleri açısından da etkili dönemdir. Merkür size, el sanatları, reklamcılık, yayıncılık ve edebiyat, basın, çevirmenlik, elle direkt yapılan işlerde başarı getirir. Bu hafta dikkat edilecek hususlara gelince, iç dünyamızda huzursuzluk yaratan, bazen kendimizi güvensiz hissetmemize yol açan nedenler yüzünden inatlaşmalar ve uyumsuzluklar yaşanabilir. 10 Mayıs tarihi ve civarı günlerde sakin olmakta yarar var. Merkür, size destek veriyor. Akıllıca bütün bunların üstesinden gelebilirsiniz. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta meydana gelecek Akrep burcundaki Dolunay, sağlık ve iş hayatımızla ilgili durumların bizi yormasına, endişeli ve gergin hale getirmesine yol açabilir. Yılda bir kez yapılması gereken sağlık kontrollerimize özen gösterelim. Sigortasız çalışmayınız. Her şeyin sizin istediğiniz gibi olması bazen mümkün değil. Bunu olgunlukla karşılamalısınız. Sabırlı olmak gerektiği gibi, sizi üzmelerine de izin vermemeniz için soğukkanlı davranmalısınız. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Güneş, burcunuzda ilerleyecek. Yeni bir proje veya yapmayı istediğiniz yenilik anlamında bir çalışma varsa, kolaylıkla ilerlersiniz. Problemli durumlar varsa bunlar üzerinde fikirlerinizi dile getirerek çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Değişime açık, zeki ve yenilikçi oluşunuz insanların ilgisini çekmenizi, arzularınızı elde etmenizi sağlayacaktır. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta iş ortaklıklarında veya genel olarak iş girişimlerinde uzun vadeli olana yöneleceğiz. 31 Mayıs tarihindeki olumlu görünüm, bize çalışma hayatımızla ilgili konularda moral kazandıracaktır. Hem cesur hareket edebileceğiz hem de kiminle nasıl bir irtibatta bulunmamız gerektiğini gayet iyi bileceğiz. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta ortaklaşa kazançlar yönünde mücadeleci düşüneceğiz. Hem isteklerimizi elde etmek arzusu hem dış dünyanın bize sundukları arasındaki farklılık yorucu gelebilir. Elde olmayan fakat uymamız gerekenler bizi yavaşlatabilir. Alacaklarımızı tahsil etmek veya planlarımıza göre hareket etmek zor olabilir. Kilitlenip kalırız. Beklememiz gerekir. Tam oldu derken, birileri bizim düşündüğümüzden başka bir teklifle karşımıza çıkabilir. 5-11 Mayıs haftası:10 Mayıs tarihinde maddi konularda hem sabırlı olmamız hem de birleştirici ve uzlaştırıcı şekilde hareket etmemiz lazım. Çünkü beklememiz gerekecek. Bir yandan beklentilerimize göre bir artış istiyoruz diğer yandan başkalarıyla ilişkilerimizi düzgün tutmak lazım. Çünkü bu dengeleme, kazanç anlamındaki işler için şart gözüküyor. İş başvurularında da yine miktar konusunda hem bize hem de sisteme, şartlara göre hareket etmek gerekecek. 12-18 Mayıs haftası: Dolunay Akrep burcunda oluşacak ve maddi konularda bizi baskı altına alıcı, başkalarına uymamızı gerektirici şartlar altındayız. Sağlığımıza özen göstermemiz gerekiyor. Alacaklarımızı tahsil etmek veya işimizden beklediğimiz geliri elde etmek anlamında bireysel düşünmemek gerekiyor. Ortaklıklar, yatırımlar, borçlar, krediler anlamında mutlaka bilinçli olmamız lazım. Dış faktörler epeyce etkili gözüküyor. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Güneş burcunuzda ilerleyecek. Bu sizi aktif hale getiricidir. Maddi konulardan genel durumunuza kadar her şeyi yoluna koymak için harekete geçersiniz. İki tane olumlu görünüm var. Bunlar girişim anlamında ve mali konularda umut vericidir. 26-31 Mayıs haftası: 31 Mayıs tarihindeki görünümüm girişimlerden elde edilecek kazançları gösteriyor. Bu bizi rahatlatabilir. Eskiye ait alacaklarımızı tahsil edebiliriz. Ayrıca yeni iş girişimlerinde başarılı sonuçlar alabiliriz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-11-12-20-24-25-28-29 Zayıf Enerjili Günler : 8-9-15-16-22 Aşkta En Şanslı Günler : 11-12 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 3-4-31 Yeniay : 1-2-3-28-29-30 (Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 15-16-17 (Ay-Yay burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - İkizler burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Ikizler-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **YENGEÇ** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihi itibariyle Venüs-Koç burcunda seyrine başlayacak. Bu geçişte özellikle iş ilişkileri konusunda biraz bencil düşünen kişilerle karşı karşıya gelebiliriz. Bu da bizim gibi duygusal insanlar için rahatsız edici olabilir. Patronlarla ilişkilerimiz, iş ortamındaki rekabet bir hayli baskın olabilir. Bu arada da Mars hala geri hareketini sürdürdüğü için, ev içerisinde de bir huzursuzluk söz konusuysa, iş yerindeki bu baskılara pek toleranslı davranmayabiliriz. Bu geçişte biraz esnek düşünüp kariyer planlarımızı yapmada yarar vardır. Böylece gerilmemiş, ilişkilerimizi daha düzenli bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz. 7 Mayıs tarihinde Merkür yönettiği İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bu seyir beklenmedik bir takım meseleler olduğunda, işler yolunda gitmediğinde, isteklerimizi dışarıya yansıtmakta zorlandığımızda, olaylara zekice bakmamızı sağlayacaktır. Duygusallığı bir kenara iterek, daha akıllıca yapılabilecekler üzerinde durulabilir. İletişim anlamında bazen huzursuzluklar görülebilir. Özellikle duygusal konularda suistimale uğradığımızda, gerginleşebiliriz. 20 Mayıs tarihinde Mars geri hareketi sona eriyor ve düz seyre geçiyor. 25 Temmuz'a kadar da bu seyir devam edecektir. Mart ayından beri bekletilen planlar ve sorunlara, Mars'ın ileri geçişi bu meselelerin yeni bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayacaktır. 14 Mayıs tarihinde Akrep burcunda bir Dolunay meydana gelecektir. Bu dolunay özellikle çocuklarımız, aşk hayatımız, yaşamın gerekli olan maddi ve manevi paylaşımları, başkalarından beklediğimiz destek, derinlikli bir şekilde gözden geçirilir. Dolunay, bir sonuç gibi görünse de aslında resmin tamamını, aksayan noktaları net olarak tespit etmemizde bir ışıktır. Önemli olan bu ışıkları gerçekçi görebilmektir. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başlayacak. Bir hafta sonra yeni ay oluşacak. Bu yeni ay ise önümüzdeki iki haftalık süreç içerisinde yürürlüğe koymak istediğiniz işleri düzenlemenizde ve yerli yerine koyabilmenizde yardımcıdır. İkili düşündüğünüz, bir yanıyla gözden geçirdiğiniz ve rahat hissetmediğini meseleler bu dönemde ele alınabilir. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta aşk hayatımızla ilgili konularda dengeleri yerli yerine oturtmak gerekiyor. Aslında ben hiç zorlayıcı bulmuyorum. Bir yanıyla kendi arzularımızı ve değerlerimizi önemseyeceğiz. Ancak diğer taraftan partnerimizin bizden beklentilerini önemsememiz gerekecek. İlişkinizde kıskançlık veya geçmiş konular sürekli kurcalanıyorsa, o zaman lütfen iletişime dikkat edelim. Arkadaşlıklarda, sosyal ilişkilerde, ileriye yönelik düşündüğümüz bazı konularda güvenilirliği, uzun ömürlülüğü öne alacağız. 5-11 Mayıs haftası: Haftaya olumlu başlayacağız. 6 ve 7 Nisan tarihlerindeki enerjiler hem güven duygumuzu yükseltiyor hem de aşk hayatımızda yumuşacık duyguların öne çıkmasını sağlıyor. Kendimizi rahat hissedebileceğiz. Hafta ortasında Merkür İkizler burcunda seyrine başlayacak. Üzerinize gelen veya canınızı sıkan bir şey olduğunda çabucak sinirlenebilirsiniz. Bazen mantıklı düşünürsünüz ancak çoğu zaman konuşmak istediğiniz halde susmak zorunda kalışınız sizi stres altına alır. İnatlaşmalardan mutlaka kaçınalım. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta Akrep burcunda oluşan Dolunay, ilişkilerde bir hayli gerilim yaratabilir. Bir taraf benim dediklerim doğru derken diğer taraf tümüyle hakimiyeti elinde tutmaya çalışır. Bu gerilim rahatsız edicidir. Aslında dengeli olunsa, her iki kişi de inatlaşmasa sorun çıkmayacaktır. Ancak tek taraflı bir çözüm bulunması zor olur. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Aşk hayatımızla ilgili konularda da önemli olan bu durum, hem eski meselelerin hem de mevcut sorunların çözülmesinde rahatlatıcı olabilir. Sevgilisi uzakta olanlar kavuşmaya başlarlar. Evlenmeyi düşünenler hazırlıklara başlarlar. Evin içinde hem bir aktivite hem de ortaklaşa hareket etme yönünde etkiler devreye girer. Huzursuzluk çıkmaması için, problemli çiftlerin el birliğinde bulunmalarında yarar vardır. 26-31 Mayıs haftası: Yeniay-İkizler burcunda oluşacak. Bu durum aşkta hem duygusal hem de bilinçli bir şekilde düşünmek, gereksiz yere meseleleri büyütmemek gerektiğini işaret ediyor. Kendi içinizde oturup bir düşününüz. İletişimi engelleyen ne gibi hususlar var, gözden geçiriniz. Bazılarınız iki aşk arasında kalabilirsiniz. Hangisi doğrudur ve hangisi daha olumlu. İki hafta boyunca bunlar üzerinde durabilirsiniz. Venüs, 29 Mayıs tarihinde Boğa burcunda seyrine başlayacak. Bu sizi huzurlandırır. İlişkileri güçlendirir. Bekar Yengeçler için bir tanışmanın, aşkın işaretçisidir. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Haftanın ilk gününde işlerimizi sakin ve gayet pratik ve inançla yapmamızı sağlayacak enerjilerimiz var. 3 Mayıs tarihinde bir yandan sakin bir şekilde görevlerimizi yerine getirelim. Diğer taraftan birileriyle ortaklaşa hareket etmemiz gerektiğinde uyumlu davranalım. Böylece hem istediğimiz şekilde ilerleriz hem de gereksiz stresten uzak durarak, günü değerlendiririz. Venüs-Koç burcunda bu hafta seyrine başlayacak. Gerek ailevi gerekse kariyer anlamında ilişkilerin önemi epeyce fazla. Sorumluluklar ve zorluklar bir yandan, iş ortamındaki bencil tavırlar huzursuzluk yaratabilir. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta mantıklı düşünmek, işlerimizi planlamak ve yürürlüğe koymak zamanıdır. Neyin önemli neyin gereksiz ve neyin zaman alıcı olduğunu tespit edelim. Ona göre ilerleyelim. Bir teklifle karşılaştığımızda analiz edelim ve iyice düşünelim. Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerleyecek. Bazen kolayca dağılırız, stres altında kalabiliriz. Bunun farkında olarak işlerimizi düzenlersek iyi olur. Bu haftanın bir başka önemli yanı, kafanızın içinde sorun yaratan bir durumla karşılaştığımızda hemen panik olmayalım. Bilakis soğukkanlılık, sizi rahatsız eden problemi kolayca çözmenizi sağlar. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta her konuda gücü elinde bulunduran taraf olmak isteyeceğiz. Birileri çok fazla duyarlı olduğumuzu söyleyecek. Kimileri bizim sabrımızı sınayacak. Ani ve kararlar vermemize neden olabilirler. Bunlara dikkat ediniz. Bazen hayat insanın üzerine fazlaca gelir. Bu hafta da buna benzer durumlar söz konusu. Vereceğimiz karar doğru mudur? Buna iyi bakalım. Yoksa birilerinin dolduruşuyla yanlış yapmayalım. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Kariyer konularında şimdi olan bitenleri, yaşadıklarımızı, işimizle ilgili meseleleri, gerileme hareketinde bu yana yaşananları bir daha gözden geçirelim. İç dünyamızda huzursuzluğa yol açan sebepleri ancak ve ancak insanların etkisi altında kalmadan, kendimize güvenerek ve işimize odaklanarak ortadan kaldırabiliriz. 24 Mayıs tarihindeki görünüm, iş konularında umut verici. 26-31 Mayıs haftası: Zorlu bir görünümle haftaya adım atacağız. Artık geçmiş ve gelecek arasındaki tercihi iş ve yuvanızla ilgili konularda yapma zamanınız. Ya işinize tümüyle kendinizi vereceksiniz ve yolunuzu çizeceksiniz. Hırsla çalışacaksınız veyahut evimdeki huzurum önemli diyerek bu denli dışarıda gergin olmayacaksınız. Ancak ben derim ki, iki ucu da dengede tutabiliriz. Dış dünyada kimseyle çatışmadan evimizde de huzuru önemseyerek gerekli dengeyi sağlarız. Gerginlikler sizin en büyük engeliniz. **PARA** 1-4 Mayıs arası: 3 Mayıs tarihinde maddi konularda bir yandan kazanmak, çoğaltmak istersiniz, diğer yandan hırs yaparsınız. Bu doyumsuzluğa neden olabilir. Çok güçlü olmak ve sürekli garantili bir yaşam arzulamak fakat duygusal anlamda asıl arzunuz olanı elde edemediğinizi düşünmek. Bu tabii ki rahatsız edici bir haldir. İş ve özel hayatınızda gerginliğe, başkalarıyla aranızda sorunlara neden olabilir. 4 Mayıs tarihinde parasal konularda disiplinli olmak, eş-iş ortağı veya başkalarıyla ilişkilerinizi mutlaka ele almak gerekiyor. 5-11 Mayıs haftası: 6 ve 7 Mayıs tarihleri maddi konularda hem rahatlatıcı hem de belli bir akışı sağlayıcıdır. 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde yine geçen haftayı hatırlatıcı gözükmekte. Kendi bildiğimiz şekilde kararlar almak isteyeceğiz. Benim param, benim değerlerim demek yerine bizim kazancımız şeklinde düşünmekte yarar var. Ancak bu pek kolay olmayabilir. Kiminle ortaklaşa bir bölüşüm içindeysek, o kişinin baskın tavırlarıyla karşılaşabiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Akrep burcundaki Dolunay parasal konularda da önem taşıyor. Çocuklarımızın veya bizim geleceğiz, ilişkimizdeki her türlü paylaşım, ileriye yönelik kişisel hedeflerimiz gibi geniş alanda maddi açıdan bizi düşündürüyor. Gerekli ayarlamalarda bulunmak zorundayız. Eğer şartlarımız tek başımıza ayakta durmanın önüne geçiyorsa, hedeflerimiz ile kazancımız arasında farklılıklar varsa başkalarını idare etmek, onlara uymak zorunda kalabiliriz. İş hayatı çok önemli. İşimizde sorunlar varsa veya işimiz yoksa, mali anlamda yeteneklerimize ağırlık vererek para kazanmaya çalışmalıyız. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta destekleyici enerjiler mevcut. Ortaklaşa kazançların tekrar bir gözden geçirilmesi, beklediğimiz bir takım mali haberlerin olumlu yönde gelişeceğine dair gelişmeler yaşanması rahatlatıcı gözüküyor. Bekleyip, sabırlı olmamız işimize yarar. 26-31 Mayıs haftası: Rahatlatıcı ve bizi mali anlamda umutlandırıcı gelişmeler 29 ve 31 Mayıs tarihlerindeki geçişlerle bir oh çekip ayı bitireceğiz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 3-4-8-9-13-14-22-26-27-31 Zayıf Enerjili Günler : 11-12-18-24-25 Aşkta En Şanslı Günler : 13-14 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 6-7 Yeniay : 3-4-5-30-31 (Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 17-18-19 (Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Yengeç burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Yengec-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **ASLAN** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** İlk etkili enerjimiz, uzak yollar, yüksek eğitim, yabancılarla olan temas, ticaret konuları ve özellikle keşif gibi konular üzerinde 3 Mayıs tarihi itibariyle etkili olacak Venüs Koç burcu seyridir. Bu geçiş özellikle aktif Aslanlar için yurtdışı işlerini halletmek veya karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek aşamasında yardımcı olacaktır. Mars geri hareketini sürdürdüğü için 20 Mayıs'a kadar bu kararlar anlamında beklemede kalıyoruz. Ancak bu tarihten sonra hedeflerimiz anlamında güç kazanıyoruz. Yeni biriyle tanışma, var olan ilişkide bencil duygulara kapılmadan bir araya gelme yönünden önem taşıyor. Aktif olmak ve eğlenmek isteyeceğiz. 7 Mayıs tarihinde Merkür yönettiği İkizler burcunda seyrine başladığında, size ikinci bir enerji olarak, fikirleri ifade etme anlamında kuvvet taşıyor. Amacımız ve hedeflerimize uygun kişilerle bir araya geliyoruz. Haberleşme, yolculuklar, maddi konular üzerinde durma, yeni iş girişimlerinde bulunma, dostlarla bir araya gelme, teknolojiye meraklılık, yeni yerle görme arzumuz yüksek olacaktır. İç huzursuzluk olabilir, ancak aktif aslanlar altından kalkacaktır. 14 Mayıs tarihinde Akrep burcunda dolunay meydana gelecektir. Bu dolunay, ailevi konuları yeniden ele alma, yaşanan sorunların gözden geçirilmesi, bütçenin gözden geçirilmesi konularında çok etkili olacaktır. Aceleci karar vermiyoruz. 20 Mayıs tarihinde Mars düz seyre geçiyor. 25 Temmuz'a kadar gözden geçirdiğimiz meseleleri ve karşımıza çıkacak fırsatları değerlendirme şansı yakalayacağız. Böylece çevre değişimi, yeni bir tanışmanın yerine oturtulması anlamında önemlidir. 21 Mayıs tarihinde, Güneş haberleşmenin göstergesi olan İkizler burcunda seyrine başlıyor. Biz de kendimizi özellikle grup arkadaşlıkları ve sosyal ilişkilerde fikirsel ve sözel anlamda ifade etmeye başlıyoruz. Bir hafta sonra da yeni ay İkizler burcunda oluşuyor. Bu da demektir ki yeni idealler ve hedefler anlamında etkili bir dönemdir. Özellikle haberleşmeye dayalı konularda kendimizi çok daha etkin bir şekilde ele alabiliriz. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Haftanın aşkta en etkili enerjisi Venüs-Koç burcu seyrinin başlaması. Cesur, aktif, kendimizden emin hareket etmemizi, kim ne derse desin özgür ilişkilerde bulunmamızı sağlayıcıdır. Denetlenmek hoşumuza gitmez. Yenilikler ilgimizi çeker. Gezmek görmek isteriz. Yeni bir çevrede yaşamak, yeni insanlarla tanışmak hoşumuza gidecektir. Haftanın diğer görünümleri ciddi ve baskı yaratıcı olsa da, Venüs sayesinde kendinizi mutlu edecek bir şeyler bulursunuz. 5-11 Mayıs haftası: 6 Mayıs tarihinde aşkta öyle gelir geçer tarzda değil, sadakat ve güvence unsurunu daha fazla önemseyerek ve iç dünyanızdaki kriterlere uygun şekilde ilişkileri tercih edersiniz. İç dünyanızdaki özel yeri öyle pek kimseye açmazsınız. 7 Mayıs tarihinde iletişim gücünüz yükseliyor. Arkadaşlıklar daha kolayca kurulabilir. Fikirlerinizi insanlarla paylaşarak, konuşarak, yazışarak, haberleşerek iletebilirsiniz. Hafta sonuna doğru, aşkta cesur, yeniliklere açık yaklaşım tarzını benimsersiniz. Ancak bir insana öyle kolay kolay bağlanmazsınız. Konuşursunuz, yazışırsınız fakat aradığınız şartlara uygun olmayan kişilere pek yüz vermezsiniz. Genel olarak karşı tarafın dengeli, sabırlı ve çok nazik davranması, size uyum sağlaması ve güven vermesi gerekir. 12-18 Mayıs haftası: Aşkta gizlilik, mahremiyet, sevmenin insan hayatındaki yeri ve önemi üzerine düşüneceksiniz. Dışarıdan bakıldığında kolayca insanlarla bağlantı kurabilseniz de, bu arkadaşça paylaşım şeklinde olabilir. Orta yaşta biriyseniz seçenekleriniz arasında güvence bir hayli önem taşıyacaktır. Gizli dünyanıza ancak ve ancak çok özel bir insan dahil olabilir. İlişkisinde sorunları olan Aslanlar konuşarak ve birbirlerini dinleyerek çözüm bulabilirler. Dolunay Akrep burcunda gerçekleşecek. Ev ve ailevi konular öncelik taşıyacaktır. 15 Mayıs tarihinde sürprizler gündeme gelecektir. Her an bir aşk ilişkisine evet diyebilirsiniz. Daha rahat ve daha özgür bir şekilde aşka kapılarınızı açabilirsiniz. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor ve Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Böylece hem çevrenizle olan bağlantılarda ve hem de sosyal yaşamda olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Gayet canlandırıcı olan bu geçişler, size aktif bir iletişim, paylaşım, uyum ve denge sağlayacaktır. Yeni bir çevre, yeni dostluklar, hareketlilik, haberleşmeler, aktiviteler açısından olumlu gelişmeler yaşanabilir. 26-31 Mayıs haftası: Haftanın etkili görünümleri, kendi arzularımız ve ilişkiden beklentilerimiz kafamızı karıştırabilir. Bir yandan evlenip bir hayat kurmayı diğer taraftan bunu yapmanın bir zorunluluk olmaması gerektiğini düşünebiliriz. Aslında bir yanımız özgürlükten yanadır ancak hayatın şartları bizi belli bir karar aşamasına getirebilir. Yeniay İkizler burcunda oluşacak. Sosyal hayatın içindeki tüm paylaşımlar, iletişim ve arkadaşlıklarımız üzerinde düşüneceğiz. Hareketli bir yaşam ve fikirsel paylaşımlar bizim için önemli hale gelecek. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta sağlam ve kalıcı adımlar için kararlarımızı çok iyi tartmamız gerekecek. Hangi konuda olursa olsun geleceğimizi en iyi şekilde kurma özlemimiz bir hayli yoğun olacak. Yapmak istediklerimizi kendimize göre belirlerken, hayat şartları gereği zorlanabiliriz. Hem mesleki hem de yerleşim yerinizin değişimiyle alakalı konular üzerinde durabilirsiniz. Seçici davranırsınız. Hangi tercih sizin için daha uygun sorusuna verilecek en iyi cevap, olasılıkları iyice hesap etmekten geçiyor. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta mesleki konularda kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Kişisel olarak sizin öne sürdüğünüz veya sizin önemsediğiniz kriterler başkaları tarafından kabul görmeyebilir. Genelde anlaşmazlıklar ve inatlaşmalar yaşanabilir. Sorumluluklarınız artabilir. İş hayatınızla ilgili meseleleri soğukkanlılıkla değerlendirmek kolay olmayabilir. Ancak bir olumlu enerjiniz var. Merkür-İkizler burcunda bütün bu zorlukları akıllıca ve yenilikçi bir gözle ele alarak mantıklı bir karar vermenizde yardımcı olabilir. 12-18 Mayıs haftası: Hafta başında iş görüşmelerinde bulunabilirsiniz. Ancak mevcut işiniz devam ediyorsa, verilecek bir kararın çok iyi düşünülmesi gerekiyor. Mars geri hareketinin devam etmesi, tam olarak önümüzü görmemizin önüne geçebilir. Sorunlar nedeniyle işten ayrılmayı düşünüyorsanız bence acele etmeyiniz. 15, 16 Mayıs tarihlerinde görüşmeler ve yenilikler gündeme gelecektir. Bunların da yine akıllıca ele alınması, şartların gözden geçirilmesi faydalı olur. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor ve yöneticiniz Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Hem yeni kararlarınızı hem de girişimde bulunmak istediğiniz işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. 26-31 Mayıs haftası: Önemli bir projeye başlamanın ve bunun üzerinde aylarca sürecek bir çalışmaya başlamanın işaretçisidir. Bu çalışmalar yorucu ve bazen ailenizden bile uzakta kalmanızı gerektirebilir. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta parasal konularda dikkatli hesaplamalarda bulunmak gerekecek. Bir yandan elinize geçen miktarla ekonomik şekilde hareket etmek gerekiyor ancak diğer yandan ailevi veya kişisel anlamdaki ihtiyaçlarınızın karşılanması lazım. Hesaplar yapacak, bir şeyleri toparlamaya çalışacak ancak belli bir parayla idare etmenin kolay olmadığını düşüneceksiniz. Eğer ailenize destek olan birisiyseniz, durum biraz daha zor olabilir. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta çok akıllıca düşünmek ve bilmediğimiz insanlarla maddi alışverişte bulunmamak lazım. Merkür ikizler burcunda tabii ki akıllıca düşünmenizde yardımcıdır. İleriye dönük yatırımlar için iyi bir hesaplamada bulunulmasını sağlar. Çıkarlarınızı kollamanızda da yardımcıdır. 12-18 Mayıs haftası: Kazanç anlamında olumlu bir gelişmeyle haftaya adım atacağız. Mali konularda başkalarıyla olan bağlantılarımız kazandırıcı olabilir. Görüşmelerde olumlu sonuçlar alabiliriz. 15 Mayıs tarihlerinde kazanç evinizin yöneticisi olan Merkür'ün olumlu ve heveslendirici görünümleri var. Ancak yine de bu hoş etkiler, harcamaların dikkatli bir şekilde yapılmasının iyi olacağını gösteriyor. 19-25 Mayıs haftası 25 Mayıs tarihinde iş ortaklıkları veya başkalarıyla olan her türlü parasal alışverişte karşımıza fırsatlar çıkabilir ve elimize paralar geçebilir. Ayrıca geleceğe dönük umutlandırıcı gelişmeler de yaşanır. Güzel haberler alabiliriz. 26-31 Mayıs haftası: 28 Mayıs tarihinde kazanç anlamında yine aktif enerjilerimiz var. Fakat bir yandan da hoşumuza giden bir şey varsa, hiç düşünmeden satın alabilirsiniz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-11-12-15-16-24-25-28-29 Zayıf Enerjili Günler : 13-14-20-26-27 Aşkta En Şanslı Günler : 15-16 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 8-9 Yeniay : 5-6-7-8 (Ay-Aslan burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 19-20-21 (Ay-Kova burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Aslan burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Aslan-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **BAŞAK** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde Venüs Koç burcunda seyrine başlıyor. Biz de burada mali anlamda ilişkide bulunduğumuz kişilerle olan durumumuza bir göz atıyoruz. Genellikle bireysel tavırların, bencil arzuların fazlasıyla etkili olduğu bir zaman dilimidir. Karşı taraf da aynı şekilde kendini merkeze koymak ister. Banka, kredi veya bir takım borçlar varsa, dikkatlice ele alınması gereken bir zaman dilimidir. 7 Mayıs tarihinde, yöneticiniz Merkür, kariyer evinizde yönettiği bir burç olan İkizler'de seyrine başlıyor. Bu tümüyle kariyer ve mesleki konular üzerinde aktif bir iletişim ve haberleşmenin göstergesidir. Ancak sorumluluklar geri plana atılmamalıdır. Bir yandan arayışlar içerisindeyiz, fakat verdiğimiz kararların sağlam olmasına da bakacağız. Kısa süreli gelir geçer işler yerine, sağlam ve tutarlı işlere yönelmemizde fayda vardır. İletişim çok yoğundur. 14 Mayıs tarihinde dolunay Akrep burcunda oluşacak. Bu dolunayda, yakın çevremizdeki bazı insanların, pek dostane olmayan tavırlarıyla karşılaşmamız, akraba ilişkilerini, ticari ilişkileri gözden geçirme anlamında önem taşıyor. Değerlerimiz üzerinde bir baskı söz konusu olursa, aktif davranarak kendi çıkarlarımızı öne alacak tarzda davranışla gösterebiliriz. Rahatsız edici insanlardan pek hoşlanmayacağız. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında, Mars düz seyre geçiyor. Bu hareketle, biz de özellikle kazanç anlamındaki ortaklıklara ve kazancımızla alakalı meselelerde yaşanan yanlış paylaşımlara göz atacağız ve yeni bir bakış açısıyla bundan sonraki bütçemizi ayarlama yolunda kendimizi biraz daha rahat hissedebileceğiz. 21 Mayıs tarihinde Güneş kariyer evinizde seyrine başlayacak. Özellikle kendiniz ifade etme alanınız işinizle ilgili konular olacaktır. En önemli görünüm, 28 Mayıs tarihinde İkizler burcunda oluşacak yeni aydır. Bu yeni ay, yenilik hevesliliğinin iş hayatıyla ilgili meseleler üzerinde bir hayli etkili olduğunu gösterir. Mesleği medya, yayıncılık, yazarlık olan kişiler için de, yeni bir adımın simgesi olabilir. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta ilişkilerde özellikle yapıcı tarzda konuşmak, sözlere dikkat etmek, sizin düşüncelerinizle karşınızdaki kişinin arzuları arasındaki dengeyi iyi tartmakta yarar var. Değerlerimiz ve bağımlılıklarımız, bir ilişkiden beklentilerimiz ve sunduklarımız bütün bunları, mevcut ilişkinizi göz önüne alarak değerlendirmeniz yararlı olacaktır. Tabii ki bu değerlendirme geçmişten bugüne dek yaşanılanların üzerinizdeki tesiriyle bir inatlaşmaya, çekişmeye dönüşebilir. Yeni başlayan bir ilişkide ise, taraflar birbirlerinin nelere öncelik tanıdığını en başta açık ve dürüst bir şekilde konuşmalılar. 5-11 Mayıs haftası: 10 Mayıs tarihindeki görünüm, geçtiğimiz haftanın bir başka versiyonu gibidir. Bir ilişkiden beklentilerimiz, kriterlerimiz ve değerlerimiz önceliğimiz olacaktır. Biz bunlara göre aşk hayatımızı ve ilişkimizi mercek altına alacağız. Eğer birlikteliğimiz sağlamlık ve güven, paylaşım ve ortak hayat ilkelerine uyuyorsa bu tarihteki görünümün yaratabileceği çekişmelerin önüne geçebiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Haftanın etkili görünümleri tutku dolu bir aşkın peşinden gitme ve ne olursa olsun hiçbir kural ve sınırlama olmaksızın bu beraberliği yaşama arzunuzun işaretidir. Aşkın büyülü derinliklerinde kendimizi yeniden keşfederiz. Sevdiğimizi öyle sahipleniriz ki, ondan başkası gözümüze görünmez. Kaybetmeye asla göze alamayız. Akrep burcunda oluşan Dolunay, arzularımızı çok daha fazla baskın kılıcıdır. İsteklerimizi elde etmek adına odaklanırız. 19-25 Mayıs haftası: Aşk ve ilişkilerde sağlamlaştırma, köklendirme, güvence altına alma ve arzularımıza göre hayatımızı şekillendirme yönünde gayet olumlu bir enerjimiz var. 24 Mayıs tarihinde gerçekleşiyor. Sizler açısından geçmişte yaşanmış problemleri çözümlemenizde yardımcı oluyor. Doğru kişiyle ve zor engellerin üstesinden gelerek bir araya gelmenin de işaretçisidir. 26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda seyrine başlayacak ve bu sizleri aşk ve ilişkiler anlamında destekleyici olacaktır. Güzel ve estetik, sağlam ve uzun ömürlü bir beraberliği size hediye edebilir. Merkür Yengeç burcu geçişi de, ilişkiler anlamında hassas iletişimin işaretçisidir. Genelde her konuşmada güvence ön planda tutulur. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta çevremizdeki bazı kişilerle iletişimde sorunlar veya anlaşmazlıklar yaşanabilir. Bizim üzerimizdeki sorumluluk, yapmak istediklerimiz ancak başkalarının bunun farkında olmadan kendi arzularını öne sürmeleri rahatsız edicidir. İş tercihlerinde karşı tarafın ileri sunduğu şartlar bize uymayabilir. Biz onların düşündüğü kişi olmayabiliriz. Beklemede kalmamız veya isteklerimizi daha makul hale getirmemiz gerekebilir. Eğer yeni bir işe başlamışsanız bu hafta biraz zorlanabilirsiniz. Hafta içinde işlerinizi disiplinli bir şekilde yapmanız yerinde olacaktır. Hırslı, yenilikçi ve kazanmaya yönelik düşüneceğiz. Bu nedenle bize sunulanları yeterli bulmayabiliriz. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta ayrıntılara fazla dalmadan konu bütünlüğünden uzaklaşmadan, asıl önemli işlere öncelik tanımamız yerinde olacaktır. Tedbirli davranalım. Elimizdeki donelere bakalım. Bir işi yaparken araştıralım, bilgilenelim ve ona göre sunumunu yapalım. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta gerçekleşecek Akrep burcundaki Dolunay, iş hayatınızda birebir karşılaştığınız insanlarla olan iletişimin, alışverişlerin, ortaklıkların uyum ve denge gözetilerek ayarlanmasını gerektiriyor. Her şeyi bildiğinizi iddia etmek, tecrübeniz yetersiz ise kendinizi çok bilgili bulmak, başkalarıyla aranızda uçurum oluşturabilir. Başkaları üzerinize gelerek sizi test etmeye çalışabilir. Çalışma hayatınızla ilgili bir değişim veya beklenmedik bir yenilik, sizin de durumunuzu tekrar gözden geçirmenizi gerektirebilir. Çok hızlı gelişmeler var. Fakat biz böyle ani gelişmelere pek hoş bakmayabiliriz. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta İkizler burcunda seyrini sürdürecek Güneş, kariyer hayatımızla ilgili konularda mantıklı düşünmenin, sürekli detaylara takılarak vakit kaybetmemenin işaretçisidir. Hem aktif olacağız hem de birileri söylemeden bizim ne demek istediklerini anlamamız gerekiyor. İş görüşmelerinde şartlarımızı dile getirirken, karşı tarafın çok zeki davranacağını biliniz. Siz de ona göre stratejinizi belirleyiniz. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta geçtiğimiz günlerde bahsettiğim işteki değişimler nedeniyle durumunuzu gözden geçirerek, bu yeniliklerin içinde yer alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Sisteme ve şartlara uymanız istenebilir. Sağlığınıza da bu arada dikkat ediniz. Yeniay ikizler burcunda gerçekleşecek. Yeni iş başvurularında bulunmayı, artı bir iş daha yapmayı, ek kazanç sağlamayı düşünebilirsiniz. İşiniz iletişimle birebir alakalı olabilir. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta Koç burcunda ilerleyecek Venüs etkisi altında, düşünmeden, her şeyiyle incelemeden bir ortaklık kurmak, ortaklığı devre dışı bırakmak zamansız bir karar olabilir. Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihinde sona erecek. Ancak biz, Mayıs sonuna kadar beklemede kalarak durumumuza bir bakmamız lazım. Parasal konularda da ölçüp biçmeden, tartmadan, piyasa koşullarını gözden geçirmeden hareket etmeyelim. Bu geçiş her ne kadar cesaretlilik veya gerginlik sonucu aceleci hareket etmemize sebep olabilir. Bizim mutlaka geçmiş meseleleri, borçları, ortaklıkları bir daha ele almamız gerekiyor. Tedbirli olalım. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta parasal konularda yine dikkatli olmamız gerekecek. Hafta sonuna doğru zorlayıcı birkaç enerjimiz var. Bunlar mali konularda bir çekişmenin, bazı kişilerle anlaşmazlıkların işaretçisidir. Özellikle eski borçlar, eski ortaklıklar, bir türlü sonuçlanmayan davalar bizi sıkıştırabilir. 12-18 Mayıs haftası: Ben bu haftayı da mali konularda dikkatli hareket etme şeklinde yorumlayacağım. Bir yanıyla hadi şu işi hallet, kur şu ortaklığı veya bitir şu ortaklığı dememize yol açan enerjiler var. Ancak böyle güdüsel hareketlerle bir başka zorlayıcı durumun içine gireriz. Güven, istikrar, geri ödeme koşullarının önemi, her türlü parasal meselede ön planda tutulmalı. İşlevini kaybetmiş olanlar zaten devre dışı kalacaktır. Fakat burada asıl mesele bir işe yaramadığı halde, düzelir diye sürdürülen ortaklıklar. İşte bunları önümüzdeki hafta Mars geri hareketinin bitimiyle daha net bir şekilde ele alacağız. 19-25 Mayıs haftası: Kazanç evinizde aylardır devam eden Mars geri hareketi sona eriyor. Bu durum kişisel kazanç ve yatırımlarımız, ortaklıklar konusunun yeni bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayacak. Ancak ben 29 Mayıs sonrasını olumlu bulmaktayım. O zaman bu hafta yine gözlemlerde bulunmamız, akışa göre tedbirli davranmamız iyi olacaktır. 26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bu sayede hem mali konularda sağlam ve doğru kararlar alabilmek kolaylaşacak. Hem de kazancımızı arttırıcı yeni ve güçlü girişimlerde bulunmak, bağlantılar kurmak mümkün hale gelecek. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 3-4-8-9-13-14-18-26-27-31 Zayıf Enerjili Günler : 1-2-15-16-22-28-29 Aşkta En Şanslı Günler : 18 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 11-12 Yeniay : 8-9-10 (Ay-Başak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 21-22-23 (Ay-Balık burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Başak burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Basak-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **TERAZİ** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs itibariyle Koç burcunda ilerleyecek Venüs süresi, ilişkinizle alakalı konulara gerçekçi bir gözle bakma zamanının geldiğini gösterir. Aranızdaki birlik ve beraberlik duygusunun özü ve sağlamlığı bu seyirde önem teşkil ediyor. Dengeli bir beraberlik için her iki tarafın da el birliğiyle düşünmesi, olan ve bitenleri gözden geçirmesi, gönül birliğine açık bir şekilde hareket etmesi gerekir. 7 Mayıs tarihinde Merkür burcunuzla uyumlu İkizler'de seyredecek. Bu seyir yolculukları işaret ediyor. Bir anda verilen kararlarla çıkılan aktif yolculuklar, kısa seyirli de olsa sizi mutlu edecek, değişik insanlarla tanışacağınız yolculuklar olabilir. Bekar Teraziler için de yeni bir tanışmanın göstergesi olabilir. 14 Mayıs tarihinde Akrep burcunda oluşacak dolunay, tamamen kişisel kazanımlarınızla ilgili konular üzerinde etkilidir. Kimlerle işbirliği yapıyorsak, bize kazanç sağlıyorsa, dolunayda bu ilişkileri tutarlı ve dengeli şekilde ele alacağız. Mali anlamdaki durumumuza ve bütçemize bakacağız. Bizi ürküten borçlarımız varsa, bunlara da net bir şekilde bakarak, bundan sonrası adına dostumuzu düşmanımızı iyi tanımamız gerektiğini anlayacağız. 20 Mayıs tarihinde Mars burcunuzda düz seyre geçiyor. Bu tarih itibariyle arzularımıza ve amacımıza uygun bir şekilde restorasyonlarda bulunabileceğiz, hedefimize uygun girişimler için aktif durumdayız. Geçmiş meseleleri yeni bir bakış açısıyla ele alacağız. Yeni çıkan fırsatları daha rahat bir şekilde yerine getirebileceğiz. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Karakteristik özelliklerimizi farklı insanlara bir araya gelip gösterme yönünde kuvvet kazanacağız. 28 Mayıs'ta da yeni ay İkizler burcunda seyrine başladığında, eğitimden ticarete, ikili ilişkilerden farklı kişilerle olan bağlantılara kadar her konuda enerjimiz yüksek olacaktır. Burada kariyer konularına önem vereceğiz. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Mars gerileyişi burcunuzda devam ediyor. Bu nedenle kişisel anlamda bir yön belirlemek, ilişki hakkında karar vermek kolay değil. Bazen devam etmekten yanasınız kimi zaman da, sizi tatmin etmeyen noktalar var. Venüs bu hafta Koç burcunda seyrine başladığında, her iki taraf da birbirinin kişilik özelliklerine ve isteklerine dikkat etmek zorunda kalacaktır. Ben derim ki, ne olursa olsun, konu ilişki ise, 29 Mayıs tarihine kadar lütfen her şeyi gözden geçirmeye devam ediniz. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta Merkür-İkizler burcunda seyrine başlıyor ve sizler dış dünya ile iletişim anlamında bir hayli aktifleşiyorsunuz. Bu da, yeni tanışmaları, karşılaşmaları işaret etse de, açıkçası bunlar kafaca anlaşma, konuşma, yazışma tarzında etkili olacaktır. Ancak şunu da ekleyeyim. Eğer ilişkiniz bitmişse, yeni bir arayış içindeyseniz veya şu arada biraz da kafamı boşaltayım diye düşünüyorsanız, biriyle konuşmak, şöyle bir rahatlamak size iyi gelebilir. 11 Mayıs tarihinde yine ilişkilerde karşılıklı restleşmeler ve anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Ancak bunlar bir şekilde halledilir. Ayrılık olsa dahi, telafisi mümkündür. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta ilişki konularında hayli aktif, ilginç gelişmelere işaret. Hem yeni tanışmalar bu hafta da bir hayli etkili hem de ilişkinizle alakalı konularda oturup konuşmak, birbirinizin sözünü kesmeden dinlemek mümkün gözüküyor. Bunun yanı sıra Teraziler sürpriz bir aşka kolayca yelken açabilirler. Mevcut ilişkideki sorunlar iyice tatsızlaştıysa sabır göstermek her iki taraf için de zor olabilir. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi bitiyor. Ardından Güneş-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bütün bunlar hem ciddi ilişkilerde yavaş yavaş bir karar aşamasına geldiğimizi, ayrıca kendimizi istediğimiz şekilde ifade etmekten yana olduğumuzun göstergesidir. 25 Mayıs tarihinde oturup iyice bir düşününüz. Çünkü bu tarih gelişim anlamında kendinize bir yol belirlemeniz demektir. Ancak asıl önemlisi, gelecek haftaki görünümler ve etkilerdir. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta son derece önemli bir görünüm oluşacak. Bu şu andaki mevcut ilişkiniz hakkında geleceğe dönük bir kararın verilmesi anlamı taşıyor. Kimileri evlilik kararı verebilir. Ki bu kararı verecek olanlar uzun süredir bir arada olan veya geçtiğimiz haftalarda birden bire aşık olan çiftler için geçerlidir. Bazıları yürümeyen evliliğini sonlandırabilir. Onlar zaten uzun zamandır anlaşmayan, ayrı yolların yolcusu çiftlerdir. Bir kısım Teraziler ise, ufak tefek anlaşmazlıkları doğal sayarak ilişkilerine devam ederler. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Hafta boyunca hem mali konuları hem sağlığımızla ilgili meseleleri önemseyeceğiz. İşimizin veya günlük hayatımızın rutin gidişatı ve bizi pek tatmin etmeyen yönleri üzerinde duracağız. Bazen yapıcı düşüneceğiz. Bazen en ufak bir sorunu kendi içimizde büyüteceğiz. Moral gücümüzü, bizi kaygılandıran meseleleri umutsuz bir şekilde ele almak yanlış olur. Verimli çalışmanın ve yaşamanın da önüne geçer. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iletişim, zihin faaliyetleri ve haberleşme açısından aktif bir gündeme sahibiz. İş girişimlerinde zihnimiz pek hızlı çalışacak. Ne istediğimizi gayet net ifade edebileceğiz. Yeni işler, çalışmalar, akademik ve mesleki konular üzerinde duracağız. Merkür sizi destekleyici bir pozisyonda olduğundan akıllıca tespitlerde bulanabilirsiniz. 10 Mayıs tarihinde yine mali konular üzerinde odaklanacağız. İşimizden elde ettiğimiz gelir bizi tatmin etmiyorsa, borçlarımız sıkıştırıyorsa bir de şartlar umduğumuz gibi değilse, haftanın sonlarına doğru biraz sıkabiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Kariyer hayatımızı ilgilendiren konularda Akrep burcunda oluşacak Dolunay son derece önem taşıyor. İdare etmek, anlaşmak, yapıcı düşünmek hayli zor. Ancak şu anda daha yüksek gelir imkanı olan bir iş bulamıyorsak tabii ki mevcut işimizi sürdürmek zorundayız. İş ortaklıklarında ise, her iki tarafın da finansal konuları mutlaka gözden geçirmeleri gerekecek. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitişinin ve ardından Güneş-İkizler burcu seyri bize rahat bir nefes aldıracak. Birilerine uymak istemediğimiz halde bizi mecbur bırakan nedenler, sağlıktan iş hayatına kadar olan geniş alanda bizi kilitleyen yavaşlamalar azalmaya başlayacak. Şimdi onca aydır olan biteni, düşündüklerimizi, yaşananları şöyle bir bilinçli şekilde ele alarak, tamam budur diyecek kıvama geleceğiz. Aslında biraz da kendimiz çelişkide kalmıştık. Çünkü Mars burcunuzda gelgitler yaratan, cesareti azaltan bir enerji. Şimdi o zaman toparlanıp işimize gücümüze yapacaklarımıza bir bakalım. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta artık geçmişi, olmuş bitmişi, yaşanmışı bir kenara bırakınız ve bundan sonrası adına sizin kendinizi huzurlu, mutlu, güvenli hissedebileceğiniz bir yol belirleyiniz. Ona uy, buna sus, şuna katlan, aman dengeli davran derken zaman akıp geçiyor. Geri harekette yeteri kadar düşünmüş olmalısınız. Yeniay, İkizler burcunda oluşacak. İşte size güzel bir fırsat enerji. Başka şehir, mekan, iş değişikliği, yeniye yer açmak, yolculuklar iş ve ticari konularda girişimde bulunmak için bu taze enerji işinize yarayacaktır. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Finansal konularda pek hoş bir hafta değil. Özellikle gelir ve gider dengesinin sağlanması zor olduğu gibi, dış destekler görmemizde pek kolay değil. Atılımda bulunmak, başka bir iş tercihi yapmak, problemleri halletmek istesek de, karşımıza uygun bir çözüm çıkmadığı için mecburen eldekiyle yetineceğiz. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta finansal konularda 10 ve 11 Mayıs tarihleri zorlayıcıdır. İki ayrı alanda bizi sıkıştırıyor. Bir yandan ödenmemiz gerekenler, diğer yandan kazanç yetersizliği. Gündem maddemizde sürekli bu konular, hafta boyunca etkili olacak. Eş veya iş ortağıyla olan sorunlar, destek görememek, çıkarlarını düşünen, çözüm bulmak yerine zorlaştıran insanlar, bizim de bütün bunlar karşısında çıkış yolu aramamız haftaya damgasını vuruyor. Merkür İkizler burcunda akıllıca düşünmemizde yardımcı olabilir. İş girişimlerine veya düşündüklerimizi daha rahat ifade ederek bir çözüm bulmaya çalışabiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta bir yandan iletişimde bulunacağız diğer taraftan yolculuklar, görüşmeler gündeme gelecek. Hani parasal konularda zorlanıyoruz ya, işte bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Dolunay Akrep burcunda gerçekleşecek. Bu bizi zaten bildik parasal, ilişki ve ortaklaşa kazançlar anlamında zorlarken, en azından bir hareketlilik olması moralimizi düzeltebilir. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitiyor ve ardından Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Her ikisi de olumlu. Hem ortaklaşa kazançlar, miras, hisseli paralar, bir malın bölüşümü, taraflar arasında pay edilişi gibi konular üzerinde önümüzü görmemizi sağlayacak hem de girişimde bulunma ve sorunlarımızı çözebilmek anlamında destekleyecek. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta hem hukuki alacakların hem de başkalarıyla alakalı tüm finansal konuların ileriye dönük bir şekilde ele alınmasını gerektirecek bir mücadelemiz olacak. Bu mücadele nafaka davaları, miras pay edişleri, eş veya ortaklarla ilgili de söz konusudur. Bir dönemeçtir. Hakkımız olanın peşine düşeceğiz, borcumuz varsa mutlaka ödeyeceğiz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-11-12-15-16-20-28-29 Zayıf Enerjili Günler : 3-4-18-24-25-31 Aşkta En Şanslı Günler : 20 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 13-14 Yeniay : 10-11-12-13 (Ay-Terazi burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 23-24-25-26 (Ay-Koç burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Terazi burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Terazi-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **AKREP** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde çalışma hayatınız, ilişkileriniz, fiziksel sağlığınız, günlük yaşamdaki uğraşılar yönünde etkili olacak Venüs Koç burcu geçişi sizi biraz zorlayabilir. Dikkat etmemiz gereken nokta, işlerimizi düzenlemek ve ilişkilerimizde dengeli ve ölçülü davranmaya çalışmaktır. 7 Mayıs tarihinde Merkür yönettiği burç olan İkizler'de seyrine başlıyor. Bizim de çıkarlarımız konusunda zeki bir şekilde davranma dönemi başlıyor. Hesabı bilme vaktidir. Eğer bir yatırım düşünüyorsak uzmanlara danışmamız gerekir. Aldığımız irtibatlarını aslını araştırmalıyız. Hem konuşacağız, hem de aktif olmaya çalışacağız. Yeni bir iş istiyoruz, çıkarımıza uygun bir fırsatla karşılaşırsak ve şartlar uygunsa kabul etmemizde fayda vardır. 14 Mayıs tarihinde burcunuzda dolunay meydana gelecek. Nelerin ilişkiyi bozduğunu veya nelerin rahatsızlık uyandırdığını bilhassa kendi adımıza ele alacağımız bir zaman dilimi. Tutkularımız gayet yoğundur. Eşitlik ilkesi içermeyen, tatmin olmadığımız bir beraberlikte kalmak istemeyeceğiz. Özellikle iş hayatında biraz daha çıkarlarımızı düşüneceğiz. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında Mars düz seyirde ilerleyecek. Çok rahat değiliz, geri harekette gözden geçirmede bulunduğumuz konular üzerinde, biraz daha kendimizi iyi hissedebiliriz. Net bir olgu Ağustos ayına doğru gerçekleşebilir. Sakin olunuz, çünkü gücünüz yükselmeye başlıyor. Gerginliklerin hepsi bertaraf olacaktır. 21 Mayıs tarihinde Güneş ortaklaşa kazanç evinde seyrine başlıyor. Bir hafta sonra 28 Mayıs tarihinde yeni ay İkizler burcunda oluşuyor. Hem beraberlik konularını, hem de mali anlamda işbirliklerini restore edebileceğimiz bir zaman dilimidir. Bundan sonra daha tutarlı ve dengeli bir çerçeve içerisinde olmaya gayret edeceğiz. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta beraberliklerde inatlaşmak, birbirinizin üzerinde baskı kurmaya kalkışmak, ben haklıyım sen haksızsın tarzında tavır almak hiçbir işe yaramaz. Şu sıralar Mars geri hareketi devam ediyor ve kafamız bir yandan iş hayatına, diğer yandan ortaklık ilişkilerine takılı. Bu durumda bir de özel meseleler bizi yorarsa, bu gerginlik sağlığımızı da etkileyebilir. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde olumlu enerjileriniz var. Şu ilişki meselelerini tatlı ahenkli ve ilerisi adına düzgün bir şekilde ılımlı açıdan ele alabilirsiniz. Özellikle partneriniz, eğer bu beraberliğe önem veriyorsa, bu enerjilerin desteğiyle size karşı daha olumlu şekilde yaklaşabilir. 10 Mayıs tarihinde yine sert etkiler altındasınız. Beraberlikte bu sefer de karakter ve görüş farklılığı birbirinize karşı anlayışsız davranmanıza yol açabilir. Dikkatli olmakta yarar var. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta enerjiler bir hayli yoğun ve yine dikkat etmemizi gerektirici hususlarla dolu. 14 Mayıs tarihi problemleri çözümlemek adına şifa verici gözüküyor. Eğer bu ilişkide sevgi birliği güven sadakat ve kararlılık en başından bu yana tesis edilmiş ise hiç korkmayınız. Ancak iki kişi arasında kimliksel ve hedefsel anlamda ayrımlar bir hayli fazla ise ve bugüne dek bunlar çözüme kavuşturulmamışsa Akrep burcunda oluşacak Dolunay, özellikle 15 Mayıs tarihinin sert geçmesine neden olur. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi bitiyor. Böylece kişisel, duygusal, ruhsal anlamda sizi zayıf düşüren, kendi kendinizi kısıtlamanıza, geri çekilip her meseleyi gözden geçirmenize, hedef belirleyememenize, mücadele edememenize yol açan zorlayıcı dönem yarı yarıya azalmış oluyor. 24 Mayıs tarihinde olumlu bir görünüm var. Bu ikili ilişkiler açısından ilerisi adına umut vericidir. Evet Mayıs ayının başından bu yana epeyce gerilim yaşadınız. Ancak bu tarihte bazılarınız yeni bir ilişkiye adım atabilir, beraberlikteki sorunlar çözümlenebilir. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs-Boğa burcunda seyrine başlayacak. Böylece her ne kadar devam eden problemlerimiz olsa da, bu geçiş sizler için rahatlatıcı olacaktır. Venüs, ikili ilişkilerde gerginliği azaltıcı, ortamı yumuşatıcıdır. İlişkisi olmayanlar açısından olumlu yönleri vardır. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta Venüs Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. İş ortamında ve genel olarak ilişkilerimizde sert, taviz vermez bir şekilde hareket edebiliriz. Başkaları üzerinde etkin olmaya çalışabilirsiniz. Hakimiyeti elinde tutan taraf olmak isteriz. Bazen canınızı sıkan bir şey olduğunda uyumlu davranayım susayım dersiniz bazen de yetti artık içime attığım diyerek tepkinizi koyarsınız. Kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda 4 Mayıs tarihinde derinlikli bir şekilde düşüneceksiniz. Hem parasal getirisi olan işleri hem de güvenli olanları tercih edebilirsiniz. Ortaklaşa çalışan kişiler de, bu tarihte şöyle bir durum değerlendirmesi yapmaları iyi olur. 5-11 Mayıs haftası: Özellikle 10 Mayıs tarihi yine bir direnç ve baskının işaretçisidir. Özellikle iş sözleşmeleri, maddi konular, kariyer hayatınızı birebir ilgilendiren meseleler üzerinde baskı yaratabilir. Taleplerimizi otoritelere iletiriz. Sıkıntılarımızı dile getiririz. Üzerimizdeki sorumluluklardan söz ederiz. Eğer biz iş sahibiysek, yanımızda çalışan kişiler hakkında bir karara varabiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Dolunay burcumuz üzerinde gerçekleşecek. Kariyer hayatımızı ilgilendiren konularda belli bir baskı, üzerinizde artan yük, duygusal gerginlikler sebep olabilir. Eğer iş sahibiysek çalışanlarla, ortaklık ilişkimiz varsa ortağımızla, bir yerde çalışıyorsak patronumuzla aramızda anlaşmazlıklar yaşanabilir. İş arayan bir kişiysek, bize sunulan ücret yeterli olmayabilir. Sabırsızlık, değişim arzusu, başka bir seçenek aramaya bizi yöneltebilir. Ancak 29 Mayıs tarihine kadar mutlaka iyi düşünmekte yarar var. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi sonlanıyor. Çalışma hayatınızı ilgilendiren konulardaki kararlarınızı bir daha gözden geçirerek uygulanabilir hale getirmenizde yarar var. Ancak şunu da belirteyim. Temmuz sonuna kadar yine geri planda çalışmanız, yine iş ortaklığı ve çalışma hayatınızla ilgili konular üzerinde durmanız gerekiyor. 26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs Boğa burcunda seyrine başlayacak. İlişkilerimiz başta olmak üzere iş sözleşmeleri ve iş ortaklıklarında sağlam ve maddi anlamda doyurucu olan çalışmalara yöneleceğiz. İş tercihlerimizi yaparken güçlü bir finans akışı ve ilerisi adına güve verici tercihlerin karşımıza çıkması mümkün olabilecek. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Maddi konularda hesabımızı bileceğiz. Elimize geçen miktara göre hareket etmemiz gerektiğinin farkında olacağız. Eğer eşimiz veya bir ortakla çalışıyorsak aramızdaki alışverişin sağlamlığını gözden geçireceğiz. Sözleşmesiz veya sigortasız çalışmayacağız. İş haklarımızı gözeteceğiz. Parasal konularda hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. 5-11 Mayıs haftası: Başkalarıyla olan her türlü paylaşımınızda, ortaklık ilişkinizde akıllıca hareket etmeye çalışacağız. Eğer sıkıntılarımız varsa, bunları bilinçli bir şekilde ele almak gerekiyor. Merkür ikizler burcunda zaten çıkarlarımız konusunda gözümüzü dört açmamızı sağlıyor. Düşünmeden borç altına girmeyeceğiz. Parasal alışverişlerimizde akıllı hareket etmenin faydası büyük. 12-18 Mayıs haftası: Finansal konularda hem hesapların gözden geçirilmesi hem de yapılacakların dağılmadan akıllıca tespit edilmesi gerekiyor. Şu andaki mevcut işimizden elde edilen gelir, mecburen bizi birilerine uymaya zorluyor. Bu zorlanma yüzünden yeteri kadar baskı altındayız. Para konusunda tam ve sağlıklı bir yol izlemek pek kolay değil. 19-25 Mayıs haftası: olumlu bir görünüm meydana gelecek. Bu yeni iş imkanları, yeni maddi olanaklar, eğitim, ticari ve gelecekle alakalı olarak önümüzü görmemizi sağlıyor. Buna çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçtiğimiz için, umudumuz da yükseliyor. 26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcu geçişiyle, başkalarından destek görmeye başlayacağız. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 3-4-8-9-13-14-18-22-31 Zayıf Enerjili Günler : 6-7-20-26-27 Aşkta En Şanslı Günler : 22 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 15-16 Yeniay : 13-14-15 (Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 26-27-28 (Ay-Boğa burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Akrep burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Akrep-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **YAY** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde Koç burcunda seyrine başlayacak Venüs, aşk hayatınızla ilgili konular üzerinde etkilidir. Sadece ilişki anlamında değil, hayatın bütünüyle aktif hale gelmesidir. Aktif ilişki kurma zamanıdır. Flört niteliğinde kısa süreli beraberlikler etkilidir. Bu geçişler kişinin kendini ifade etme anlamında, bireysel arzularını ön planda tutma hevesliliğidir. Liderliği de pek kimseye bırakmayız. 7 Mayıs tarihinde, karşıt burcunuzda Merkür İkizler seyri vardır. Bu seyir boyunca partnerin gayet zeki ve iletişimi fazlasıyla önemsediği bir zaman dilimidir. Doğamızdaki özgür olma arzusu fazlasıyla belirgindir, fakat partnerin irtibatta bulunmak istediği konu iletişimdir. Farklı şekilde hayata bakıyor olabilirsiniz, her iki kişinin ortak arzu ve isteklerinin paylaşımlarını denemeleri gereken bir zaman dilimidir. İlişkisi olmayanlar için, genç birisiyle beraberliğin başlama sürecidir. İlk buluşmalar anlamında önem arz eder. Bu dönemde iş hayatında sağlam projeler içerisinde olmaktan hoşlanılır. Fikirlerini ifade edebilecek alanları tercih ederler. 14 Mayıs tarihinde biraz zorlayıcı bir dolunay meydana geliyor. Aldığımız sonuçları içsel anlamda bir gözden geçirme hali olacaktır. Pek çok isteğimizin gerçekleştiğini görmeyiz, bir takım sorunlar vardır, özellikle çalışma ortamında yaşanan meseleleri de gündeme getirecektir. Hırsımız ve tutkumuz biraz düşüktür. Bazı kuruntu ve kuşkularımız vardır, fakat elimizde başka bir alternatif olmadığı için doğal olarak bu dolunayda içinde bulunduğumuz şartlara uyma mecburiyeti bizi biraz yorabilir. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında Mars düz seyirle ilerliyor olacaktır. Geçtiğimiz süreçte ele aldığımız ancak bir türlü yürürlüğe koyamadığımız meseleleri ve girişimleri tamamlamaya başlayacağız. Dikkat etmek gereken konu, birlikte olduğumuz insanlarla aynı amacı güdüp gütmediğimizdir. Bir takım projeler karşımıza çıkacaktır, bu fırsatlar grup çalışmaları adına etkilidir. Yaylar bu dönemde sosyal ilişkilerini daha rahatlıkla gerçekleştirebileceklerdir. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda ilişki evinizde, ardından 28 Mayıs'ta yeni ay yine bu alanda oluşacak. Bu tarihler yeni bir ilişkinin işaretçisi olabilir. Problemleri fikirsel anlamda konuşarak, ortak hedefler belirleyerek, yapıcı tartışmalarda bulunarak görüş alışverişini çok yüksek oranda deneyeceğiz. Diğer yandan ayrılmaya karar vermiş çiftlerin de gözden geçirmede bulunmalarında yarar vardır. Çünkü hassasiyet fazlasıyla öndedir. AŞK ve İLİŞKİLER 1-4 Mayıs arası: Mars geri hareketi devam ediyor. Aşk hayatımızla ilgili konular üzerinde hem sosyal ilişkilerimizi gözden geçirmeye devam ediyoruz hem de arkadaşlığı öne alıyoruz. Yeni tanışmalar gündeme geldiğinde tabii ki hemen karar vermiyoruz. Çünkü karşımızdaki insanı ve aşka bakış açısını anlamakta yarar var. Venüs bu hafta Koç burcunda seyrine başlıyor. Bu sizler açısından hem aktif hem de arzulu bir şekilde ilişkilerde bulunmanızı sağlayıcıdır. Merkür Boğa burcunda ilerlediği için, flört anlamında değil ama evlilik yönünde bir kararın çok iyi düşünülmesi gerektiğini işaret ediyor. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta aşk hayatımız ve ilişkilerimizde partnerimizle olan iletişimin önemi fazlalaşıyor. Konuşmak, haberleşmek, birbirinizi dinlemek, fikirlerinizi paylaşmak aranızdaki muhabbeti arttırıcı ve eğer sorunlarınız varsa, bunları da akıllıca çözmenizi sağlayıcıdır. 12-18 Mayıs haftası: Akrep burcunda oluşacak Dolunay, gizli duygularımızın, tutkularımızın yoğunluğu ve bizim kişisel anlamda bir değişime, yenilenmeye moral anlamında güçlenmeye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. 15 Mayıs sonrası yeni tanışmalar, birlikte yolculuklar, özgürce yaşanan aşklar gündemde yerini alıyor. Bunlar kalıcı olabilir mi? Genelde arkadaşlık safhasında kalabilir. Hafta sonunu enerjik ve aktif bir şekilde geçirebilirsiniz. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi sona eriyor. Gerek aşk hayatımız ve gerekse sosyal ilişkiler anlamında yaşanan durgunluk yerini paylaşımlara, arkadaşlıklara, çevrenizle temasa bırakıyor. Belki çok önce karşılaştığınız ancak pek de önem vermediğiniz bir kişiyle tekrar bir araya gelmeniz mümkün. Eğer devam eden ilişkide sorunlarınız varsa, şimdi bunları dile getirerek çözebilmeniz daha kolay olacaktır. 26-31 Mayıs haftası: 28 Mayıs tarihi hem ikili ilişkiler açısından hem de aşk hayatınızla ilgili konularda yeni karar ve gelişmeleri işaret etmektedir. Uzun zamandır birlikte olan çiftler şimdi bir dönüm noktasına gelecekler. Bu beraberlik evliliğe doğru mu gitmeli yoksa herkes kendi yolunu mu tercih etmeli? Bu sorunun cevabı tabii ki aranızdaki sevgi ve muhabbete bağlıdır. Ancak şunu söylemeliyim ki, Yaylar kendilerini tatmin etmeyen, anlaşmakta güçlük çektikleri hiçbir ilişkiyi evliliğe götürmeyecekler. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: 1 ve 3 Mayıs tarihleri arasında kariyer hayatımızı ilgili konularda kendimizi baskı altına alınmış, sanki bir şeyleri yapmaya zorlanan, içimizden gelmediği halde bitirmemiz gereken işlere ağırlık vermek zorundayız. Yorulabiliriz, keyifsizlik duyabiliriz. Detaylar bizi yorabilir, fazladan çalışmak gerginlik yaratabilir. Sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekiyor. 3 Mayıs tarihinde çalışma hayatımızla ilgili konularda hobilerimiz, yetenekli olduğumuz alanlarda kendimizi çok daha iyi ifade edebiliriz. Aktif ve özgür bir şekilde çalışabiliriz. İşimizi yaparken, sosyal hayatımızdan da uzaklaşmamış oluruz. 5-11 Mayıs haftası: Hem çalışma hayatınız hem de ailevi konulardaki sıkıntılarınıza çare bulmak amaçlı düşüneceksiniz. Şu andaki mevcut durum, sizi tatmin etmediği için, farklı bir şeyler yapmak arzusu veya iş değişikliği gibi konular üzerinde düşünebilirsiniz. Bazılarınız için bu hafta bir hayli sıkı çalışmayı gerektirebilir. Ancak pek istekli çalışmazsınız. Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerleyecek. İş sözleşmelerimizi, mali konuları ele alacağız. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta bir yandan özgür olmak, dilediğimiz gibi çalışmak isteyeceğiz. Diğer yandan zevk aldığımız işlere ağırlık vereceğiz. Maddi açıdan belli bir miktarla yaşamı sürdürmek pek işimize gelmeyecek. İş tercihlerimizi bir daha ele alacağız. Önceden hobi olarak gördüğümüz uğraşılarımızı bir iş alanında nasıl değerlendirebiliriz? Bunlar üzerinde duracağız. Kariyer hayatımızla ilgili konularda çok hızlı kararlar verebiliriz. Cesur davranacağız. Yapmak istediğimizin işin piyasadaki durumunu gözden geçireceğiz. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi ve ardından Güneş İkizler burcu seyri bizi bir hayli rahatlatabilir. Hem gecen hafta düşündüğümüz yenilikleri hem de ileriye dönük olarak planlarımızı hevesli bir şekilde ele alabiliriz. Bu haftanın bir başka önemli özelliği, kariyer hayatımızla ilgili konularda bazı kişilerle bir araya gelebilir, planlarımızdan söz edebiliriz. Hatta bir ortaklık bile gündeme gelebilir. Yeniliklere açığız ve bunları uygulama hevesimiz bir hayli yüksek olacak. 26-31 Mayıs haftası: Bizim için bu haftanın önemli bir yanı, şu andaki mevcut işimizi sonlandırıp yeni bir yola adım atmak isteğimiz olacaktır. Hangi şekilde olursa olsun, benim size tavsiyem çok iyi düşünmeniz, mali anlamda getirilerini veya zorlayıcı yanlarını mutlaka hesaba katmanızdır. Heveslisiniz. Bir an evvel değişimde bulunmaktan yanasınız. Ancak yine de üzerinde her açıdan düşünelim. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Mali konulardaki zorlanmaların etkili olduğu günlerdeyiz. İşimizdeki tatminsizlik veya belli bir bütçe ile hayatımızı sürdürmek canımızı bir hayli sıkabilir. Özellikle 3 Mayıs civarı günlerde düşünmekten, hesap kitap yapmaktan bir hayli yoruluruz. Ancak yine de çok sakin ve akıllıca hareket etmemizde yarar var. Venüs bu hafta Koç burcunda ilerlediğinde, biz de maddi anlamda yeni kararlar verebiliriz. Hem sevdiğimiz işi yapmak hem de mali sorunlara çare bulmak isteyeceğiz. 5-11 Mayıs haftası: Finansal konularda geçtiğimiz haftaya benzer durumlar yine gündem maddemizi oluşturacak. Harcamaların ve nakit sıkıntılarının çözümü için bir çıkış yolu bulmaya çalışacağız. Mecburen hesabımızı bilmemiz gerekecek. 12-18 Mayıs haftası: Dolunay Akrep burcunda gerçekleşiyor. Ortak kazançlar, mali anlamdaki yükümlülükler, kredi borçları, nakit sıkıntıları bir de işimizdeki tatminsizlik bizi zorlayıcı etkenler arasında yer alıyor. Aslında bu sorunlar sadece sizin burcunuzla alakalı değil, piyasa anlamında da herkesi zorlayıcıdır. Hani kemerleri sıkma dönemi derler ya, aynen öyle. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi, ardından bu hafta olumlu bir enerjinin devreye girişiyle biz de yeni iş alanlarına, hobilerimizi işe dönüştürmeye karar verebiliriz. Güneş İkizler burcu seyri, başkalarıyla bağlantı kurarak, farklı fikirlerimizden bahsederek finansal ve iş anlamında bir çıkış yolu bulmamızı sağlayabilir. 26-31 Mayıs haftası: Mali konularda getirisi olan işlere ve yeniliklere yöneleceğiz. Finansal anlamda bir ortaklık bile düşünebiliriz. Bunu bir müddet sürdürüp, rahatladıktan sonra tek başımıza yola devam edebilirim diyebilirsiniz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 6-7-11-12-15-16-20-24-25 Zayıf Enerjili Günler : 1-2-8-9-22-28-29 Aşkta En Şanslı Günler : 24-25 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 18 Yeniay : 15-16-17 (Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 1-2-3-28-29-30 (Ay-İkizler burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Yay burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Yay-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **OĞLAK** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde, evimiz ve ailemizle alakalı konuları ve ilişki deneyimlerini işaret eden Venüs Koç burcu geçişi başlıyor. Bu seyir süresince, bireysel arzularımızı ön planda tutabiliriz. Yenilik arzularız. Fakat iş anlamında koşullarımız icabı mecburen şartlara uymak durumunda kalıyoruz. Ev içerisindeki ilişkileri paylaşımcı bir şekilde ele almakta yarar görüyorum. Aceleci kararlardan da kaçının. 7 Mayıs tarihinde Merkür yönettiği burç olan İkizlerde ilerliyor. Çalışmayla ilgili konularda akılcı bir gözden geçirmenin önemi büyüktür. Yeni girişimlerde bulunmak, iş ortamındaki değişimlere adapte olmak, birlikte çalıştığımız insanlarla iletişimin yoğunlaşması söz konusudur. Planlı bir şekilde ilerlersek hızlı şekilde görevlerimizi yerine getiririz. Gerginlikten de uzak duruyoruz. 14 Mayıs tarihinde Dolunay-Akrep burcunda oluşacak. İleriye dönük hedefleri başkalarıyla gerçekleştirebilmek, verimli düşüncelerimizin dış dünyanın şartlarına uyması, ilişkilerde verimlilik ve ölçülülük, tutku ve bütün sosyal ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Dışarıdan yansımalar da bu konuda ne kadar başarılı olacağımızın göstergesi olacaktır. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında Mars düz seyirde ilerleyecek. Bundan sonra hedefimiz anlamında hız kazanmaya başlıyoruz. Başkalarıyla olan ilişkilerimizin yeni bir bakış açısıyla gözden geçirilmesi söz konusu olacaktır. Dengeler sarsılmadan ilerleyeceğiz. Nezaketimizi ve üslubumuzu koruyarak görevlerimizi yerine getiriyoruz. 21 Mayıs tarihinde Güneş çalışma hayatımızla ilgili yaşam alanındadır. Çalışma hayatımızda ne kadar aktifsek, iş ortaklıklarında kendimizi ne kadar güvende hissediyorsak, o kadar verimli ve hızlı çalışabiliriz. 28 Mayısta ise yeni ay İkizler burcunda oluştuğunda, yine aynı şekilde nelere sahibiz, iş hayatında neler bekliyoruz konuları üzerinde duracağız. Zihnimizin duygusal yönü çok daha ağır basacak. Partnerimizden destek görmenin bize güven ve huzur vermesiyle, çalışma hayatımızla ilgili konuları daha düzgün bir şekilde restore etmemizde faydalıdır. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Venüs-Koç burcunda ilerlemeye başlıyor ve ilişkide baskın taraf olmak istersiniz. İstekleriniz mutlaka kabul edilmeli ve üzerinize gelinmemelidir. Güven ve bağlılık sizin için çok kıymetli. Bu kriterlere uymayan bir ilişkide yokum diyerek kestirip atabilirsiniz. Ancak ben derim ki, bu kadar çabuk kestirip atmayın. 5-11 Mayıs haftası: Aşk hayatınızla ilgili konularda neyi istediğinizi biliyorsunuz. Sizi memnun edecek gelişmeler de yaşanacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Maddi ve manevi anlamda rahatlamaktan yanasınız. Doğal olarak beraberliği bu açıdan da ele alıyorsunuz. Bu zaten sizin her zamanki ölçünüzdür. Ancak 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde birbirinizin farklılıklarına, aile yapınıza, hedeflerinize ve ilerisi adına düşündüklerinize saygı gösteriniz. 12-18 Mayıs haftası: Dolunay Oğlaklar açısından gayet önemli. Mevcut ilişkilerde partnerinizin hedefleri sizinle örtüşmeyebilir. Başka bir yön tayininde bulunabilir. Böyle durumlarda sakince düşünelim. Eğer uzun zamandır devam eden bir sorun varsa bu haftaki etkiler altında ani bir kararla ayrılmayı düşünebilirsiniz. Ancak emin olunuz, bu kararı önümüzdeki hafta tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. 19-25 Mayıs haftası Mars düz seyre geçişiyle biraz yatışırsınız. Hafta içindeki olumlu bir görünüm sanki şu son üç haftada hiçbir şey olmamış gibi düşünmenizi sağlar. Birçoğunuz için bu ilişki sorunlarının çözümü anlamında da faydalıdır. 26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa burcu seyri maddi ve manevi anlamda doyuma ulaşmanızı sağlayacak. Aşk ve iş hayatında güzel gelişmelerin, kazandırıcı ortaklıkların ve rahat bir dönemin yaklaştığını gösteriyor. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu birkaç günlük süreç iş anlamında önemli geçiş ve görünümleri işaret ediyor. Çalışma hayatımızla ilgili konularda hem kendimizi gayet güçlü bir şekilde ifade edeceğiz hem de tercihlerimizi, hedeflerimizi gözden geçireceğiz. Bunları yaparken maddi konular da bizim için önem taşıyacak. Kendi isteklerimizi erteleyip, otorite konumundaki kişilerin beklentilerine uymak istemeyeceğiz. 5-11 Mayıs haftası: Merkür-İkizler burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatında bir yandan günlük programımıza uygun şekilde hareket etmek, işleri yoluna koymak durumundayız. Diğer yandan dağılmadan ne yapmamız gerektiğini bilerek yol almamız lazım. Bazen kafamız karışabilir, hangi işe yetişeceğimizi bilemeyiz. Hangi tercih daha doğru hangisi yanlış diye analizde bulunuruz. Tam bir iş bitti derken, diğer bir iş önümüze gelir. Detaylara takılıp, bir de sağlam olsun diye düşünürsek, zaman kaybederiz. 11 Mayıs tarihinde bir yandan evimiz diğer yandan iş hayatımızla alakalı işlerimizi aynı anda yoluna koymak biraz zorlayacak bizi. 12-18 Mayıs haftası: Bir yandan kendimizi kanıtlamak, dış dünyada güçlü biri olduğumuzu göstermek istiyoruz ancak diğer taraftan tam anlamıyla tatmin olamıyoruz. Şartlar bizi zorluyor. Doğal olarak hangi bir yana yetişeceğimizi bilemiyoruz. Hedeflerimizi tekrar bir gözden geçirmek gerekecek. Hafta sonuna doğru işlerimizi yetiştirme telaşı ve ayrıca ev içindeki koşuşturma yine bizi yoracağa benziyor. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona erecek. İş hayatımızın bizi kısıtlayan, bazen kendimizden şüphe etmemize ve karar almakta zorlayan etkisi yarı yarıya azalacak. Peki, şimdi ne yapacağız? Önümüzdeki hafta Venüs-Boğa burcunda ilerlediğinde işlerimizi düzene koymamız, bir rahat nefes almamız, dinlenmemiz mümkün olacak. Ancak bu haftanın sonuna kadar yine yoğunluğumuz yüksek olacak bilesiniz. 26-31 Mayıs haftası: Hafta başındaki önemli görünümler hem iş hem de ev yaşamınızı dengeli ve ölçülü şekilde düzenlemenin önemini işaret ediyor. Çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak. Yeniay, iş hayatınız ve sağlığınızla ilgili konular üzerinde etkili olacak. **PARA** 5-11 Mayıs haftası: Finansal konularda hesabımızı iyi bileceğiz. Hem gelirimizi çoğaltmak hem de dış dünya ile irtibatta bulunarak çıkarlarımıza uygun şekilde hareket edeceğiz. Venüs Koç burcunda bu hafta ilerleyecek ve bizim finansal konularda özellikle evimizle ilgili harcamaların göstergesi olacak. Ancak bunlar bizim zaten yapmak istediğimiz yenilikler olduğundan çok da zorlamayacağız. 12-18 Mayıs haftası: 7 Mayıs tarihinde Merkür İkizler burcunda ilerliyor. Parasal konularda harcamalar artabilir. Bunların bir kısmı sağlık giderleri, bir kısmı evimizin ihtiyaçları nedeniyledir. 19-25 Mayıs haftası: Partnerimizden, ailemizden destekler görebiliriz. Biz de işlerimize dört elle sarılarak para kazanmaya dönük girişimlerde bulunabiliriz. Bazılarımız bu dönemde bir iş sözleşmesine imza atabilir. Evlilik veya iş ortaklığımız gelir artışında etkili olabilir. 26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda ilerleyecek. Bu mali anlamda rahatlatıcı olabilir. Keyifli paylaşımlar, elit ortamlarda bulunmak, kaliteli ve uzun ömürlü olanı tercih etmekten yanayız. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 8-9-13-14-18-22-26-27 Zayıf Enerjili Günler : 3-4-11-12-24-25-31 Aşkta En Şanslı Günler : 26-27 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 20 Yeniay : 17-18-19 (Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 3-4-5-30-31 (Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Oğlak burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Oglak-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **KOVA** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde Venüs-Koç burcunda seyrine başlıyor. Oldukça aktif ve olumlu bir enerjidir. Yakın çevre ilişkilerinde hem iletişimi hem paylaşımı hem de farklı bir şeyler yapmayı arzularız. Kovalar hümanist kişilerdir, insanlarla olan bağlantılarında kendi duygularından önce empatide bulunmayı seven insanlardır. Bu geçişte dinlemekten ziyade kendilerini öne sürmek arzusu daha fazladır. Yeni girişimler, yeni çevre ve arkadaşlıklar konularında da aktif bir zamandır. Cesur hareketlilik mümkündür. Bizim için burada en değerli olgu, eskiyi geride bırakarak yeni bir sayfada kendimize bakabilmek ve hayatımızı yeniden düzene koymaktır. Flört anlamında da önemli bir geçiştir. Fakat henüz tam bir karar vermek biraz zor oluyor, esnek düşünülmelidir. 7 Mayıs tarihinde Merkür İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bu seyir aşk hayatınızla ilgili konularda aktif bir geçiştir. Hem akılcı planlamalar vardır, hem de haberleşme yoğundur. Yeniliklere açık olmak mümkündür. Planları hızlı bir şekilde ortaya koyma gücümüz yüksektir. Birkaç yerden fırsatlar karşımıza çıkabilir. Aşk hızlı bir şekilde akmaktadır. 14 Mayıs tarihinde Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecektir. Bu dolunay özellikle kariyer hayatıyla ilgili konularda önemlidir. Yenilenme düşünülse de mali konular pek umduğumuz gibi yürümeyebilir. Yenilikte bulunacağımız alanda şu anda mali sıkışıklıklar varsa mevcut işimizi sürdürmemiz çok daha sağlam olacaktır. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihlerinde Mars düz seyirle ilerlemeye başladığında, Kovalar gözden geçirdikleri hedeflerini yürürlüğe koyabilirler. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Haberleşme, farklı ortamlara girme, belirli bir alanda kendimizi ifade etme, akılcı planlamalar, fırsatları değerlendirme yönünde önemlidir. 28 Mayıs tarihinde yeni ay İkizler burcunda oluştuğunda, yerleşim yeriyle çalışacağımız alan arasında tercihe bir bakmamız gerekiyor. Ulaşım sorunları olabilir. Azimle çalışmamızda fayda vardır. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Aşk hayatımızla ilgili her türlü meseleyi kendi dünyamızda, yuvamız sınırları içinde ele alacağız. Dört duvarımızda aşkı yaşayacak ve tüm değer verdiğimiz kişileri gönlümüzün içinde saklayacağız. Nasıl bir aşk arzuluyoruz, mutluluk bizim için ne anlama geliyor bütün bunları gözden geçireceğiz. Orada yaşananları hiç kimsenin bilmesi mümkün değil. Mutluyuz veya hala mutluluğu arayan birisiyiz. Ancak şu var ki, iç huzurumuzu hiçbir şeyin bozmasını istemeyeceğiz. Venüs Koç burcu seyri ilişkilerde cesur yaklaşımların işaretçisidir. 5-11 Mayıs haftası: Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerliyor. Bizi aktif, hareketli ve aşkta enerjik kılıyor. Konuşmak, bağlantılarda bulunmak, yaratıcı tarzda düşünmek mümkün. Aklımız, özel yanlarımız, farklı ve sıra dışı olmamız karşı cins üzerinde bir hayli etkili olacak. Sosyal yaşama önem vereceğiz. Bizim gibi düşünen kişilerle bir araya gelerek sohbet edeceğiz. Bizim için değerli olan sevgilimiz, çocuğumuz veya çocuk sahibi olma arzumuz yükselecek. Arkadaşlığı önemseyeceğiz. Fiziki anlamda yakışıklılık veya güzellikten ziyade, akıllı, girişken, konuşkan, aktif kişileri beğeneceğiz. 12-18 Mayıs haftası: Yine aktif bir haftaya adım atmaktayız. İletişim yine ön planda olacak. Aşk hayatımızla ilgili konularda bu hafta hızlılık çok daha yoğun olacak. Fikirleri bir hayli beğeneceğimiz bir kişiyle tanışabiliriz. Devam eden ilişkimizde partnerimizle kısa bir yolculuk keyfimizi yerine getirecek. Uzak bir şehirde oturan bir kişiyle veya yabancı uyruklu biriyle tanışabiliriz. Akrep burcunda oluşacak Dolunay, kariyer ve sosyal konumu güçlü biriyle tanışmanın işaretçisi. Eğer hayatımızda böyle biri varsa, bu kişiye olan bağlılığınız daha fazla artabilir. Onun desteği ve gücü kendinizi güvende hissetmenizi sağlar. 19-25 Mayıs haftası: Aşk hayatınızla ilgili konularda yine aktif bir hafta olacak. Partnerinizle iletişiminiz, birlikte paylaşımlarda bulunmanız, yolculuklar yönünde gayet olumludur. Tanışmaların çoğunluğu bir etkinlikte, internet üzerinden yazışarak gerçekleştiği gibi, bir etkinlikte karşılaşma şeklinde de gerçekleşebilir. Ayrıca bir güzel yanı, ileriye dönük tarzda gelişebilir. Eşiniz ve partneriniz sizinle ortak ilgi alanlara sahip biridir. Size de her türlü desteği verebilir. Mars geri hareketinin sona ermesiyle ilişki kurmanız kolaylaşır 26-31 Mayıs haftası: İlişkilerde bildik çevreler, hep aynı insanlarla bir arada olmak yerine, sosyal hayatta, bazı kulüp, dernek faaliyetlerine katılarak, gönüllü çalışmalarda bulunarak kendinizi gösterebilirsiniz. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta ruhu sakinleştirici, insana pozitif enerji veren meditasyon, yoga, reiki, ibadet, dua, zikir gibi insanın farkındalığını yükseltici çalışmalara ilgi duyabiliriz. Bu çalışmaları gerek özel gerekse mesleki anlamda öğrenebilir, öğretebiliriz. Bunlar hem odaklanma gücü sağlayacak hem de sizi yenileyecek, sezgi ve yaratıcı yeteneklerinizi ortaya çıkartacaktır. Yoğun iş hayatı olan kişiler için de gayet faydalı olabilir. Venüs-Koç burcu seyri insanlarla birebir bağlantıdaki cesaretliliğin simgesidir. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iş hayatımızla ilgili konularda baskı altında kalabiliriz. Belli bir ücretle mi yoksa serbest mi çalışmak istiyorsunuz. Bunlar üzerinde duralım. Maddi açıdan da gözden geçirmelerde bulunalım. Kurallara bağlı çalışmak, iş araştırmak, iş anlamında aradığınızı tam bilememek, tatmin olamamak gibi iç ve dış baskılar altında kalabiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta kariyer evinizde oluşacak Akrep burcu Dolunayı iş tercihlerinizi, çalışma koşullarınızı, amacınızı, hedefinizi hem dış dünyanın koşulları hem çalıştığınız sektörün durumu hem de kendi beklentilerinize göre değerlendiriniz. Mevcut işinizde tatmin olmuyorsanız bu Dolunayda işten ayrılmanız, kendinize yeni bir yol çizmeniz mümkün. Ancak ben derim ki, lütfen iyi düşününüz ve ona göre karar veriniz. 19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitiyor. Böylece kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda tecrübelerinizi hayata sunmak adına cesur ve aktif bir şekilde hareket etmeniz gerekecek. İlişkiler çok önemli. İnsanlara hangi konuda bilgi vereceğinizi, nasıl bir sunumla bunu yapacağınızı iyi düşününüz. Yeniay ve hafta sonundaki önemli görünüm, geleceğe dönük düşünmenin, bilgilenme, iletişim ve bağlantılar kurmanın işaretçisidir. 26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa, Merkür-Yengeç burcunda seyrine başlıyor. Bu iki geçiş hem uzmanlık alanınızla alakalı konularda çalışmayı hem de iş portföyünüzü oluşturma, gözden geçirme yönünde faydalıdır. Aile sağlığınıza önem veriniz. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Maddi konularda bu tarihler arasında evimizle alakalı ihtiyaçlarımız, ofis tarzı bir çalışma düşünüyorsak hesaplamalar, ev içinde konfor adına yapılacak işlerde ekonomik ve uzun vadeli düşünmek ön planda olmalıdır. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta Merkür-İkizler burcunda ilerliyor. Maddi konularda aktif ancak bir hayli akıllıca yapılan alışverişlerin işaretçisi. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünlerin alımı, bilgilenme, araştırma, deneyim sahibi olmak için yapılan yolculuklara bütçemizde yer verebiliriz. 12-18 Mayıs haftası: Harcamalara dikkat edeceğiz. Çünkü yeniliklerde bulunmak, özgürce harcamalar yapmak isteyeceğiz. Bütçemizi aşmamasına dikkat edelim. Özellikle kredi kartı harcamaları, öteleme, taksite bölme gibi alışverişlerden kaçınalım. Eş, partner veya iş ortaklarımızdan maddi destek görebiliriz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına önem verebiliriz. 19-25 Mayıs haftası: Mali anlamda 25 Mayıs tarihi olumludur. Hem girişim hem de başkalarından destek görebiliriz. 26-31 Mayıs haftası: 29 Mayıs tarihinde parasal konularda biraz dikkatli olmak, aldığımıza vereceğimize iyi bakmak lazım. Merkür Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Sağlığımızla alakalı konularla ilgileneceğiz. Bu yönde yapılacak harcamalara önem verebiliriz. Sağlık sigortası yaptırabiliriz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 1-2-11-12-15-16-20-24-25-28-29 Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-26-27 Aşkta En Şanslı Günler : 1-2-28-29 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 22 Yeniay : 19-20-21 (Ay-Kova burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 5-6-7-8 (Ay-Aslan burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Kova burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Kova-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)
- - - - - - ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/19412/640xauto.jpg) **BALIK** **MAYIS AYINA GENEL BİR BAKIŞ** 3 Mayıs tarihinde Koç burcunda ilerleyecek Venüs, girişimlerimizde, parayla alakalı konularda dengeyi muhafaza et ve hesabı şaşırma ikazıdır. Ancak biz, aktif olmak istiyoruz. Arzularımızı gerçekleştirmekten yanayız. Bu nedenle de özellikle elimize geçen parayı harcama anlamında biraz daha dikkatli ve ölçülü hareket etmemizde yarar vardır. 7 Mayıs tarihinde, aile içinde ve ev yaşamındaki konuların bir hayli aktif olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Burada özellikle bir yenilik arzusu hakimdir. Yolculuklar yapılabilir, iş hayatıyla ilgili meseleler üzerinde yapılabilecek düşünülebilir. Belki bir taşınma söz konusu olabilir. Hesapta olmayan ya da beklenmedik bir takım değişimler evden ayrılmamıza neden olabilir. Bunların da belirli bir toleransta ele alınması gerekecektir. 14 Mayıs tarihinde dolunay Akrep burcunda oluşuyor. Dışarıdan gelen etkiler çerçevesinde nasıl iletişimde bulunduğumuza, maddi ve manevi anlaşmazlıklara bakılır. Daha dikkatli düşünmemizde ve derinlikli analizde bulunmamızda yarar görüyorum. 20 Mayıs - 25 Temmuz tarihleri arasında Mars düz seyirde ilerliyor. Mali ortaklıkların, paylaşımların, birlik ve bütünlük duygusunun, iş veya eş ilişkilerinde tekrar ele alınması, bundan sonraki süreçte de yeni iş ortaklıkları kurulması yönünde daha dikkatli bir dönem geçireceğiz. Karşımıza başka fırsatlar çıkabilir, belirsizlikler devam ediyor olsa da baskıların biraz daha azaldığı bir dönemdir. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bir hafta sonra İkizler burcunda yeni ay oluşuyor. Bizim için burada güven olgusu son derece kıymetlidir. Bu yeni ayın arka planı bizi destekliyor. Eğer yüklü bir kredi aldıysak, geri ödemeleri konusunda hesaplamayı çok iyi yapmak gerekiyor. İş ortaklıkları düşünüyorsak, bu ortaklıkların ailevi insanlardan destek görmesi şeklinde gerçekleşebilir. İleriye dönük yatırımların planlamalarının çok akıllıca ele alınması lazımdır. **AŞK ve İLİŞKİLER** 1-4 Mayıs arası: Önemli bir görünüm etkisi altındayız. İkili ilişkilerde güven unsurunu gözeteceğiz. Partnerimizle olan her türlü iletişimde, açıklık ve dürüstlük ilkesini gözeteceğiz. Birbirimizin farklı düşüncelerine saygı göstermeyi bileceğiz. İlişkinin bir değerler ortaklığı olduğunu, her iki tarafın da buna göre hareket etmesi gerektiğini düşüneceğiz. Bu görünüm sizler açısından pek zorlayıcı değil. İlişkilerde karşılıklı uyumun ve kıymetlerin maddi-manevi anlamda ele alınacağı günler olacak. 5-11 Mayıs haftası: Merkür bu hafta İkizler burcunda seyrine başlayacak. İlişki evimizin yöneticisi olması nedeniyle beraberlik konularında fikirlerimizi paylaşacağımız, gerektiğinde yapıcı bir biçimde tartışarak oturtmamız gereken bir süreç. Bazılarımız için iki ayrı ilişkide tercih yapmakta zorlanma süreci de olabilir. Kimileri için, evimiz ve ailemizle alakalı konuların ev içinde bazen gerginlikle konuşulduğu zamanlar olabilir. 12-18 Mayıs haftası: Aileyle ilgili ve ilişkimizi de yakından ilgilendiren gelişmelerin bir hayli yoğun olduğu haftaya adım atıyoruz. Bu gelişmeler bir tanışmanın işaretçisi olduğu gibi iletişim, haberleşme, eş veya partnerin yakınlarıyla bir araya gelme, uzak akrabalarımızla bağlantılı hareketliliğin de göstergesidir. Birçok mesele üzerinde konuşulur, anlaşılmaya çalışılır, bazen gereksiz yere olaylar büyütülür. Bir başka şehre yerleşme, bunun üzerinde karar verme, bir meselenin halledilmesi için tarafların yan yana gelişi gibi birçok örnek sunulabilir. Dolunay-Akrep burcunda oluşacak. Bu aileyi ve kadınlarla alakalı konuları kapsamaktadır. Maddi anlamda da önem taşır. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta aşk hayatımız, çocuklarımız ve maddi konularda olumlu bir görünüm meydana gelecek. Bu görünüm bizim için gelişim, büyümek ve ortaklaşa hareket etmek anlamında kıymetlidir. İnsanlarla aranızda empati geliştirir. Halden, durumlardan anlarsınız. Sezgileriniz bir hayli yükselir ve zor mücadeleleri güce dönüştürebilirsiniz. Ufkunuzu geliştiren, size farklı bir pencereden hayatı ele almanızı sağlan mistik alanlarda gelişebilirsiniz. 26-31 Mayıs haftası: Yeniay İkizler burcunda oluşacak. Aşk hayatımız, çocuklarımız, aile yaşantımızla ilgili kararların işaretçisidir. Değişimler genel olarak, eğitim bilgilenme tarzı çalışmalar, hesap kitap işleri, yazmak, okumak, söyleşmek, bilgilendirmek ve bilgi sahibi olmak, başka bir çevreye yerleşmek gibi alanlarda gerçekleşir. Merkür-Yengeç burcunda seyrine başladığında aşk hayatınız, çocuklar, ailevi konularda gelişmeler yaşanmaya başlar. Yeniayda verilen kararları yürürlüğe koyabilirsiniz. **İŞ VE KARİYER** 1-4 Mayıs arası: Bu hafta Venüs-Koç burcunda seyrine başlıyor. Kazançlı işler için bir hayli aktif olma zamanıdır. Girişimlerde bulunarak, hem mali konulardaki sıkıntıların üstesinden gelmek hem de cesaretle iş girişimlerinde bulunarak kendinizi gösterebilirsiniz. Kardeşleriniz, yolculuklar, yeni çevreye dahil olmak gibi gelişmeler yaşanabilir. Sosyal ilişkileriniz güçlenir. Maddi ve manevi anlamda kendinizi huzurlu ve güvenli hissedersiniz. Sağlam temeli olan işlere yönelirsiniz. Sabırla çalışırsınız. 5-11 Mayıs haftası: Yeni iş çevresi, eğitim hayatıyla alakalı kararlar, yakınlarınızla ilgili konular, mali anlamda girişimlerde bulunabilirsiniz. Merkür bu hafta İkizler burcunda seyrine başlayacak. Bu da ev ve aileye ait değişimlerin, hareketliliğin simgesi olacak. Fazlasıyla aktif ve pratik olmanız gerekecek. Projelere başlayabilirsiniz. EV-ofis tarzı çalışmalar, elle yapılan işler, konuşmak, aktiviteler tümüyle bu hafta yoğun olacaktır. 12-18 Mayıs haftası: Bu hafta Akrep burcunda oluşan Dolunay çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda önemli gelişmeleri işaret ediyor. Başka bir yere yerleşmek, teklifler almak, sanatsal ortaklıklar, mistik çalışmalar, bir eğitimden geçmek, felsefik boyutta öğrenmek, akademik anlamda uzmanlaşmak gibi konular da bu Dolunay etkili olacak. 19-25 Mayıs haftası: Güneş-İkizler burcunda seyrine başlayacak. Yine çalışma hayatınızla ilgili konularda ev-ofis tarzı çalışmalar bir hayli yoğun olacak. İş alanınızda değişimler oluşabilir. Dil öğrenebilirsiniz. Eğitime ağırlık verebilirsiniz. Sağlık ve alternatif tıp kitapları, beslenme, elle yapılan işler de yine bu dönemde kendinizi geliştirme anlamında etkilidir. 26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa ve Merkür Yengeç geçişleri bu hafta etkili olmaya başlıyor. Parasal konularda, çevre ilişkilerinde, iş ortaklıklarında olumlu gelişmeler yaşanacaktır. **PARA** 1-4 Mayıs arası: Ortaklaşa kazançlar, mali konulardaki davalar, para kazanmak amaçlı olan tüm işlerinizde aktif hareket etmek dönemidir. Harcamalara dikkat etmek lazımdır. Gelir-gider dengenizi mutlaka gözetiniz. Mars geri hareketi devam ettiği için, kazanç yönünde zorlanmalar belirsizlikler yaşayan bir Balık burcu iseniz ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız şu an beklemede kalınız. 29 Mayıs tarihinde Venüs-Boğa burcunda ilerleyince duruma göre hareket edersiniz. 5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iş ortaklığı veya mali konulardaki davaların işaretçisidir. Eğer bir borcunuz varsa, bunun ödenmesi gerekir. Bir iş ortaklığınız varsa aranızdaki paylaşımları adil olacak biçimde ayarlamak gerekiyor. Borçlar belli taksitler halinde düzenlenerek geri ödenebilir. Bir kredi düşünüyorsanız mutlaka beklemede kalınız. Çünkü Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihine kadar etkilidir. Ancak o tarih sonrası duruma bakarak karar verirsiniz. 12-18 Mayıs haftası: Parasal konularda hızlı ve aktif değişimlerin işaretçisidir. Bir mirasın pay edilmesi, ihtiyaçların temini, yeni bir işe başlama, kredi çekimi gibi konularda önem taşıyor. Ancak geçtiğimiz hafta değindiğim gibi 20 Mayısı beklemekte yarar. Maddi bir dava tekrar görüşülmek üzeri temyize gidebilir. 19-25 Mayıs haftası: Bu hafta itibariyle Mars geri hareketi sona eriyor. Böylece maddi konularda son aylarda düşündüğünüz fakat bir türlü karar veremediğiniz girişimleri şimdi bir daha gözden geçiriniz. Ancak benim tavsiyem iş ortaklığı gibi bir şey düşünüyorsanız lütfen çok dikkatli gözden geçiriniz. Mars güçlü bir pozisyonda değil. Maddi yatırım, krediyle borçlanma gibi meselelerde de dikkatli olunuz. Paranızı risk etmeyiniz. 26-31 Mayıs haftası: Maddi konularda bildiğimizi okur tarzda, bazen hesap kitap yapmadan harcamalarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Venüs, 29 Mayıs tarihinde Boğa burcunda ilerleyecek. İşte bu geçiş, yatırımlar yönünde ve kendimizi garantiye alma açısından olumludur. Eğer bir alış veya satış işimiz varsa, şimdi onu yürürlüğe koyabiliriz. MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz Pozitif Enerjili Günler : 3-4-13-14-18-22-26-27-31 Zayıf Enerjili Günler : 1-2-8-9-15-16-28-29 Aşkta En Şanslı Günler : 3-4-31 Parasal Açıdan Şanslı Günler : 24-25 Yeniay : 21-22-23 (Ay-Balık burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır) Dolunay : 8-9-10 (Ay-Başak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.) Herşey gönlünüzce olsun. Can-ı yürekten sevgilerimle,
[Nasıl TV - Balık burcu 2014 Mayıs ayı yorumları nelerdir?](http://www.nasil.tv/Balik-burcu-2014-Mayis-ayi-yorumlari-nelerdir)