Mayıs Ayına Sayılı Günler Kala Bitlis'e Lapa Lapa Kar Yağdı

Bu yıl toplam 10 metreye yakın karın düştüğü Bitlis'te Mayıs ayına sayılı günler kalmasına rağmen...

Bu yıl toplam 10 metreye yakın karın düştüğü Bitlis'te Mayıs ayına sayılı günler kalmasına rağmen kar şehri bir türlü terk etmiyor. Güne lapa lapa karla uyanan Bitlisliler baharla birlikte yaz ümidi taşırken tekrar kışı yaşamaya başlayınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis ve ilçeleri kısa sürede beyaza büründü. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 5 santimi bulurken, yüksek kesimlerde 10 santimi geçti. Kar yağışının halen yoğun şekilde devam ettiği Bitlis’te vatandaşlar 22 Nisan'da ilk kez kar yağışı gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yağışın devam etmesinin beklendiği kentte henüz yeni çiçek açan meyve ağaçlarının beyazlığı ve karın beyazlığı birleşince ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Öte yandan Mayıs ayına girmeye sayılı günlerler kalırken Bitlis’te havaların bir türlü ısınmaması nedeniyle evlerde halen sobalar yakılmaya bacalar ise tütmeye devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: