Mayıs sonunda satışa çıkarılacak LG G4'ün fiyatı belirlendi

29 Mayıs'ta satışa çıkarılacak LG G4'ün fiyatı büyük merak konusuydu. LG Electronics'in yeni amiral gemisi LG G4'ün 2.399 TL'den satışa çıkarılacağı öğrenildi.

Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, LG G4'ün tanıtımını gerçekleştirdi. Akıllı telefon piyasasında son yıllarda yerini sağlamlaştırmaya başlayan ve ürettiği telefonlarla beğeni toplayan LG, yeni amiral gemisi LG G4'ün tanıtımını New York, Londra, Paris, Seul ve Singapur'a paralel olarak İstanbul'da gerçekleştirdi. LG G4'ün tanıtımının yapılmasının ardından kullanıcılar, LG G4'ün fiyatını merak etmeye başlamıştı. Merak edilen soru sonunda yanıt buldu.

Özellikle G serisinde G2 modeli ile popülerlik kazanan LG, G4 ile çıkışını sürdürmek istiyor. LG G4 için Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı, ürünün tanıtımında belirtilmişti fakat tanıtımda LG G4'ün fiyatı hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti. Kullanıcıların merak ettikleri bu yeni modelin fiyatı sonunda belli oldu. 29 Mayıs 2015 Cuma günü satışa çıkarılacak LG G4'ün satış fiyatı Vatan Computer'ın resmi internet sitesinde 2.399 TL olarak belirtildi. Telefon için belirlenen fiyat LG Electronics tarafından da doğrulandı.

Reklam
Reklam

LG G4'ÜN ÖZELLİKLERİ

Kamera

Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisiyle LG G4, F1.8 diyafram aralığına sahip 16 MP çözünürlüklü bir arka kameraya sahip. Öte yandan ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde ve F2.0 diyafram aralığına sahip. LG G4'ün kamerası 0.6 saniye gibi kısa bir zamanda aktif hale gelebiliyor ve F1.8 diyagram sayesinde LG G4'ler yüzde 80 daha fazla ışık yakalayabiliyor.

LG G4'te bulunan OIS 2.0 teknolojisi telefonun az ışıklı ortamlarda dahil yüksek performans göstermesini sağlıyor ve böylece daha önce kullanılan OIS+ teknolojisine göre performans artık daha yüksek olacak. LG 4 kullanıcılarına çekim özelliklerini manuel olarak ayrıntılı şekilde ayarlama imkanı veriyor. Hem RAW hem de JPEG formatında jayıt yapabilen LG G4 telefonlar Renk Spektrum Sensörü (CSS) teknolojisiyle nesnelerden yansıyan ışığı kızılötesi algılayıcılarla belirliyor ve gözün gördüğü şekilde fotoğrafa aktarıyor.

Ekran

Önemli televizyon üreticileri arasında olan LG Electronics, yeni amiral gemisi LG G4'te yeni 5.5-inç’lik IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi) ekran kullanmış. Bu ekran renk üretiminde yüzde 20, parlaklıkta yüzde 25 ve kontrastta ise yüzde 50 daha yüksek bir performans sergiliyor. Gelişmiş hücre içi dokunma teknolojisine sahip olan ilk Quad HD ekrana sahip LG G4, Dijital Sinema Girişimi (DCI) standartlarına da uygunluk taşıyor.

Reklam
Reklam

Google Drive Sürprizi

LG G4 diğer pek çok telefonda bulunmayan çıkarılabilir bir bataryaya sahip. Ayrıca arttırılabilir bir hafızaya da sahip olan LG G4'ün hafızası microSD yuvasıy sayesinde 32 GB'ye kadar yükseltilebiliyor. Öte yandan LG G4 satın alacak kullanıcılara LG, Google Drive'dan 2 yıllığına 100 GB alanı ücretsiz kullanma hakkı veriyor.

Android işletim sistemi olarak Android 5.1 Lollipop'u kullanacak LG G4'ün ağırlığı ise 155 gram olacak. Boyutlarıysa 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm.