Mayıs Yağmurları Çiftçiyi Umutlandırdı

KONYA (AA) - Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası'nda üç gündür etkili olan yağmur, hububat üreticisinin yüzünü güldürdü.

Karaman Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da mayıs ayında gelen yağışların çiftçiyi mutlu ettiğini ifade etti. Nisan ayında yeteri kadar yağış olmamasına rağmen üreticilerin umudunu kaybetmemesi gerektiğini aktaran Muğlu, son günlerde etkili olan yağmurlarla bir nebze olsun zararın azaldığını dile getirdi. Muğlu, şöyle devam etti: "Karaman'da dün metrekareye 32 kilogram yağış düştü. Çiftçilerimiz endişe etmesin. Ürünlerimizdeki zararı yüzde 50 olarak hesaplamıştık. Son yağışla beraber bu zararımız yüzde 30'a geriledi. Eğer yağmur yağmasaydı zararımız yüzde 80'e çıkacaktı. Sulama imkanı olmayan tarlalarda, tohumlar daha çimlenmemişti bile. İmkanı olanlar da mecburen sulayacaklardı. Yağışlar sadece havayı değil, çiftçinin yanan yüreğini de serinletti."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: