Maymuncuk ne demek? Maymuncuk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Maymuncuk kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Maymuncuk nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Türkçe, bundan çok uzun zaman önce kollara ayrılmıştır. Türkiye Türkçesi de Osmanlıcanın bir devamı olarak Batı Türkçesinde yer alır. Diller bu şekilde kollara ayrılarak özgünleşmişlerdir. Türkiye Türkçesi de bu şekilde özgünleşmiş bir Çağdaş Türk lehçesidir. Türkiye Türkçesi, özgünlüğünün yanı sıra oldukça gelişmiş bir kelime hazinesine de sahiptir. Maymuncuk kelimesi de bu hazinenin içinde yer alan ilgi çekici kelimelerden biridir. Maymuncuk kelimesi ne demektir?

Maymuncuk Ne Demek? Maymuncuk TDK sözlük anlamı nedir?

  • Maymuncuk kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır.
  • Maymuncuk kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Maymuncuk TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Küçük maymun
  2. Her kilidi açmaya yarayan, demirden, eğri ve sivri araç
  3. hayvan bilimi Ergin evrede bağ üzümlerinin yaprak ve sürgünlerini, kurtçuk evresinde kökleri kemiren, parlak siyah kın kanatlı böcek (Otiorrhyncus peregrinus)

    Maymuncuk Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Çakısını, maymuncuk gibi kullanarak kapıyı açmak istedi." - Reşat Nuri Güntekin

Anahtar Kelimeler: