Maytalman: Öksüz Ve Yetimler Sahipsiz Değil

Elbistan Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEMREDER) kentteki annesiz ve babasız çocukları unutmadı....

Elbistan Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEMREDER) kentteki annesiz ve babasız çocukları unutmadı. İftar yemeğinde bir araya gelen öksüz ve kimsesiz çocukları Kaymakam Metin Maytalman da yalnız bırakmadı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde CEMREDER tarafından organize edilen iftar programında konuşan Kaymakam Metin Maytalman, çocuklara seslenerek sahipsiz olmadıklarını ifade etti. Maytalman, Türk ve İslam dünyasında yetim ve öksüzler ile kimsesizlere sahip çıkılması için emirler olduğunu kaydetti. Maytalman, şunları söyledi: “Toplum hep aynı fertlerden oluşmuyor. Bu toplumda yaşlılarımız var. Kadınlarımız var. Hastalarımız var ve çocuklarımız var. Yetim ve öksüz çocuklarımız var. Bu açıdan baktığımızda bir kesimin güçlü olduğu diğer kesimin ise yardıma, ilgiye muhtaç olduğu ortaya çıkıyor. Bu gerçekten hareket ederek sağlam bir toplumsal bünyeye sahip olmak istiyorsak, erdemli bir toplum olmak istiyorsak bu zayıf kesime sahip çıkmamız gerekiyor."

Reklam
Reklam

Maytalman konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu çerçevede CEMREDER’in düzenlemiş olduğu program ve duyarlılıklarından dolayı kendilerini kutluyorum. Yetim ve öksüz çocuklarımıza sesleniyorum. Siz asla üzülmeyin. Çünkü bu toplum sizin anneniz, sizin babanız, endişe edecek bir durum yok. Bizim mensubu olduğumuz medeniyet ve din yetimler, öksüzlerle ilgili çok sayıda emirler içeriyor. Kutsal kitabımıza baktığınızda birçok yerinde yetimler ve öksüzlerin korunması ve kollanması yönünde emirlerle muhatabız. Bizde toplumun ferdi olarak bu emirlere riayet etmek zorundayız. Yetimler ve öksüzlerimizi korumakla yükümlüyüz.”

CEMREDER yönetimi kendilerinde isim ve kayıtları bulunan kimsesizler, öksüz ve yetimler için bir de bayram hazırlığı yaptıklarını açıkladı. Dernek, çocuklara bayramlık hediye edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: