Mazda 6'nın Lansmanı Trabzon'da Yapıldı

Mazda'nın yeni modeli Mazda 6'nın lansmanı Trabzon'da yapıldı. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul'un yönetiminde...

Mazda'nın yeni modeli Mazda 6'nın lansmanı Trabzon'da yapıldı. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul'un yönetiminde gerçekleşen tanıtıma bütün bayiler katıldı. Yaklaşık 3-4 yıllık aradan sonra Mazda Trabzon Bayiliği'ni alan Adnan Otomotiv, Mazda'nın yeni modeli Trabzon'da görücüye çıktı.

Türkiye'deki bütün bayilerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, firmanın yeni modeli Mazda 6'nın tanıtımı yapıldı. Yeni aracın tanıtımında açıklamalarda bulunan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Mazda 6'nın yeniden yapıldığını söyledi. Yurdakul, "Bu aracımızın adı her ne kadar yeni Mazda 6 olsa da, şasesi, motoru, şanzımanı, gövdesi tamamen yeniden tasarlandı. Aracımız, Kodo dizayn dediğimiz harekete hazır bir çıta görüntüsünde. SKYACTIV aktif motor, 100 kilometrede 4,9 karma benzin tüketimiyle 1.6 motorlu araçların neredeyse ulaşamadığı emisyon oranlarıyla her şeyi yeni. Rakiplerinden en az 50-100 kilo daha hafif. Bunun yanında kendi içinde elektrik tüketim sistemi var. Araç, klima, farlar gibi elektrikle çalışan aksamların ihtiyacı olan tüm elektriği ayağınızı frenden çektiğinizde kendisi dolduruyor ve oradan kullanıyor. Yani akaryakıtınızı sadece aracı hareket ettirmek için kullanıyorsunuz. Bu da çok düşük yakıt tüketimine sağlıyor. Bu modeli tek cümleyle ifade etmek gerekirse, performansın, çok yakıt tüketimini gerektirmediğini kanıtlayan bir araç." diye konuştu. 2012 yılında başlattıkları atılımın bu yıl ve ilerleyen yılda devam edeceğini vurgulayan Yurdakul, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de bu yıl yaklaşık bin 600-bin 700 araç satmayı planlıyoruz. 2013 yılındaki temel hedefimiz Trabzon gibi eksik olduğumuz yerlerde yapılanmamız tamamlamak ve gelecek yeni modellerimiz ve yeni motorlarımızla hareket hazır olmak. Bizim için 2013 yılı 2014'e hazırlık olacak. 2014 yılındaki satış rakamlarımızı bu yılın en az üç katı artırmayı hedefliyoruz. Mazda olarak bir süre ara verdiğimiz Trabzon ve bölgesine geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yeniden girdik. Yaklaşık 3-4 yıldan beri Trabzon piyasasından uzak kalmıştık. Genel müdürlük olarak araştırmalar sonucu, bizleri en iyi şekilde temsil edecek olan firmayı tespit ederek, Trabzon ve bölgesinde güven kazanmış Adnan Otomobil ile çalışmaya karar verdik. Trabzon Mazda'yı seviyordu zaten. Trabzon artık, Adnan Otomotiv ile layık olduğu yere gelecektir."

Mazda Trabzon Bayiliğini alan Adnan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız, yeni aracın tanıtımının Trabzon'da yapılmasının genel müdürlüğün Trabzon'a verdiğini önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Adnan Otomotiv'de yapılan yeni aracın tanıtımının ardından, 2012 yılının değerlendirmesi ve 2013 yılı ile ilgili hedeflerin ve yol haritasının belirlenmesinin yapılacağı değerlendirme toplantısı için, katılımcılar yeni araç Mazda 6'larla Batum'a gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: