Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Sarıyaşar, Siirt'te

SİİRT (AA) - Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Siirt, Anadolu'nun mozaiklerinden ve kadim tarihi bulunan bir kentimiz" dedi.

SİİRT - Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Siirt, Anadolu'nun mozaiklerinden ve kadim tarihi bulunan bir kentimiz" dedi. Mazlum-Der'in teşkilatlanma çalışmaları için kente gelen Sarıyaşar, Anadolu Ajansı Siirt Bürosunu yaptığı ziyarette, Mazlum-Der'in 23 yıldır insan hakları ağırlıklı mücadelede çok özgün bir kurum olduğunu söyledi. Türkiye'de 27 şube ile bütün Anadolu'da insan hakları mücadelesi verdiklerini ifade eden Sarıyaşar, 10 bin kişiye varan üye profili ile etkin ve tabanı geniş bir insan hakları kuruluşu olduklarını belirtti. Bu çerçevede önümüzdeki yıl için hedeflerinin 35 şubeye ulaşmak olduğunu kaydeden Sarıyaşar, şöyle konuştu: "Bu bağlamda Siirtimizi de ziyarete geldik. Çünkü yaklaşık 1 yıl önce Siirt'teki kanaat önderleriyle yaptığımız toplantıda Mazlum-Der'in Siirt'te de bir temsilcilik ya da şube ile bir şekilde temsil edilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştı. İnşallah şubeyi Siirt'te de kuracağız. Siirt, demografik yapı çerçevesine baktığımızda hem Arap hem Kürt hem de Yörük nüfusumuzu barındıran, Anadolu'nun mozaiklerinden ve kadim tarihi bulunan bir kentimiz. Bu açıdan özellikle Türkiye'nin barışına yönelik sosyolojik yapısı itibariyle çok önemli bir konumda bulunmaktadır." Ziyarette, Siirt eski Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ünalan, avukat Yavuz Çalapkulu da yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: