Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakışıklı: -"28 Şubat döneminde mağrur milletini mazlum hale getirenpaşalar ile birlikte küresel emperyalistlerin elindeki maşalar,darbeyi destekleyen holding ve medya patronları da yargılanmalıdır"

Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, "28 Şubat döneminde mağrur milletini mazlum hale getiren paşalar ile birlikte küresel

Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, "28 Şubat döneminde mağrur milletini mazlum hale getiren paşalar ile birlikte küresel emperyalistlerin elindeki maşalar, darbeyi destekleyen holding ve medya patronları da yargılanmalıdır" dedi.

Yakışıklı, yaptığı açıklamada, 28 Şubat süreci ve diğer darbelerin yargılanmasının hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti-ne yeni kazanımlar katacağını kaydetti.

Milyonlarca insanın fişlenme korkusu, siyasi ve sosyal sebeplerle işten çıkarılma korkusu, fikrini söyledi diye hapse atılma korkusu taşımayacağını ifade eden Yakışıklı, şöyle devam eti:

Reklam
Reklam

"Memleketimiz bir korku imparatorluğu olmaktan çıkıp, yazılı hukuk ve adalet cumhuriyeti olma yolunda önemli mesafeler kaydetmiştir. Birilerinin söylediği gibi bu darbe bin yıl sürmemiştir; ancak ülkemizde darbe dönemlerinin de henüz tam olarak bitmediği bilinmeli ve milletçe uyanık kalmaya devam edilmelidir. Daha 5 yıl önce, destekleyelim veya desteklemeyelim, halkın oylarıyla iktidara gelmiş bir partiye kapatma davası açıldığı unutulmamalıdır. Dini, dili, ırkı, mezhebi ve düşüncesi ne olursa olsun insanları fişleme garabeti son bulmalıdır."

Yakışıklı, 28 Şubat sürecinin tüm Türkiye-de olduğu gibi Kayseri-de de sonuna kadar hissedildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Binlerce öğrencinin ilim tahsil ettiği Kayseri İmam Hatip Lisesi-ne 28 Şubat döneminde sadece 8 öğrenci kayıt olmuştur. Birçok cemaat ileri gelenlerinin evlerine gece baskınları yapılmış ve mahkeme süreçleri yaşanmıştır. Başörtüsünü zorla açtırma meselesi ise hala münferit de olsa devam etmektedir. Milletimizin geleceğine büyük darbe vuran 28 Şubat sürecinin sorgulanması sonuna kadar yapılmalıdır. Bu işi yapanların sadece Çevik Bir ve bazı paşalar olmadığı herkesçe bilinmektedir. Hal böyleyken darbenin arka planı da çözülmelidir. 28 Şubat-ın içerideki ve dışarıdaki aktörleri tek tek halkın önüne sunulmalıdır. Darbenin iç aktörü olan ve batık bankalardan milletin cebini hortumlayan, mazlumu ve garip gurebayı ezen patronlar da artık yargı önüne çıkarılmalıdır.

Reklam
Reklam

Mazlumder olarak diyoruz ki, 28 Şubat döneminde mağrur milletini mazlum hale getiren paşalar ile birlikte küresel emperyalistlerin elindeki maşalar, darbeyi destekleyen holding ve medya patronları da yargılanmalıdır. Fişlemelere bir daha imkan verilmeyecek şekilde önlemler alınmalıdır. Darbeden zarar gören vakıflar, dernekler, sendikalar ve cemaat mensupları da yargı sürecine müdahil olmalıdır. Sağcısı-solcusu, şu veya bu yola inanan bu milletin hiçbir ferdinin bir daha önü kapatılmamalıdır. Düşüncelerinden dolayı güzide memleketimizdeki tek bir fert dahi işinden atılma korkusu, ekmeğinden olma korkusu yaşamamalıdır ki rızık Allah-tan olmakla beraber zalimlerin bu rızkı engellemeye çalışmalarına da kanuni yollarla dur denmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: