Mazlumder Kürt Sorununun Çözümü İçin Yapılan Görüşmelerden Memnun

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşmenin ardından, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile Başbakanın yaptığı istişarenin de umutları yeniden yeşerttiğini belirterek, "Artık silahlar susmalı, diyalog devam etmelidir" diye konuştu.

Bütün sorunların çözümünün diyalog ve istişare olduğunu ifade eden Başkan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gerginlikler ve şiddet geride bırakılmalı, siyasi bir müzakereyle sorunlar halledilmelidir. Artık barış umutları söndürülmemelidir. Kürt sorununun çözüm anahtarı samimiyettir ve samimiyet asla elden bırakılmamalıdır. Negatif dönemler yüzünden canımız çok yandı, çok ocaklar söndü ve acılarımız her geçen gün katlandı. Toplumun kaygıları ve haysiyetleri dikkate alınarak, başlayan yeni dönem heba edilmemelidir."

Reklam
Reklam

Artık geri adım atılmaması gerektiğini söyleyen Çelik, "Sorunun önünde duran engeller kaldırılmalı, sivil toplum örgütleri de çözüme her alanda katkı sunmalı ve vicdani sorumluluk anlayışı ile hareket edilmelidir. Sürgülenen kapılar açılmalı, yumruk yapılan eller açılmalıdır. Kürt sorunu başta olmak üzere birçok soruna çözüm olacağı düşünülen sivil anayasa ana gündemimiz olmalıdır. Artık yeter (Edi bese) başa dönülmemelidir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz