Mazlumder: PKK saldırıları çözümsüzlük isteğidir

Mazlumder Kayseri Şubesi, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 11 askerin şehit olduğu PKK saldırısının, çözümsüzlük isteğinin bir...

Mazlumder Kayseri Şubesi, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 11 askerin şehit olduğu PKK saldırısının, çözümsüzlük isteğinin bir tezahürü olduğunu belirtti. Mazlumder, 11 askerin şehit edildiği saldırıları da kınadı.
Mazlumder'den yapılan yazılı açıklamada, PKK’nın Çukurca'da kurduğu hain mayınlı tuzakta 11 askerin şehit olduğu hatırlatıldı.
"Acımasızca katledilen askerlerin baba evlerine ateş düştü, anaların gözyaşı sel oldu aktı." denilen açıklamada, "Şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. Mübarek Ramazan ayını bile dikkate almadan, başını ve sonunu hüzün ve acıya çeviren tedhişi ve kan dökmeyi amaç edinmiş PKK, bayram öncesi kan dökmeye devam etti. PKK’nın kurduğu tuzak sadece askere değil, söz, barış ve sükûnet ortamının yok olmasınadır. Geleceğe yönelik birlikte olma irademizi sabote eden, ayrıcalıklı hülya ve ütopyalara dalan ve bunu şiddet, tehdit ve kan dökerek gerçekleştirme düşüncesine dalan PKK, vicdansızlıklarına bir yenisini daha ekledi. Yaptıkları ile ülkeyi kendi menfaat ve hesaplarına göre şekillendirmek isteyen, emperyalist güçlere sığınan ve onların felaket senaryolarında rol alan, barış katilleri nasıl bağışlanır? Yaptıkları ile bir iç savaş’ı fitillemek isteyenler ve bununla yabancıları ve dış güçleri bölgeye çağırıp onlara sığınıp ülkeyi dış müdahalelere maruz bırakma düşünceleri akıl dışı ve caniyanedir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz