MAZLUMDER'den Hocalı Açıklaması

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı "Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde masum Azerilere karşı Ermenilerce yapılan katliamın üzerinden 21 yıl

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı "Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde masum Azerilere karşı Ermenilerce yapılan katliamın üzerinden 21 yıl geçti. O günden bu güne katliamın katillerinden bir türlü hesap sorulamadı" dedi.

Yakışıklı yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hocalı'da 26 Şubat 1992'de yapılan katliamda 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişi öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Bütün açık ve net delillere, basın arşivlerine ve tanıklara rağmen BM teşkilatı insan haklarını ve evrensel hukuk normlarını hiçe sayarak insanlar arasında etnik köken, dini inanış gibi kriterlere göre ayrımcılık yaparak katliamı yapanlardan hesap sormamıştır. Olayın üzerinden 21 yıl geçmiş ve hiç kimse uluslar arası mekanizmalarca yargılanmamış, kapsamlı bir soruşturma yapılmamıştır. 1992 den bugüne kadar Karabağ'dan işgalci Ermeniler çıkarılamamış ve katledilen Azerilerin hesabı sorulamamıştır."

Reklam
Reklam

Bölge ülkelerinin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan yakışıklı "MAZLUMDER olarak 21 yıl önce Hocalı da katliamda hayatını kaybeden Azerilere Allah'tan rahmet diliyoruz. BM teşkilatını, Rusya'yı ve Türkiye'yi diğer bölge ülkeleriyle harekete geçip katliamın faillerinden hesap sorulmasının ve Azerilerin vatanlarına tekrar dönmesinin sağlanması için göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: