Mazlumder’den Soykırım Hatırlatması

Mazlumder Kayseri Şube Başkan Vekili Ahmet Taş, “Bosna savaşı sırasında soykırımcı Sırp canilerince katledilen 8...

Mazlumder Kayseri Şube Başkan Vekili Ahmet Taş, “Bosna savaşı sırasında soykırımcı Sırp canilerince katledilen 8 bin 372 Bosnalı Boşnak’ın katledişinin üzerinden 17 yıl geçti” diyerek, katliamın sanıklarından hesap sorulmasını beklediklerini bildirdi.

Taş, “Sadece Müslüman oldukları için katledilen ve cesedine ulaşılan 520 Boşnak, Srebrenitsa katliamının yıldönümünde Bosna Hersek’in Başşehri Saray Bosna da düzenlenen sessiz bir törenle yakınlarının gözyaşları arasında toprağa veriliyor” dedi.

“Srebrenitsa daki potoçari mezarlığında toprağa verilen 520 mazlum Bosnalının cenaze konvoyu Saray Bosna caddeleri ve devlet başkanlığı önünden geçerken Boşnakların saygıyla selamladığı cenazeler daha sonra potoçari mezarlığında toprağa veriliyor” ifadesinde bulunan Taş, “MAZLUMDER olarak Bosna Hersek devlet başkanlığının Boşnak üyesi Bekir İzzetbegoviç’in ‘yaralar iyileşir; ama bu yara iyileşmez’ dediği Bosna soykırım kurbanlarına Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken bir an önce katliamın sanıklarından adalet önünde hesabının sorulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: