Mazot kaçakçılığı operasyonu polis kamerasında

İstanbul Boğazı’ndan transit geçiş yapan gemilere satılan yakıtın bir bölümünün piyasaya sürülmesi konusuyla ilgili mali...

İstanbul Boğazı’ndan transit geçiş yapan gemilere satılan yakıtın bir bölümünün piyasaya sürülmesi konusuyla ilgili mali polisin yaptığı operasyon polis kamerasına yansıdı. 305 ton kaçak akaryakıtın ele geçirildiği operasyonda 400 tonluk bir gemiye de el koyan polis takip altındaki gemilere adeta çıkarma yaptı.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan akaryakıt kaçakçılığına ilişkin soruşturma tamamlanarak operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul’daki 7 ayrı ilçesi ile Kocaeli ve Balıkesir’i de içine alan operasyonda Boğaz’dan geçiş yapan gemilere yakıt veren gemiler takibe alındı.
Polisin kameralı takip yaptığı operasyonda şüpheli gemiler ve personeline eş zamanlı operasyon başlatıldı. Gemilere çıkan polisler gemideki yakıt miktarını ve yasal gereklilikleri denetledi. Aynı dakikalarda karada da birçok noktaya operasyon yapıldı. Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramaların ardından 18 şüpheli gözaltına alındı.
Gemilerdeki aramaların bütün aşamaları kameralarla kayıt altına alındı. 305 ton kaçak akaryakıt ele geçiren polis akaryakıt transferinde kullanıldığı belirlenen 7 araç ile 400 tonluk gemiye el koydu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz